Thomas Askebrand: ”Vi får inte energin”

Sambadefensiv pratade med Thomas Askebrand efter förlusten mot Västerås SK.

 
Din syn på matchen?

– Vi började bra och ställde till problem för dem, men vi gör inte mål på våra chanser. Sedan får VSK ett ströanfall och gör mål efter att vi gått bort oss, men jag tycker ändå att första är rätt ok. I halvtid pratade om vi om att vi måste ställa fler frågor till deras backlinje. Vi får inte den energin vi behöver utan det går i stå. Det är alltid lättare att förstöra än att producera och de förstör rätt bra. De tar god tid på sig på alla fasta situationer, vilket gör att vi blir frustrerade och det är det mentala spelet. Det är små marginaler, vi har två ribbskott, går ett in så är vi inne i matchen igen. Vi har så många bra chanser att vi ska kunna göra en balja. Det går inte att komma ifrån att det känns surt.

– Vi har haft en träningsvecka som varit sådär, många har varit utanför, det har varit många frågetecken och folk har inte kunnat träna. Hur en träningsvecka är speglas ganska mycket i hur en match blir. Det ser man mer av i andra, där ger det sig till känna att vi inte riktigt är där. Nu har vi nio dagar till nästa match, så det är bara att se till att få alla på banan igen.

Hur ska man hantera sådana här matcher?

– Man kan inte göra annat än att spela bollen fortare och inte komma in i närkamper. I första spelade vi på ett och två tillslag, men så blev det inte i andra. Sedan hade vi en högre utgångsposition, vilket gör att vi blir stillastående.

Satte det sig i huvudet på spelarna att ni hamnade i underläge för första gången?

– Det är något man får lära sig handskas med och det kommer att hända fler gånger. VSK får första målet och spelar på det, då är det upp till oss att göra det bättre. De drar iväg bollen och får lite inkast, men det pratade vi också om i halvtid och vi skulle fortsätta göra vår grej.

Straffen?

– Jag är färgad, men jag tycker inte det är någon straff. Den känns lite billig, men domaren är nära och borde ha koll på det. Det är inte domaren vi förlorar på, men hade det stått 0-1, så hade vi haft bättre möjligheter att få med oss en poäng.

Nästa match på Gamla Ullevi, en fördel?

– Ja, det är vår hemmaplan, men vi har gjort bra prestationer här också och inget vi kan skylla på. Man får göra det bästa efter de förutsättningar som finns.


'Thomas Askebrand: ”Vi får inte energin”' have 4 comments

 1. 29 april, 2019 @ 09:05 Roine

  Såg vi samma match? Första halvlek var dålig, andra var usel. Otroligt lågt bolltempo, fantasilöst, dåligt passningsspel som dessutom gick bakåt och i sidled, tycker att Västerås är ett lag vi skall slå 8 dagar i veckan men då krävs det att spelarna gör jobbet….

  Svara

  • 29 april, 2019 @ 10:16 Lasse

   Håller verkligen med och Askebrand såg närmast likgiltig och oengagerad ut på bänken. Borde åtminstone som gamle Öislegendaren Sven-Agne Larsson, ställt sig upp och skrikit: Röd passar röd!!!

 2. 5 maj, 2019 @ 10:58 Thomas hallå

  Det går för långsamt Sahlin segar ut till hörnor det går för långsamt när inkast skall tas och Fredrik Andersson är så seg vid insparkar allt går i slowmotion.
  Om man har detta tempo på träningarna så blir det inte bättre på matcher.
  Det man gör på träningar tas oftas med till matcher.

  Svara

 3. 28 maj, 2019 @ 22:54 Ribban

  Man drömmer om allsvenskan, man pratar om sin akademi på ÖG hur bra den är och skall bli.
  Är det inte läge att komma ner på jorden och inse att Öis inte är ett lag för allsvenska och frågan är om man lyckas att ta sig dit, tveksamt.
  Ett lag som inte har råd att ha ett U 21 lag hur skall då spelare som inte eller får lite speltid kunna prestera något när man väl får chansen i A laget ??
  Som en älskare av Göteborgs fotboll är det ledsamt att se anrika Örgrytes kräftgång och det gäller även Gais.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se