Jacob Ericsson: ”Skönt att kunna sikta uppåt”

Sambadefensiv talade också med Jacob Ericsson efter storsegern mot Varberg.

 
Tankar efter matchen?

– Skönt att vinna! Väldigt roligt att vi gör många mål och sätter chanserna. Planen var lite speciell och vi fick inte spelet att fungera riktigt som vi ville, men vi är farliga, straffar Varberg hårt och gör det bra.

Stor klasskillnad?

– Det tycker jag absolut, sedan vill vi spela mer, men underlaget gynnade oss inte.

Hur var mattan?

– Man är bortskämd med mattan att den är jämn och fin. Nu var det lite geggigt och svårt att behandla bollen, men vi hade en plan för det också och löste det bra.

För ett år sedan var vi snubblande nära att åka ut, nu är vi ett topplag.

– Sedan jag kom till ÖIS har det varit mycket upp och ned. Förra året låg vi väl bara på kvalplats i allra sista omgången. Det är skönt att kunna sikta uppåt, i stället för nedåt. Nu har vi ett bra lag, det känns stabilt och tryggt överallt.

Hur kunde det gå så fort?

– Det är svårt att förklara. Förra året låg vi bra med, ändå till serien vände och sedan hade vi en tung höst. I år hade vi också en tung period, men det lyckades vi vända, vilket vi inte klarade av förra säsongen. Det är nog skillnaden att vi kommit starkt ur det.

Din egen säsong?

– Den har varit bra. Jag gjorde en bra vårsäsong, hösten har varit mer knackig p g a lite olika saker. Jag har åkt på lite sjukdomar, haft lite problem med foten och inte känt mig helt fräsch. Det har känts stabilt, men jag vet att jag kan komma mer fram och tillbaka på kanten, som man brukar se mig. Det är väl det som är skillnaden, men så länge jag håller en bra nivå och laget vinner, så får man vara nöjd.

Hur blir det med nytt kontrakt?

– Vi har en bra diskussion och det kommer att hända saker snart.


'Jacob Ericsson: ”Skönt att kunna sikta uppåt”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se