Joel Qwiberg: ÖIS är jobbiga att möta

Sambadefensiv talade också med Joel Qwiberg, som hoppade in på vänsterkanten i andra halvlek.

 

Din syn på matchen?

– En ganska bra genomförd match av oss. Det är sjukt varmt och det tar mycket energi, men det är tufft för båda lagen. Det känns som vi har koll på matchen i 90 minuter och gör en stabil insats. Backlinjen håller ihop det väldigt bra och Öster har knappt någon riktigt klar chans på hela tiden

Det tog en stund innan spelet började fungera.

– Dels var det värmen och första matchen efter uppehållet, men jag tycker vi håller ihop det bra. Vi försvarar ordentligt och är det bättre laget sett över hela matchen även om vi stundtals går ner i tempo.

Ditt inhopp blev väldigt lyckat.

– Jag försöker bidra med det jag kan och det jag är bra på, sprida energi och bidra med löpmeter. Det försöker jag alltid göra på träningar, i omklädningsrummet och nu när jag hoppade in. Jag fick direktiven att dra isär försvaret och få lite fart på det.

Och en assist blev det.

– Jag får väl skriva upp det. Det har varit dåligt med poäng hittills, så det är dags att börja skrapa ihop några, skönt att den första kom idag.

Din status?

– Jag har haft problem med skador och det här var min första tävlingsmatch på nästan två månader, Trelleborg borta. Det är svårt att kroppen i schack när man kommer direkt till seriepremiären, men jag vet jag kan när jag är hel och fokus den senaste tiden har varit på att bli 100% i kroppen. Nu är jag det, men det dröjer lite innan matchformen är där. Man får ta det allteftersom. Det var viktigare att vara klar för hösten än att komma tillbaka för tidigt och bli skadad på nytt.

Hur är det att spela i ÖIS?

– Det har varit en lång karriär för mig, en lång väg, lite hackigt. Jag har varit runt mycket, men känner att jag fått ett lyft de senaste åren. Jag har blivit en tryggare person och en bättre fotbollsspelare och jag vet att jag har mycket mer att få ut här i ÖIS. Jag har kontrakt säsongen ut och är väldigt tacksam och glad att få vara här. Vi har en hel trupp. ledarstab och kansli, som är fruktansvärt bra för mig och jag trivs verkligen.

Kan vi vara med i toppen hela vägen?

– Vi gör rätt saker, i veckan när vi tränar och på match. Vi har en trupp, som drar åt samma håll och så länge vi gör rätt saker, så kommer vi att vinna fotbollsmatcher. Nu har vi fått igång ett maskineri, som onekligt är svårslaget. Vi hade lite svårt i början, men efter att vänt på den dåliga trenden och fått fart på det. ÖIS är jobbiga att möta i Superettan och det ska vi fortsätta med.


'Joel Qwiberg: ÖIS är jobbiga att möta' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se