Amin Affane: ”Jag utvecklas varje minut”

Sambadefensiv pratade också med Amin Affane, som är inlånad från ett randigt lag i närheten.

 
Din syn på matchen?

– Det känns surt. Vi börjar bra och har kontroll över matchen. TFF kommer igång och tar över matchen när Danny blev skadad. En omställning och ett avslut, så är det 0-1. Det känns som vi går ner oss lite efter det, men vi kommer igen och skapar flera lägen. I andra kör vi över dem helt. Vi har 14 avslut och kanske 12 är inne i straffområdet. I en vanlig match gör vi kanske fem mål, men nu missade vi varje gång. Den är en sådan här match, när man missar allt och de har bara några enstaka avslut. De kommer aldrig igenom en mot en eller får till några inlägg och ändå torskar vi med 0-1. Det är jobbigt när vi gör en relativt bra match, vi är stabila bakåt och släpper inte till mycket. Vi anfaller sedan på flera olika sätt, bollar bakom och från sidan samt individuella prestationer.

Är Allsvenskan avlägsen nu?

– Det handlar om prestation match efter match. Man går in i sig själv och försöker göra sitt bästa. Idag var vi inte vassa nog, hade vi varit det hade vi tagit poäng. Nu tänker jag bara på att vi ska bli bättre och bättre. Vi gjorde också en stabil insats i första mot Jönköping senast, men släpper till för mycket på kontringar. Hela huset måste vara byggt för att man ska lyckas.

Hur känns det för egen del?

– Det känns bra, jag känner mig frisk och stark. Jag utvecklas varje minut jag får spela och är väldigt tacksam att jag fått förtroende. Det verkar som om vi börjat spela mer boll än i våras. Jag vill hjälpa laget allt vad jag kan. Jag springer och kämpar i 90 minuter och det är väldigt utvecklande för egen del.

Du trivs i din roll?

– Jag kommer aldrig att bli en färdig fotbollsspelare. Varje gång jag har bollen försöker jag göra det bästa av situationen, inte gömma mig eller sparka iväg bollen.

Fortsättningen?

– Vi gör många bra saker och det finns allsvensk klass i det här laget. Idag tappade vi i vissa sekvenser och blev straffade, så är det på den här nivån. De finns kvalitet, men vi måste tänka på att en match är i 90 minuter och fokusera på vad vi ska göra.


'Amin Affane: ”Jag utvecklas varje minut”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se