IMG_9478

Superettanguiden – Lag 16

Lag: Varberg BOIS
Grundade: År 1925
Antal SM-Guld: 0
Arena(Publikkapacitet): Påskbergsvallen(4500)
Förra årets placering: 14:e plats i Superettan
Placeringstips i Superettan 2019 : 16:e plats

Välkända spelare som tillhört laget:
Hosam Aiesh, numera Östersund FK(spelade i klubben år 2014, 11 matcher & 2 mål)
Modou Barrow, numera Reading(spelade i klubben år 2013, 28 matcher & 2 mål)
Joakim Sjöhage, avslutat karriären(spelade i klubben år 2012-2013, 33 matcher & 7 mål)

De fem senaste säsongernas placeringar:
2014:
8:e plats(Superettan)
2015:
5:e plats(Superettan)
2016:
5:e plats(Superettan)
2017:
11:e plats(Superettan)
2018:
14:e plats(Superettan)

De fem senaste säsongernas inspelade poäng:
2014: 39 poäng
2015: 47 poäng
2016: 48 poäng
2017: 36 poäng
2018: 29 poäng

Skärmavbild 2019-03-29 kl. 08.52.57

(Klicka på bilden för att se Varbergs inspelade poäng i jämförelse med de andra lagen i Superettan!)

 

Spelartrupp

*(Betyg sätts på en skala mellan 1 plus (+) till 5 plus(+++++). Tidigare insatser i karriären ligger som grund för en betygsättning men även andra faktorer kan komma att tas med i motiveringen under varje spelare.)

+ = Inte redo för Superettan
++ = Håller ok standard för Superettan
+++ = Håller bra standard för Superettan
++++= Håller väldigt bra klass för Superettan och borde kunna spela i Allsvenskan
+++++ = Håller alldeles för bra klass för Superettan och bör spela i Allsvenskan


Tränare:
Joakim Persson, 43 år
Matcher som tränare för laget i Superettan: 35 matcher
Snittpoäng per match som tränare för laget: 1.06 p/per match.
Betyg:++

 

Målvakter:
1.Matt Pyzdrowski
Nationalitet: Amerikan/Polsk
Ålder: 32 år
Längd: 193 cm
Matcher i Superettan: 148 matcher/229 insläppta mål
Betyg: ++
Motivering:
Målvakt som besitter en hel del erfarenhet från både Superettan och Allsvenskan som behöver spela på en hög nivå denna säsong ifall Varberg skall klara sig kvar. Släppte in 51 mål på 29 matcher förra säsongen och ytterligare 4 mål på 2 matcher i kvalet mot Oskarshamn. Besitter en del kvalité i vissa områden men alldeles för många misstag gör att betyget får stanna på två stjärnor. 


0.August Strömberg(Ny)
Nationalitet: Svensk
Ålder: 27 år
Längd: 193 cm
Matcher i Superettan: 160 matcher/246 insläppta mål
Betyg: ++
Motivering:
Nyförvärv från nedflyttade Gefle IF, som likt sin målvaktskollega Pyzdrowski släppte in hel del mål förra säsongen. 23 matcher och 43 insläppta mål slutade siffrorna på till slut. Visade sig vara viktigt för Gefle säsongen 2017, då laget klarade sig från negativt kval på grund av målskillnad men frågan är ifall Strömbergs egenskaper kommer att klara av att undvika finna sig i en bottenstrid för tredje året i rad.

33. Albin Svensson  
Nationalitet: Svensk
Ålder: 19 år
Längd: 187 cm
Matcher i Superettan: 1 match/ 3 insläppta mål
Betyg: +
Motivering:
Ung målvakt som förväntas vara tredje valet bakom Pyzdrowski och Strömberg. Fick spela en match för året, där det blev 3 insläppta mål.

Backar: 

2.Tobias Carlsson(Ny)
Nationalitet: Svensk
Ålder: 23
Längd: 187 cm
Matcher i Superettan: 0 matcher/ 0 mål
Betyg: +
Motivering:
Mittback som presterat mycket bra för Grebbestads IF i Division 1 Södra trots att laget blev nedflyttade. Frågan är ifall 23-åringen verkligen är redo för Superettan, något som framtiden får komma att avgöra.

