Anton Andreasson: ”Det finns ett go i laget”

ÖIS segermål mot Västerås kom i 81:a minuten genom Lukas Browning Lagerfeldt efter ett svepande inlägg av Anton Andreasson, som också fick berätta lite om spelet.

 

Tankar efter matchen?

– En riktigt go känsla. Våra första 20-25 är väldigt bra. Vi ligger bra i defensiven och ofensivt får vi vändningar, själv blev det stora ytor på min kant. Vi har lite tryck på dem, men sedan kom vi längre ned och får ingen hög press, så slutet på första äringet vidare. Vi visste vad vi skulle ändra på, men vi åkte på ett tidigt baklängesmål. Det är inte ofta vi tagit ledningeni år. Då visar vi en j-a stark moral, reser oss och fortsätter trycka på, då får man det man förtjänar.

Deras mål var lite billigt.

– Det var en kontring och sedan får han en felträff som sitter i bortre, vi får ananlysera det i veckan.

Din egen insats?

– Skitkul, det är fortfarande en ny position, där jag aldrig spelat tidigare. Jag trodde inte att man skulle lära och utvecklas verje dag, när man fyllt 27. Jag känner att jag kan ta steg, framför allt defensivt. Man blir involverad ganska mycket, får bollen i hyfsade lägen och det blir mycket spring upp och ned, vilket passar mig bra.

Men du är mittfältare från början.

– I grund och botten är jag central mittfältare, men sedan har jag spelat vänster, höger, tia och forward. Fast om tre , så kanske jag säger att jag är vänsterback. Jag fortsätter gärna här, det är roligt. Ju mer man spelar på en position, desto mer bekväm blir man. Det känns bra att gå till träning och veta att man utvecklas och lär sig grejor.

Och olika mittbackar hela tiden.

– Klart man tappar kontinuitet, man alla som kommit och spelat har gjort det jättebra. I den bästa av världar, så hade man förstås undvikit alla skador. Albin kommer in i dag med kort förberedelse och gör en kanonmatch. Vi har en bra bredd i truppen och det kommer att visa sig positivt i längden.

Våra mittfältare har varit mer defensiva under de senaste matcherna.

– Tränaren väljer hur han vill balansera laget och med tanke på att vi inte haft det rätta flytet och släppt in för många mål, så kanske man börjar i den änden. Vi har sagt själva att vi ska prioritera det defensiva och försöker hålla nollan. Nu har vi varit mer kompakta och inte gått bort oss, så det känns som vi är på rätt väg.

Hur oroliga ska vi behöva vara framöver?

– Superettan är Europas mest svårtippade serie, alla kan verkligen slå alla. Vinner man några matcher, så är man plötsligt med där uppe. Mjällby startade dåligt förra året och vann ändå serien. Vi kör på och tror på det vi gör. Hade det varit publik idag, så hade de sett att vi försöker och att det finns ett go i laget. Den här vinsten betyder väldigt mycket för oss och den dagen, det är folk på arenorna kommer vi att bli ännu bättre.


'Anton Andreasson: ”Det finns ett go i laget”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se