Thomas Askebrand: ”Vinterarbetet blir viktigt”

Sambadefensiv talade också med Thomas Askebrand efter årets sista match.

 

Vad säger du om säsongen?

– En bra säsong, vi har nästan ett helt nytt lag, som ska hitta varandra och komma ihop och man gör det på ett utmärkt sätt. Det blir tidigt en sammansvetsad grupp och ett bra gäng, som jobbar hårt för varandra, så det har varit gott att se. Med tanke på allt, så har vi lagt en bra grund inför nästa år. Vi får se till att jobba hårt i vinter och få in rätt spelare, som gör oss ännu bättre och tar oss nästa steg. Vi har arbetat med det ett tag och så det är bara att fortsätta med detta och se var det landar.

Rätt spelare?

– Jag har inga namn just nu. Vi har lyft upp tre juniorer, det är en bra början. Vi ska föröka hitta några lokala killar. Det är bra med göteborgskillar, då har de sina familjer, kompisar och flickvänner nära, de får en trygg social vardag och det tycker jag är viktigt. Sedan får vi spetsa med några utifrån, så får vi vad det blir för mix av alltihop.

Diego Montiel?

– Han har säkert många bra alternativ att välja på. Jag tycker det är fantastiskt att få haft honom här detta året. Jag tror att han trivts väldigt bra, med föreningen, laget och supportrar. Han har haft en fin utveckling och gjort magiskt många poäng. Det värmer i hjärtat, när en kille flyger iväg så som han gjort.

Har du satt din prägel på laget?

– Vi har tränat på samma grejer hela tiden och vi har stått för de saker vi vill stå för, så det har man kanske gjort. Det spelar ingen roll vad en tränare säger, om inte spelare är sugna på att göra det. Det är mer kemin och att man kan sälja in en idé och att laget anammar det på ett bra sätt. Hade de inte trott på idén, så hade det inte sett ut som det gör. Man får vara ödmjuk och ha lite tur på resan.

Från att kvala sig kvar till en fjärdeplats.

– Det är en tuff serie och små marginaler. Det är lätt att klappa sig för bröstet när det går bra, men det gäller att ha flyt också. Vi fick ihop gruppen och då kan det bära av. Vinterarbetet kommer att bli viktigt, det gäller att vi ersätter de vi tappar på ett bra sätt och förhoppningsvis har en bättre trupp 2019.

Många lyckade nyförvärv i vintras.

– Vi hade tur att hitta rätt från allra första början. Det var ett bra arbete och vi hade tur att få dem, de flesta har gjort väldigt bra ifrån sig. De som inte har spelat så mycket har varit lika viktiga. I vardagen gör de att de andra blir bra på matcherna, om de inte hade bjudit till och inte känt för det, så hade vi inte gjort några bra matcher. Helheten är viktig för gruppen, de ska hyllas lika mycket som de andra som spelar 90 minuter varje vecka.

Sommarförvärven var mest breddspelare.

– Det var mer så, vi visste inte om Diego skulle stanna, så vi fick täcka upp där. På det hela taget har det varit j-t bra breddspelare och fallit in i ramen med andra, som inte fått så mycket speltid, så de har också varit viktiga.


'Thomas Askebrand: ”Vinterarbetet blir viktigt”' have 5 comments

 1. 14 november, 2018 @ 21:10 Janne

  ”De som inte har spelat så mycket har varit lika viktiga. I vardagen gör de att de andra blir bra på matcherna, om de inte hade bjudit till och inte känt för det, så hade vi inte gjort några bra matcher. Helheten är viktig för gruppen, de ska hyllas lika mycket som de andra som spelar 90 minuter varje vecka.” säger Askebrand.

  Jag tycker det känns väldigt klokt och sant. Många fans är lite väl sugna på att utse minst lyckade värvningen. Jag tänker att ingen värvning i år kan ha varit helt fel med tanke på att helheten blev så pass bra. Alla bidrar till helheten och det är ganska utopiskt att tro att man spelar med samma 11 hela tiden. Det byts ganska mycket och truppen måste vara hyfsat jämn, både för rotation på match och för att funka på träning.

  Svara

 2. 16 november, 2018 @ 18:19 Hocus Focus

  Är ju känt sen länge att alla topplag behöver en bra bänk.
  Gött snack Askebrand.

  Svara

 3. 16 november, 2018 @ 20:36 cg.maj.carlsson@g.mail.com

  Hoppas ni når allsvenskan år 2019 /C.G

  Svara

 4. 17 november, 2018 @ 20:43 Bertil

  I år fick ÖIS till det riktigt bra och Askebrands ledarfilosofi har säkert betytt mycket för dom fina resultaten. Tack Askebrand och alla andra bakom laget som fick ihop den härliga årgången ÖIS 2018!

  Svara

 5. 19 februari, 2019 @ 10:55 Dirty Harry

  Kommer Öis att ha något U21 lag i år, någon som vet ?

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se