Thomas Askebrand: Vi vill vinna

Sambadefensiv pratade med ÖIS tränare Thomas Askebrand efter förlusten mot Helsingborg.

 

Tankar efter matchen?

– Vi startar ok, men släpper in ett tidigt och billigt mål. Sedan har vi en bra period och kan också kvittera, för att efter det släppa in ytterligare ett mål efter bolltapp. Därefter btappar vi lite energi, vi blir inte fega, men vi backar ifrån och HIF får mer tid. I paus pratar vi om att komma närmare och störa mer än i första. I andra gör vi det bättre, men fortsätter att ge bort billiga mål och då vinner man inga matcher mot så här bra motstånd. Man kan också vända på det och säga att vi aldrig ger upp matchen utan jobbar vidare. Det är något positivt att ta med sig. faktum är att Gurra och Gabriel har bra chanser, vi har lägen att göra 2-4 tidigare. Killarna ska ha hder av att vi inte ger upp utan fortsätter köra på – det gillar jag, men nu känns det ändå surt och bittert.

En underlig match med billiga mål och sedan bara några cm från kvittering i slutminuten.

– Man får gilla inställningen och det är små marginaler, som det heter. Det är två delar, dels besvikelse över de billiga målen som vi släpper in och dels den fighting spirit som grabbarna har. Vi måste komma tillbaka och bli mycket mer tajta än vi varit det sista. Vi är lite för långt ifrån och bjuder på för mycket, vi ska bli mer distinkta och få ner misstagen.

Vi har ändå mött topplag i de fyra senaste matcherna.

– Så är det, men alla matcher är svåra. Det kommer att bli tufft mot Värnamo i nästa omgång, men vi är bra vi också och vi vill ha en trea snart.

Det var länge sedan vi vann.

– Det är många som pratar om det och till slut blir det en sanning för grabbarna, vilket inte är bra. Det är lätt att hänga upp sig på det, men man får inte göra det. Man måste se möjligheterna och prata ur det perspektivet. Lagen i Superettan får inget gratis utan vi får jobba hårt. Jag kan känna att vi inte är nöjda, skulle vi vara det så kan det bli så att man torskar mot ett annat lag bara för man varit nöjd med de här prestationerna. Vi vill vinna och vi gör bra matcher, men har ändå inte lyckats och det är något jag får ta på mig. Jag får grubbla på om det är något vi kan justera, för vi är inte direkt där. Vi vill ha treor, det är dags nu!


'Thomas Askebrand: Vi vill vinna' har en kommentar

  1. 16 augusti, 2018 @ 08:55 Dahlby

    Härlig läsning , bra bäggeThomas

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se