3. Hampus Zackrisson
Nationalitet: Svenska
Ålder: 24 år
Längd: 189 cm
Matcher i Superettan: 95 matcher/1 mål
Betyg: ++
Motivering:
Har presterat ok de senaste säsongerna men det kan komma att bli svårt att täppa till de stora defensiva luckorna i Varbergs försvar i år. Är trots sina 189 cm en relativt snabb spelare och kan använda denna fart för att stoppa kvicka anfallare.   
4. Jesper Modig
Nationalitet: Svensk
Ålder: 24 år
Längd: 180 cm
Matcher i Superettan: 13 matcher/0 mål
Betyg: ++
Motivering
Mittback med mycket erfarenhet från Division 1. Kom förra säsongen och fick spela 13 matcher. Har även visat sig kunna spela som höger- och vänsterback.

5. Sebastian Möller
Nationalitet: Svensk
Ålder: 25
Längd: 181 cm
Matcher i Superettan: 31 matcher/ 2 mål
Betyg: ++
Motivering:
Högerback som besitter fina kvaliteér när det kommer till passningar. Lyckades producera 5 assist från planens högra sida och kan komma att bidra mycket till lagets offensiva spel. Lite kuriosa om Möller, alla spelarens assists från förra säsongen kom mot “topplagen” i Superettan(Falkenberg, Helsingborg, Jönköping, Halmstad & Jönköping).

6. Philip Ljung(Ny)
Nationalitet: Svensk
Ålder: 21
Längd: 180 cm
Matcher i Superettan: 15 matcher/0 mål
Betyg: ++
Motivering:
Spelade 15 matcher för nedflyttade Landskrona och har nu valt att fortsätta karriären i Varberg. Får ses som att ha någorlunda utvecklingspotential på grund utav sina unga ålder.

24. Hampus Danielsson
Nationalitet: Svensk
Ålder: 19
Längd: 170 cm
Matcher i Superettan: 2 matcher/ 0 mål
Betyg: +
Motivering:
Egen produkt som blev uppflyttad under förra säsongen och fick göra 24 minuter på plan. Har funnits med på Varbergs bänk under Svenska Cupen denna säsong men kommer förmodligen agera som rotationsspelare när Superettan väl drar igång.

12. Adama Fofana
Nationalitet: Ivoriansk
Ålder: 19
Längd: 170 cm
Matcher i Superettan: 23 matcher/ 1 mål
Betyg: +++
Motivering:
Ursprungligen vänstermittfältare men kan även komma att spela som vänsterback när säsongen drar igång. Lyckades spela fram till 5 mål förra säsongen och får med sina ålder anses vara en duktig talang. Höll ögonen öppna  för denna unga ivorian Superettan!


Mittfältare:
8. Albert Ejupi
Nationalitet: Svensk
Ålder: 26 år
Längd: 191 cm
Matcher i Superettan: 26 matcher/ 6 mål
Betyg: ++++
Motivering:
Oerhört viktigt spelare för Varberg förra säsongen med sina 6 mål från mittfältet. Är en jobbig spelare att möta och Ejupi behöver spela på sin högsta förmåga för att laget skall kunna klara sig kvar i Superettan 2019. Bör spela i ett bättre lag.

10.Robin Book(Ny)
Nationalitet: Svensk
Ålder: 26 år
Längd: 178 cm
Matcher i Superettan: 25 matcher/ 5 mål
Betyg: ++
Motivering:
Spelare som presterade oerhört bra förra säsongen i Division 1 med sitt Utsiktens BK och gjorde hela 17 mål. Frågan är ifall målformen kommer att fortsätta i Superettan men kan komma att bli en av Varbergs positiva överraskningar denna säsong. 


11. Nahom Girmai
Nationalitet: Svensk
Ålder: 24 år
Längd: 172 cm
Matcher i Superettan: 28 matcher/ 10 mål
Betyg: +++ 
Motivering:
Vass högermittfältare som stod för 10 mål i förra årets upplaga. Är en väldigt duktigt spelare som kan spela på ett flertal positioner på mittfältet. Kan han komma att prestera som förra året så kan Varberg faktiskt ta och gå emot mitt tabelltipp.

