IMG_9457

”De har bra gubbar men det har vi också!” – Intervju med Hannes Sahlin

Under fredagen så gavs möjligheten att intervjua ÖIS-spelaren Hannes Sahlin inför mötet med AIK. Följande text är från intervjun som genomfördes igår.

Grattis på födelsedagen, 31 år gammal idag. Hur känns det?
Tackar tackar, nej men det är inte så stor skillnad som från igår. Det är kul såklart. De andra i laget sjöng för mig, så det är jag väldigt glad över.


En spännande drabbning mot AIK på lördag i Stockholm. Senaste gången ni mötte AIK i svenska cupen var år 2013 och det resulterade i en vinst. Du fanns med på bänken vid detta tillfälle. Något minne som sticker ut speciellt?
Ja, det kändes som att det rasslades till väldigt mycket och så var det profilerade spelare som Majstorovic bland annat som fick det väldigt tufft vill jag minnas. Vi körde nästan över dem. Jag tror inte att jag själv spelade någonting faktiskt, jag tror att jag hade varit sjuk eller något annat inför matchen. Jag minns att vi som sagt verkligen körde över dem och att vi blev gruppetta på grund av det. Oskar Wallén minns jag var väldigt just den matchen. 


Vid detta tillfälle var ÖIS ett Superettanlag och ni fick chansen att möta ett stort lag som AIK i gruppen. Var det några speciella tankar  inför den matchen då?
Jag tror att det var de där sista “taggningsprocenten” som var skillnaden inför matchen och det brukar vara så där skiljer en division mellan lagen. De(AIK) kommer ner och är ett topplag i Allsvenskan men kom endast 90% taggade medans vi var strax över 100%. Jag tror det gör ganska mycket faktiskt när hela vårt lag var så pass taggade medans de har några gubbar som går på lite halvfart nästan. Det kan göra rätt mycket i fotboll och även om det skiljer sig någon division så kan man fortfarande vinna en match. Det är bara att se på hur Sverige(herrlandslaget) var under VM. De spelade som på ett visst sätt även om spelare i laget tillhörde andraligor eller var klubblösa, så lyckades de slå Mexiko och ta sig till kvartsfinal. Jag tror att de där sista procenten kan göra ganska mycket och att division därför inte spelar så stor roll.


Hur har förberedelserna varit inför matchen?

Jo, det har varit bra. Vi har blivit ganska bra pålästa om dem(AIK) och haft videogenomgångar. Sen så har vi tränat på det sätt som vi vill spela och upplägget verkar bra. Truppen ser ganska frisk och taggade ut också. Mycket goda förberedelser.


Har det varit något speciellt fokus, förutom kring just att läsa på om era motståndare, från er sida?

Nej, det har det egentligen inte varit. Vi har två lediga dagar denna vecka, då vi haft lite tuffare perioder sen innan. Så det har varit ganska lugnt och tankar har väl varit att vi skall fräscha inför matchen. Vi åker med tåget först under lördagen så det är ganska skönt att få dag hemma innan för att sedan ta sig till Stockholm. Tekniskt och taktiskt tycker jag att det har sett bra ut här i veckan. Det har egentligen inte varit så stor skillnad från de andra matcherna och inför denna matchen förutom att det har varit lite mer fokus på det taktiska då det står mer på spel än vad det tidigare gjort.   

Hannes du var på bänken under det senaste mötet, har du några förväntningar personligen och på laget inför matchen på lördag?
Jag tror att det kommer att bli ganska tajt, sådär nästan tillknäppt. Vi har några idéer om hur vi skall straffa dem. Nu tror jag inte att Robin Jansson skulle spela bland annat(Jansson har efter intervjun visat sig vara tillgänglig inför matchen mot ÖIS, trots den tveksamhet som fanns då) och de kanske köra med lite rotation i truppen. Vi har väl tankar om hur vi kommer kunna såra dem och om vi gör det vi har sagt här i försvarsspelet så absolut varför inte liksom? Det är inte exakt Real Madrid vi möter. Sen personligen har jag inte tänkt så mycket på inför matchen men får jag spela så kommer jag att tackla på och försöka göra så bra match som möjligt för att visa att man skall fortsätta spela.  


Mycket fokus ligger på AIK inför matchen. De är svenska mästare, har värvat duktiga spelare men kan fortfarande bli nekade en kvartsfinal av er på lördag. Ni har gjort flest mål av alla lag i samma grupp och mycket tyder på offensiven är det största hotet från ÖIS mot AIK. Kommer ni våga anfall lika mycket trots att ni möter ett duktigt defensivt lag?

Ja, men det tror jag ändå för vi har sagt att vi skall våga spela vårt vanliga spel. Det är inte så att vi åker upp dit och är rädda. Vi har respekt såklart och det är såklart att de har duktiga spelare men vi är inte där för att titta på arenan eller vara åskådare. Jag tror att vi kommer att försöka lira och om tillfället ges att minimera de misstagen vi gjorde senaste matchen, utan är kompakta istället så tror jag definitivt att vi kan såra dem. De har bra gubbar men det har vi också!

Senast så blev det en vinst med 4-1 som sagt och truppen har förändrats mycket från den sex år gamla matchen. Oskar Wallén som gjorde 2 mål är inte kvar bland annat. Men på vilket sätt tycker du att truppen skiljer sig från år 2013 i jämförelse med den nuvarande truppen?
Det är en stor skillnad egentligen. Då (2013) i cupen så var det mycket inspiration minns jag och vi gick till semifinal men det var nästan idel unga spelare som vi hade tagit från blåvitt. Dessa var Johan Lundgren och några till liksom. Vi var inte riktigt redo för Superettan minns jag och det tycker jag man ser skillnad på idag. Nu har vi lite bättre mix på åldern, rutin och har värvat smart. Både Gustav Ludwigson och Alexander Bernhardsson som är från Sävedalen är bland annat tecken på detta. Det är en bättre balanserad trupp idag och som mer erfarenhet, detta tack vare bättre arbete med vår scouting. Dessutom har vi även en mer seriösare träningsvillig grupp och många som har spelat i både Superettan och Allsvenskan men även de som spelat utomlands. Jag tycker det är stor skillnad faktiskt från den säsongen. Det var så att det var mycket inspiration i cupen, vi hade väl Syrianska och AIK hemma? Hemmaplan är viktigt liksom.


Legendarer som Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo och Sergio Aguero har gjort mål på nationalarenan. Kan vi hoppas på att en rödblå legendar som dig själv får göra ett mål och ingå i målklubben som de tidigare nämnda spelarna? 

Ja, varför inte? Får jag lira så kan det mycket väl bli att jag trycker dit ett mål. Det vet man aldrig. Det skulle vara rätt att trycka dit en balja! Vinner vi så är det taget.


Har du några avslutande ord till de öisare som reser upp till Stockholm för att se er spela på lördag? 
Se till att njut och ha en grymt rolig dag. Det är kul att få med lite extra folk upp och det är som alltid väldigt bra stöd. Det är såklart kul om det dyker om lite folk däruppe som kan ha en fantastisk dag. Så jag önskar alla en härlig lördag!

//@MOrgryte


'”De har bra gubbar men det har vi också!” – Intervju med Hannes Sahlin' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se