Hannes Sahlin: ”Har hittat en högre lägstanivå”

Lirarnas Lag följde upp vinsten mot Västerås med en ny 2-1-seger mot Trelleborg. Två påpassliga mäl av Ailton och Mohamed Said gjorde att ÖIS relativt enkelt kunde förbättra tabellplaceringen i hettan på Gamla Ullevi. Vi ställde några frågor till vår lagkapten Hannes Sahlin.

 
Kommentar till vinsten över TFF?

– Vi kör över dem under första halvlek och har full kontroll, då var det riktigt skönt att spela. Tyvärr får de ett tidigt och onödigt mål i början på andra, vilket gör att det blir lite stressigt och det är möjligt vi får lite fokus på det negativa. De som kommer in gör det väldigt bra och vi orkar hela matchen, en skön trea!

Andra raka.

– Det är oerhört viktigt att kunna följa upp segern mot Västerås, sedan får det vara att det inte ser jättefint ut hela tiden utan det är poängen som räknas. Det är matcher hela tiden och man får justera efter hand. Tre poäng väger väldigt tungt och nu kan vi kanske börja titta uppåt i stället.

Inte ofta vi tar ledningen.

– Nej, det är inte ofta. Vi har också bud på en straff, får vi 3-0 så kan vi bara spela av matchen

Det finns ändå en hel del att förbättra.

– Vi har många lägen att göra flera mål. Vi får slipa mer på sista tredjedelen. Vi har ingen stor anfallare som uppspelspunkt, vilket många andra lag har. Ailton är en mer flexibel anfallare och när han drar sig utåt, så har vi ingen att spela upp på. Det här är ändå ett fall framåt och de senaste matcherna har varit stabila. Vi har hittat en högre lägstanivå.

Sambadefensiv tycker att du var planens nyttigaste spelare.

– Tack, vi hade sagt innan match att om vi har kontroll på tre mot två på mitten, så är det stor chans att vi vinner. Vi tre därinne hjälper varandra och vågar lira lite mer. Min uppgift i den trean blir att städa, byta kant och mana på de andra.

Kan Ackermann och Razak vara mer offensiva när du håller rent bakom.

– Det skulle de nog. Vi vill få upp åtta-rollen lite mer och det ska inte vara några konstigheter om en vill gå iväg. Det är också mentalt att vi inte vill öppna upp oss för mycket.


'Hannes Sahlin: ”Har hittat en högre lägstanivå”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se