15. Edwin Condrup(Ny)
Nationalitet: Svensk
Ålder: 20 år
Längd: 188 cm
Matcher i Superettan: 0 matcher/ 0 mål
Betyg: +
Motivering:
Ung spelare som endast gjort 4 matcher i Division 1 sen tidigare. Detta året är främst till att samla på sig erfarenhet inför kommande säsonger.

18.Joakim Lindner
Nationalitet: Svensk
Ålder: 28 år
Längd: 193 cm
Matcher i Superettan: 144 matcher/ 12 mål
Betyg: ++
Motivering:
Mittfältsveteranen i laget med sina 98 matcher för klubben. Utöver den erfarenhet som Lindner innehar så utgör han även en viktig del på mittfältet och får oftast göra det otacksamma arbetet. Spelade inte lika mycket förra säsongen 2018 om man jämför med 2017 men om Varberg skall kunna finna ett lugn på mittfältet så bör spelarens erfarenhet utnyttjas. 


19.Thierry Zahui(Ny)
Nationalitet: Ivoriansk
Ålder: 31 år
Längd: 166 cm
Matcher i Superettan: 1 match/ 0 mål  
Betyg: ++
Motivering:
Visade upp sin skicklighet under sin tid i Division 1 med Landskrona, där han lyckades göra 10 mål och 9 assist på 52 matcher för klubben. Besitter kreativa egenskaper som Varberg saknar men bristen på A-lagsfotboll från förra säsongen gör det svårt att få en uppfattning om vilken nivå Zahui befinner sig på. Upp till bevis denna säsong! 


20.Liam Munther
Nationalitet: Svensk
Ålder: 18 år
Längd: 177 cm
Matcher i Superettan: 1 match/ 0 mål
Betyg: +
Motivering:
Egen produkt som förra året tog steget till A-laget. Belönades med att få hoppa in en match och spela 28 minuter. Kommer främst fungera som en truppfyllare denna säsong där att lära sig av de andra spelarna prioriteras. 

 

21.Erik Zetterberg
Nationalitet: Svensk
Ålder: 22 år
Längd: 178 cm
Matcher i Superettan: 22 matcher/ 0 mål  
Betyg: ++
Motivering:
Mittfältare som hade svårt att få speltid i förra årets uppflyttade Falkenbergs FF och har nu sökt sig till de halländska rivalerna. Är mer defensivt lagd och är förmodligen tänkt att konkurrera 0m en plats centralt på mittfältet. Gjorde endast 90 minuter en gång förra säsong och är verkligen i behov av speltid ifall han skall utvecklas. 


28.Erion Sadiku
Nationalitet: Svensk
Ålder: 17 år
Längd: Okänt
Matcher i Superettan: 7 matcher/ 0 mål
Betyg: +
Motivering:
Ung talang som fick gjorde bra ifrån sig förra säsongen när han fick speltid. Spelar centralt på mittfältet och fick även spela 90 minuter under kvalet mot Oskarshamn. Moget spel för sin ålder och detta kan mycket väl vara året som de andra lagen i serien får upp sina ögon för 17-åringen. 


42.Keanin Ayer
Nationalitet: Sydafrikansk
Ålder: 18 år
Längd: Okänt
Matcher i Superettan: 8 matcher/ 0 mål
Betyg: ++
Motivering:
Ung sydafrikansk spelare som likt Fofana är fostrade i klubben ”Right to Dream” från Ghana. Spelar främst centralt på mittfältet men kan även befinna sig på kanterna under matcher. Inte fått lika mycket förtroende från tränare Joakim Persson som de andra talangerna men kan förhoppningsvis visa vilka egenskaper han besitter. 


Anfallare:
7. Perparim Beqaj
Nationalitet: Svensk
Ålder: 23 år
Längd: 182 cm
Matcher i Superettan: 28 matcher/ 8 mål  
Betyg: +++
Motivering:
Anfallare som förra säsongen visade på att steget från Division 1 till Superettan inte behöver vara allt för stort i och med sina 8 mål i ligan. Kommer förmodligen vara den målskytt som Varberg förlitar sig på under säsongen och bra prestationer förväntas. Med målsnitt på var 243:e minut spelad så behöver hans anfallskollegor även börja få igång målskyttet. 


