Kevin Fransson: ”Jag vill verkligen detta”

I säsongsavslutningen mot Landskrona fick 17-årige Kevin Fransson göra sin första match för ÖIS i Superettan. Sambadefensiv fick nöjet att prata med honom efter matchen.

 
Hur var det att få debutera för ÖIS?

– Det var jättekul, helt otroligt! Jag fick besked igår att jag var kallad till truppen och då blev jag väldigt glad. Nu blev det en extra bonus med ett inhopp och man kan inte göra något annat än att tacka.

Mer än du hoppats på?

– Jag hoppades verkligen, så klart, men det var jättebra att bara få vara med i truppen, mer kan man egentligen nte begära. Jag är ju bara 17 år och det känns skoj att få debuterat så här ung.

Din fotbollsbakgrund?

– Jag började som femåring i Lindome och när jag var 13 kom jag till ÖIS och efter det har jag jobbat mig uppåt.

Du har fått en hel del lovord.

– Kul att höra, det är nog för att jag tar jobbet, krigar, jag vill verkligen detta och det speglar av sig på mitt spel.

Beskriv dig själv som spelare.

– Jag är högerback och väldigt offensiv. Jag älskar det offensiva spelet, men klarar även av det defensiva. Jag kan spela mittback också, men föredrar högerback och skulle nog kunna spela yttermittfält också. Mina starka sidor är mentaliteten, snabbheten, uthålligheten och inläggsfoten. Det jag behöver förbättra mest är styrkan och vänsterfoten. Många säger att om man är bra på högern, så är det ingen mening att träna vänstern utan man ska göra högern jättebra, men jag känner att vänstern behöver tränas.

Din farfar Göran spelade i ÖIS.

– Mina gener kommer nog från farfar, många säger att jag ser ut exakt som han gjorde, nästan en kopia. Jag har hållit på ÖIS ända sedan jag var liten, det har legat i familjen. När man föds i Fransson-familjen, så blir man automatiskt ÖIS:are och jag började tidigt gå på ÖIS-matcher.

Hur har du tänkt att få speltid i ÖIS?

– Det krävs väldigt hårt jobb. När man får chansen, så måste man ta den – det är viktigt. Det är nog inte så mycket mer, jobba hårt och jobba för det du vill, så kommer man att lyckas till slut. Gör det som tränaren vill, säger han att du ska spela på ett visst sätt, så gör du det. Jag känner att ÖIS vågar testa unga spelare, idag fick Otto (uppflyttad till A-truppen tillsammans med två andra 99:or) också möjlighet att spela.


'Kevin Fransson: ”Jag vill verkligen detta”' have 2 comments

  1. 14 november, 2018 @ 06:36 Ahr

    Han verkar vara en fin kille

    Svara

  2. 14 november, 2018 @ 10:38 Alfred

    Bra intervju och skön attityd hos KF

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se