Adam Bergmark Wiberg: ”Kändes komfortabelt”

Vi talade också med lånet från Djurgården, Adam Bergmark Wiberg, som ställde till mycket oreda för AFC med sitt frejdiga kantspel.

 
Tankar efter matchen?

-Bra match! Vi hade ändrat lite i vårt spelsätt och gör en bra match. Lite mer 4-5-1/4-3-3 och det bet bra. Vi var och trodde på det vi gjorde och det fungerade. En eloge till hela laget att med en tuff start efter två förluster, släppa in ett mål hämta tillbaka det och fortsätta spela som vi sagt.

Segern borde varit större.

– Ser man till chanserna, så borde vi gjort fler mål. Vi kunde vunnit matchen stort. Det kändes ändå komfortabelt och tryggt, men när det är 3-4 minuter kvar och det trycker på, så börjar tankarna gå att vi inte får släppa något mål.

Du hade själv en annan position.

– Jag är rätt van att spela vänsterytter/forward. Jag spelade många matcher där i Gefle och även några stycken för Djurgården. Jag trivs bra på vänsterkanten, där kan jag utnyttja min snabbhet och min högerfot på insidan. Jag är en spelare med höga toppar och djupa dalar. Jag är väldigt högerfotad och kanske inte den mest fysiske spelaren. Mina spetsegenskaper är att jag är snabb och bra på att vända med bollen, det fungerar bra när jag kommer rättvänd.

Du blir också mer delaktig i spelet.

– Exakt, nu får jag möjlighet att skapa mina egna chanser.

Det dröjer lite innan man får ihop ett nytt lag.

– Så är det absolut. Vi har inte haft möjlighet att spela träningsmatcher, som i vanliga fall på försäsongen. Vi är ett av de lagen som har flest nyförvärv. Det handlar om att man måste komma igång och hitta kemin och det kommer mer och mer.

Om du jämför Djurgården i Allsvenskan och ÖIS i Superettan.

– Spelarna är nog ungefär lika skickliga, men man spelar snabbare och smartare i Allsvenskan.

Du har fint påbrå i Orvar Bergmark.

– Min morfar, en stor idol för mig, men jag ligger lite efter där. Han hade väldigt bra fysik och jag har fått ärva en del av de generna. Man blir ofta påmind om hans framgångar och det är en bra morot att hela tiden försöka bli bättre.

Och en av de tuffaste förkortningarna på tröjan, ABW.

– Det brukar vara problem att få in hela mitt efternamn, så det blev coolt, jag är jättenöjd.

Lurig match mot Öster på onsdag?

– Öster är ett bra lag, men det är vi också. Alla matcher är svåra och lika viktiga. Nu kommer vi med bra känsla och en vinst i ryggen, det är skönt.


'Adam Bergmark Wiberg: ”Kändes komfortabelt”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se