Thomas Askebrand: ”Bita ihop och gnugga på”

Vi talade också med vår tränare Thomas Askebrand.

 

Kommentar till matchen?

– Vi spelar jättebra i början, första 45 är magiskt bra. Det känns nästan som det bara är ett lag på plan. Lite surt bara att vi inte kan göra mål, det är några tillfällen när man tror att den ska sitta och man är på väg att jubla. I andra blir det lite jämnare, men vi har ändå taktpinnen förutom när Falkenberg får kontringen och 0-1. Sedan har de några bra minuter innan vi är tillbaka i förarstolen. Över 90 minuter känns det bittert och tungt att tappa poäng. Man kan förstås också vända på det när vi gör 1-1 när det är tre minuter kvar. En förlust hade varit jobbig idag. Synd också med Mohamed, när han får inhoppet, gör det på ett bra sätt och är så fruktansvärt nära att sätta nicken i sista sekunden. Vi får bita ihop och gnugga på.

Det märktes inte att många spelare fattades.

– Jag var inte orolig, killarna gör det bra. Vi visste att den elvan som ställde på benen är bra. Enda skillnaden är att man inte har lika många alternativ på bänken, för byten och att förändra matchen. Vi har ett gott gäng och de jobbar hårt för varandra. Jag hade känslan att vi skulle vinna idag.

Du får många lovord av spelarna.

– Det är kul, men samtidigt är det de som gör det i slutändan. Det spelar ingen roll vad jag säger och gör om inte killarna vill. De är grymma, helt fantastiska.

Kan du jämföra Helsingborg och Falkenberg?

– Helsingborg är strået vassare. De har störst resurser, mest pengar, en bra trupp och kommer att få in folk i sommar. I längden bör de vara bäst. Sedan kan både Falkenberg och vi vara med däruppe, det är ingen omöjlighet om vi fortsätter att lägga ner det arbetet som vi gör. Det finns inget lag i serien som skrämmer, men det är tajt och man får inget gratis.

Hur har det tuffa spelprogrammet påverkat?

– Ser man på matchen mot Brage är det påtagligt att vi inte orkade. När vi har kantspelet i den matchen och man väntar på att det ska blixtra till och att vi ska komma förbi, så valde killarna att vila med bollen för att de inte orkar göra det lilla rycket. Den matchen tog styggt och tyvärr var vi det enda laget som fick så dåliga förberedelser, vilket kan tyckas vara märkligt från SEF:s sida, men det är bara att köra vidare.

Nu väntar derby mot GAIS.

– Det blir som inget annat. Ett j-a liv, stämning, det är häftigt och kommer att bli bra.


'Thomas Askebrand: ”Bita ihop och gnugga på”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se