Filip Almström Täthi: ”Sista chansen”

Efter de övertygande vinsten mot Brage talade Sambadefensiv med comebackande Filip Almström Täthi.

 
Tankar efter matchen?

– Skönt att vinna, det var ett tag sedan. Viktiga poäng mot ett topplag, det var lite av en sexpoängsmatch och kanske sista chansen för oss att göra någonting av det här. Det blev förstås onödigt jämnt och lite nervöst på slutet. Man kan alltid göra saker bättre framför allt i andra. I första gör vi det bra, kontrollerar matchen och spelar rolig fotboll. Efter paus blev vi lite tillbakapressade, hade onödiga bolltapp och blev lite stressade, men Brage är ett duktigt lag och utnyttjar det. Tycker också att deras straff är tveksam, medan det är handboll två gånger inne i deras straffområde.

Första halvlek var den bästa på länge.

– Vi spelade bra och det kändes bra. Det kändes redan på uppvärmningen att det var ett himla go i laget och man tycker det är kul att spela boll. Det var en liten kraftsamling inför avslutningen och kan vi blanda oss i toppstriden som vi gjorde förra säsongen är det roligt.

Är det så att Brage passar oss?

– Det är möjligt. Brage är ett bra lag och försöker spela fotboll och vi har nog lättare för det än lag som är lite mer primitiva i sitt spel. Det blir mer utmanade att möta ett spelande lag som bjuder till.

Och du var äntligen tillbaka.

– Ja, det var skönt. Det var inte väntat att jag skulle spela 90 minuter, men efter skador och sjukdomar blev det så. Igår fick jag reda på att jag skulle starta och var osäker på hur länge jag skulle orka. Jag har bara gjort 5 träningar på två månader och ligger efter, det blir också ycket spring på kanten. Jag var inte helt redo och i andra tog jag slut snabbt och ville nästan byta, men det var väldigt kul att få spela igen.

Du kommer att behövas i slutspurten.

– Det är alltid kul att spela när det gäller någonting. Matcherna under hösten är roliga och vi ska försöka avsluta bra, så får vi se hur långt det räcker.

Kan det bli full pott?

– Ja, vi behöver nog gå rent och vi har haft sådana sviter båda i år och förra året, så vi har inte gett upp hoppet.


'Filip Almström Täthi: ”Sista chansen”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se