9.Astrit Seljmani(Ny)
Nationalitet: Svensk
Ålder: 22 år
Längd: 184 cm
Matcher i Superettan: 6 matcher/ 0 mål
Betyg: ++
Motivering:
Ny från Torns IF och med sina 13 mål på 28 matcher från förra säsongen så kan man komma att förvänta sig några mål från 184 cm långa anfallaren. Är oprövad på Superettan-nivå sen tidigare men Varberg har varit villiga att ta chansen med den tidigare Division 1-spelaren.


17.Vuk Lugonjic(Ny)
Nationalitet: Svensk
Ålder: 22 år
Längd: Okänt
Matcher i Superettan: 0 matcher/ 0 mål
Betyg: +
Motivering:
Likt Seljmani så är Lugonjic värvad från en lägre division, där han visat upp sin effektivitet framför mål. Förra säsongen så blev 11 mål på 25 matcher för IS Halmia i Division 2 och frågan är inte ifall Varberg försöker finna en guldklimp á la Ludwigsson. Om 22-åringen kommer vara en succé eller inte låter vi vara osagt men i stunden känns Vugonjic främst som en truppfyllare. 


30.Daniel Krezic
Nationalitet: Svensk/Makedonisk
Ålder: 22 år
Längd: 186 cm
Matcher i Superettan: 7 matcher/ 2 mål
Betyg: ++
Motivering:
En spelare som är duglig på ett flertal positioner och fyller upp dessa bra när andra spelare saknas. Kom in under förra säsongen och gjorde 2 mål på 7 matcher. Spelade en viktig roll i kvalet mot Oskarshamn, där han lyckades göra mål i den första matchen som slutade med en 4-2 förlust.Nyckelspelaren:
Albert Ejupi
En mycket duktigt defensiv mittfältare som lyckades göra 6 mål under den förra säsongen. Besitter en bra blick för spelet och är skicklig på att vinna tillbaka bollen på mittfältet. Om Varberg skall ha ett fungerande mittfält så är Ejupi nyckeln, frågan är bara ifall 26-åringen blir kvar hela säsongen. Både lag i Allsvenskan och norska Elitserien uppges ha koll på spelaren. Blir intressant att se ifall Ejupi väljer att stanna eller lämna när större lag kommer och knackar på dörren.

Talangen:
Adama Fofana
Sydafrikansk mittfältare/back som trots sin unga ålder fick spela 23 matcher i Superettan 2018 och tackade detta genom att producera 6 poäng(1 mål + 5 assist). Har fostrats i talangklubben “Right to Dream” i Ghana och anses besitta stor utvecklingspotential.

 Frågetecknet:
Truppen
Tyvärr så är det svårt att peka ut en specifik spelare som ett stort frågetecken inför säsongen. Tidigare Helsingborg-spelaren Thierry Zahui känns som lite som en chansning från ledningens sida. Zahui har visat sig vara kompetent i Division 1 under sin period i Landskrona men lämnade Helsingborg utan att göra något riktigt avtryck. Truppen känns alldeles för obalanserad och truppbredden visar sig brista, detta då ett flertal kvalitetsspelare saknas på många positioner. Gissar på ett kämpigt år för de grönsvarta halläningarna och det kan mycket väl bli så att laget för börja om i en lägre division.

Vilken plats tror ni Varberg BoIS slutar på? Skriv gärna vad ni gissar på i kommentarsfältet! 

//@MOrgryte


 

 


'Superettanguiden – Lag 16' have 4 comments

 1. 6 april, 2019 @ 22:31 Dennis

  När kommer lag 15?

  Svara

  • 7 april, 2019 @ 15:43 MOrgryte

   Hej Dennis! Nästa del kommer att komma ut ikväll :)

  • 8 april, 2019 @ 11:05 MOrgryte

   Hej igen!
   Inlägget blev lite försenat igår men finns nu uppe på startsidan.

 2. 20 juni, 2019 @ 17:52 Stefan

  Tipset om plats 16 var väl årets sämsta spåkuletitt?

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se