Ailton Almeida: ”Är taggad och vill verkligen vinna”

Ailton Almeida var en av de bästa ÖIS-spelarna i matchen mot serieledande Sundsvall. Han fick också svara på några frågor.

 
Din syn på matchen?

– Det var en tuff match, vi visste att vi skulle möta ett duktigt lag. Vi lyckades med det vi ville göra i första, vi tvingade dem att göra några fel och fick ett par lägen. Vi var inte helt nöjda, men hade ändå 0-0. Början på andra blev konstig, vi tog några felaktiga beslut och det stod plötsligt 0-2 och då kommer laget ur balans. Vi jobbade stenhårt, sprang mycket och försökte skapa chanser, men det var inte tillräckligt.

En jämn match.

– Ja, och hade vi kunnat ta ledningen, så hade det blivit väldigt svårt för Sundsvall. Det kändes som vi var starka och kompakta.

Varför har inte spelet fungerat i år?

– Det kan vara en blandning av många saker. När vi går till match, så vet alla vad de ska göra, men vi är inte stabila. Ibland fungerar det bra och sedan kommer vi in i en dålig period. Det finns ingen annan väg ur det än att jobba ännu hårdare. Jag ser en stor potential i vårt lag och jag tror mycket på ÖIS, så det är bara att fortsätta.

Annorlunda att spela som ensam anfallare?

– Under större delen av min karriär har jag spelat mittforward, nr 9, men har inga problem att anpassa mig. Som ensam forward har jag mer plats att röra mig och när vi är två forwards, så har man mer stöd och det kan bli en del kombinationer. Det är troligt att det blir störst skillnad för de, som spelar på mitten.

Du själv verkar vara i bättre form än förra säsongen.

– Jag känner mig redo för varje match och vill hjälpa till på det bästa sätt jag kan och ge allt. Jag är väldigt taggad och vill verkligen vinna varje match jag spelar. I fjol hade jag haft ett uppehåll på 8 månader och jag visste att det skulle ta ett tag att få upp konditionen. Nu blev det också en extra lång försäsong, vilket gynnade mig. Bollen ska bara in lite oftare.

Ska man vara en dålig förlorare för att nå framgång?

– Ja, det ska man vara! Först måste man förstå varför man förlorar och det är något som tränaren tittar på. men det är bara jag själv, som vet hur mycket man måste göra för att bli bättre. Jag jobbade allt vad jag kunde idag, det gick inte bra, men nästa match kanske vi vinner och så måste alla tänka. Om alla i laget känner att de slitit och gett allt när de går av planen, så vänder det. Nu går jag hem frustrerad för jag ville vinna, men jag vet också att jag gjorde allt jag kunde och jag kommer att jobba ännu hårdare nästa match.


'Ailton Almeida: ”Är taggad och vill verkligen vinna”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se