Danny Ervik: ”Jättestarkt att komma tillbaka”

När ÖIS mötte AFC, var det en tidig måstematch mot laget som låg efter oss i tabellen. Lirarnas Lag kom till spel med en 4-5-1-uppställning som gav mer rörlighet, ett bättre passningsspel och även ett antal avslut. Trots underläge vann ÖIS med 2-1 och vi fick en pratstund med högerbackarnas högerback, Danny Ervik.

 
Kommentar till matchen?

. Vi går ut som ett helt annat lag än de senaste två matcherna. Vi är mycket bättre än AFC, som inte hänger med alls i första och vi borde ha lett med 2- eller 3-0. Efter paus har de lite mer energi i början och de orkar väl ungefär en kvart. Vi har sedan några lägen att punktera matchen, men vi sätter inte dem och då blir det alltid oroligt i slutet. Hade de andra matcherna gått bättre, så hade vi nog varit stabilare och vunnit större. Det var väldigt viktigt att få den här vinsten för självförtroendet.

Två dåliga matcher och sedan ligga under med 0-1 här efter 19 minuter.

– Det är jättestarkt att komma tillbaka. Vi bryr oss inte att de har gjort mål utan fortsätter bara.

Vid förlust hade vi legat sist, nu är vi plötsligt på 7:e plats.

– Det var en oerhört viktig seger för laget, men som spelare tänker man inte så mycket på det. Hade vi spelat bra, men ändå förlorat, då hade vi inte behövt gräva ner oss. Men som matcherna innan sett ut, så hade det satt sina spår.

Vi hade rört om en del i uppställningen.

– Ja, jag vet inte hur Keith tänkte, men det fungerade uppenbarligen. Alla som startade gjorde en bra match, särskilt i första är vi riktigt fina, men vi måste också gå runt en del när vi har tre matcher på åtta dagar. Det sliter plus att det är jobbigt att byta underlag från konstgräs till vanligt gräs.

Tufft?

– Vi har två sådan perioder med täta matcher under ”vårsäsongen”, men truppen är väldigt bra balanserad. Det gäller att spela med de som är i form, vi har två spelare på varje position, så jag är inte orolig plus att det gör nytta med fem byten.

Nu blir det lättare att gå till nästa match?

– Det är fortfarande ingen bra inledning, men kan vi göra bra resultat mot Öster och Sundsvall, så ser det helt plötsligt ljust ut.


'Danny Ervik: ”Jättestarkt att komma tillbaka”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se