Lukas Browning Lagerfeldt: ”Vi kommer att vända på det här”

Lirarnas Lag gjorde en riktigt bra insats mot Degerfors. Degerfors hade ledningen med 1-0, men i 88:e minute kom en fantastiskt långboll av Anton Lans och Ailton kunde iskallt kvittera. Det var första poängen på fyra matcher och nu är det dags att börja vinna. Vi talade med Lukas Browning Lagerfeldt, som krigade förtjänstfullt på mittfältet.

 
Din syn på matchen?

– Vi gör en helt ok match, men vi släpper in första målet igen och får jobba från det. Matchen är svängig och vi har flera bra lägen att göra mål och bör egentligen vinna det här. Vi är inne i en tuff period och får inte mest oss de små grejorna, men alla jobbar stenhårt för att försöka vända på det.

Det är svårt att hela tiden behöva jaga ur underläge.

– Så har det varit i många matcher och vi arbetar på det. Nu var det en halvvolley i krysset och det är svårt att försvara sig mot, så vi hamnar i uppförsbacke.

Spelet har fungerat bättre de två senaste matcherna?

– Problemet är att vi jobbar stenhårt för varandra, man kan se hur mycket vi springer hela tiden, men det är smådetaljer och misstag som har straffat oss. Vi måste starta matcherna bättre och göra första målet, då kommer det att se helt annorlunda ut.

Det blir mer djup på mitten med Hannes?

– Hannes är en stabil spelare och mer sittande. Keith valde honom idag för att hjälpa backlinjen och söka fler ytor och det gör han jättebra.

Din egen insats?

– Jag tar steg framåt, men är fortfarande lång ifrån där jag var. För mig är det viktigare att laget vinner än att jag är bra.

Nu mötte vi serieledarna, blir det lättare sedan?

– I Superettan är nästan alla matcher lika svåra och vi går in för att vinna varje match.

Vad vill du säga till alla som oroliga över tabellplaceringen?

– I sådana här lägen finns det två alternativ, antingen lägger man sig ned platt eller så står man upp när det blåser. Då har man stark moral. Vi jobbar hårt varje dag och är på väg uppåt. Alla lägger ner ett enormt arbete på träning och match. Vi känner stöd från alla supportrar, som är med oss och kommer att vända på den här trenden.


'Lukas Browning Lagerfeldt: ”Vi kommer att vända på det här”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se