Fredrik Andersson: ”Solid insats”

Vinna och hålla nollan är en väldigt bra kombination. Nu var det äntligen dags för ÖIS att testa detta och han som höll tätt var givetvis Fredrik Andersson.

 

 

Tankar efter matchen?

– Jättefin prestation, väldigt solid insats! Skönt att hålla nollan, det har inte blivit många sådana i år.

Det var länge sedan som du vann och du höll nolla samtidigt.

– Då får vi gå tillbaka till förra året, så det var ett tag sedan. Men det är ju poängen som räknas och inte nollan. Jag bryr mig mer om vinsten än min egen prestation. Det viktigaste är om jag kan styra försvaret och vi ligger rätt i positionerna och jag inte behöver göra så många räddningar.

Ganska lugnt i första.

– Det var två distansskott, som jag har skaplig koll på, sedan var det inte så mycket mer. Men man får ändå vara på tårna för man vet att de kommer att trycka på. Jönköping är ett lag som försöker spela in och hitta kombinationer, men jag tycker vi hanterar det bra.

Enhandsräddningen var den bästa?

– Ja, den var bra. Där fick jag bra träff i frånskjutet och kunde styra undan bollen, det var skönt.

Var du orolig att vi skulle tappa 2-0 som senast?

– Jag kan bli tokig när vi är lite slarviga i vissa delar, vi kan vara lite naiva ibland. Först när klockan var på 93,14, så visste jag att det var klart. Jag tyckte ändå sista kvarten gick fort, men tiden 55-75 gick oerhört långsamt.

Vi har gått ner på fembackslinje i slutet när vi leder.

– Det är svårt. Du får någonting och du tappar något annat. Det är för att stoppa inlägg och skydda boxen, men vi får svårare att ha ett spel och hålla i bollen. Det är svårt att etablera något, när man står så lågt. Mot Umeå kom vi inte tillräckligt nära och kunde inte stoppa inläggen. Tidigare har motståndarna kommit till för enkla inläggslägen. Arvid har kommit med skön längd och en trygghet och Lans har varit jättebra sedan han kom in som mittback, så det känns stabilt. Lans har ju också brytpasset till 2-0, så det är skoj att de får lite cred också.

Från formsvaga till formstarka.

– De senaste åren har varit väldigt mycket upp och ner med långa perioder av bra eller dåliga resultat. Vi har talat om att augusti är en väldigt viktig månad med många matcher på kort tid. Nu blir det inspirerande att möta GAIS, efter den matchen har vi också tre lediga dagar.

Senast fick du också tycka till om planen i Umeå.

– Jag tog chansen, när jag fick den, men det var lite spontant. Det är helt horribelt att man kan få spela på en sådan plan, det är farligt. De har haft tid sedan förra året året och det är konstigt att förbundet inte sätter krav när mattan är för dålig. Det är inte synd om oss, som åker upp dit en gång om året utan det är synd om Umeå som tränar och spelar där hela tiden. Studenternas IP kan man i stället hylla, den är jättebra, antagligen den bästa konstgräsmatta som jag har spelat på.


'Fredrik Andersson: ”Solid insats”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se