Gabriel Altemark Vanneryr: ”Starkt att komma tillbaka”

Sambadefensiv pratade också med ett av sommarens nyförvärv, Gabriel Altemark Vanneryr.

 
Kommentar till matchen?

– Det borde varit en rolig match för publiken. Jag hade hoppats att tre mål skulle räcka till en seger, men vi släppte in några enkla mål. Vi får ta med oss sista 30 och vändningen. Det är oerhört starkt att komma tillbaka. Vi hade flera bra perioder under matchen, men vi får försöka gör dem lite längre och driva matcherna både hemma och borta. Det är ingen mening att gräva ner sig utan bara sikta på nästa match.

Din egen insats?

– Man fick kämpa rejält och det kändes i låren sista 10, men det är riktigt roligt att spela inför fantastiska supportrar som stöttar. Det här var första hela matchen på nästan tre månader. Det märktes, men jag har tränat på hårt för att komma tillbaka och det var bra att jag fick en rejäl genomkörare, då blir man ännu starkare framöver.

Och målskytt.

– Det är alltid skönt som forward att göra mål och i första starten också. Tråkigt bara att det inte gav några poäng. Det kan inte bli närmare än i slutet, det hade varit skönt att se den segla in i mål, när man står med kramp i båda vaderna.

Du var inblandad i många situationer framför mål.

– Det kändes som jag kom in bra där och grabbarna pumpade in jättefina inlägg. Jag kanske var lite matchovan i vissa lägen, jag kunde tagit mig framför mittbackarna några gånger. jag står där och tror att bollen inte ska komma fram och helt plötsligt kommer den – men när man är 33 år borde man kanske vara beredd på att bollen ska dyka upp…

Det känns extra roligt att du spelar i samma lag som din pappa gjorde.

– Det är en extra krydda och nu har jag väl nästan gjort fler mål än vad han gjorde. ÖIS känns som en väldigt familjär förening, allt från grabbarna, laget, alla runt omkring, supportrar. Det är som en mysig förening trots att det är en större klubb. Det har varit en väldigt positiv upplevelse med allting så här långt. Vi har en gedigen supporterskara, som verkligen stöttar oss trots att vi ligger under. Vi fick mycket energi av det, även när det stod 1-4, sånt är ovärderligt.

Vad ska vi ha för förväntningar på dig under hösten?

– Att jag ska bli bättre tränad, bidraga med rutin och energi, att göra mål och assists. Jag har höga förväntningar på mig själv och det är nog bra det.


'Gabriel Altemark Vanneryr: ”Starkt att komma tillbaka”' have 2 comments

  1. 16 augusti, 2018 @ 08:59 Dahlby Anders

    Härligt Gabriel, du och Ludwigsson visar de andra vägen med ert slit och uppoffring, precis som det borde vara för alla i laget. Mer sånt i hela laget, så slår vi alla.

    Svara

    • 20 augusti, 2018 @ 13:48 AntonR

      Helt helt rätt


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se