Ailton: ”Vår dröm är Allsvenskan”

Toppmatchen på Gamla Ullevi mellan ÖIS och Mjällby blev en jämn tillställning. Ett nickmål vardera betydde att slutsiffrorna blev 1-1 i en match där ÖIS var det något bättre laget. Sambadefensiv pratade med Ailton Almeida efter matchen.

 

Tankar efter det oavgjorda resultatet?

– Målsättningen var att vinna och få tre poäng. Även om Mjällby tog ledningen, så känns det hårt att vi inte kunde vinna på hemmaplan. Det var en viktig match och vi alla hade stora förhoppningar. Vi jobbade hårt och gjorde allt vi kunde, spelet blev också bättre i andra. Vi fick i alla fall en poäng och det är bara att kämpa vidare.

Det är ändå starkt att komma tillbaka från underläge med 0-1.

– Vi har varit väldigt positiva senaste tiden, fast vi förlorade mot VSK i förra omgången. Innan dess hade vi åtta matcher utan förlust och vi vet vår potential både offensivt och defensivt. Det är i sådana här matcher vi har gjort det jättebra och därför trodde vi på vinst, men Mjällby är duktiga och har kvalitet. Vi får tänka framåt och jobba på.

Stor skillnad mot Västerås-matchen.

– Det var också en viktig match, men vi fick inte till det. Jag vill inte skylla på något, men det är stor skillnad att spela här på Gamla Ullevi mot ett topplag. Det blev en spännande match idag, vi hämtade oss till slut och gav allt.

Det blev mer fart på spelet när du kom in.

– Jag tänkte att laget behövde något extra och försökte sätta fart, prata med spelarna och visa att jag ville ha bollen både på fötterna och på ytan. Det kändes som det blev bättre. Vi stressade dem, så kom chanser och målet, det gick upp i nivå.

Hur är din form?

– Det känns jättebra. Jag hade inte spelat på länge när jag kom och kämpade med fysiken i början, så nu kan jag spela 90 minuter. Det kommer att vara viktigt under hösten och jag är redo att avsluta på ett bra sätt.

Bra sätt?

– Vår dröm och vårt mål är att hamna däruppe och spela i Allsvenskan nästa år. Det är det jag kämpar för och det vet jag att alla andra också gör.


'Ailton: ”Vår dröm är Allsvenskan”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se