Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/storage/content/32/106132/media.sambadefensiv.se/public_html) is not within the allowed path(s): (/storage/content/32/106132/sambadefensiv.se/:/storage/configuration/wrappers/32/106132/sambadefensiv.se/:/tmp/) in /storage/content/32/106132/sambadefensiv.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 1547 Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/storage/content/32/106132/sambadefensiv.se/public_html/../../media.sambadefensiv.se/public_html/2021/09) is not within the allowed path(s): (/storage/content/32/106132/sambadefensiv.se/:/storage/configuration/wrappers/32/106132/sambadefensiv.se/:/tmp/) in /storage/content/32/106132/sambadefensiv.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 1492 Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/storage/content/32/106132/media.sambadefensiv.se/public_html) is not within the allowed path(s): (/storage/content/32/106132/sambadefensiv.se/:/storage/configuration/wrappers/32/106132/sambadefensiv.se/:/tmp/) in /storage/content/32/106132/sambadefensiv.se/public_html/wp-content/plugins/backwpup/backwpup.php on line 174 Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/storage/content/32/106132/media.sambadefensiv.se/public_html) is not within the allowed path(s): (/storage/content/32/106132/sambadefensiv.se/:/storage/configuration/wrappers/32/106132/sambadefensiv.se/:/tmp/) in /storage/content/32/106132/sambadefensiv.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 1547 Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/storage/content/32/106132/sambadefensiv.se/public_html/../../media.sambadefensiv.se/public_html/2021/09) is not within the allowed path(s): (/storage/content/32/106132/sambadefensiv.se/:/storage/configuration/wrappers/32/106132/sambadefensiv.se/:/tmp/) in /storage/content/32/106132/sambadefensiv.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 1492 Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/storage/content/32/106132/sambadefensiv.se/public_html/../../media.sambadefensiv.se/public_html//wpcf7_uploads/) is not within the allowed path(s): (/storage/content/32/106132/sambadefensiv.se/:/storage/configuration/wrappers/32/106132/sambadefensiv.se/:/tmp/) in /storage/content/32/106132/sambadefensiv.se/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/modules/file.php on line 338 Sambadefensiv / Öisare redo för tjänstgöring i styrelsen.

Öisare redo för tjänstgöring i styrelsen.

Inga medlemmar, inget Sällskap. Inga medlemmar som kliver fram och vågar att ta ansvar, inga möjligheter för ÖIS att utvecklas och nå framgångar. För drygt ett år fick jag frågan från valberedningen om jag var intresserad av att ingå i ÖIS Fotbollsstyrelse. Efter noga övervägande valde jag då att avstå pga. tidsbrist. Nu är läget annorlunda och därför har jag valt att denna gången tacka ja till att ingå i valberedningens förslag till ny styrelse för världens vackraste Sällskap. Motivationen finns där, tiden likaså. Dessutom är jag övertygad om att jag har egenskaper och kunskaper för att tillföra ÖIS ny kraft.

En av Sveriges mest meriterade tränare sade en gång ”hellre att jag väljer en klubb med en stark styrelse och svagare ekonomi än en klubb med starkare ekonomi och svagare styrelse”. Det ligger väldigt mycket i det och därför vill jag med dessa rader ge medlemmarna en bättre inblick om undertecknad inför de viktiga valet på stämman den 8 mars.

Kort om undertecknad

Mitt fotbollsintresse väcktes som åttaåring i samband med Sveriges framgångar i VM i USA 1994. Detta uppmärksammades och kort därefter fick jag möjligheten att följa med på min första ÖIS-match och det var kärlek vid första ögonkastet. Detta var en tid då det sannerligen inte fanns överdrivet många unga i Lerum med rödblåa sympatier och jag fick omgående benämningen ”Öisaren” ute på skolgården. ÖIS blev en del av identiteten och än idag är det en av de första frågorna folk ställer till mig när vi möts, ”hur går det för ÖIS i år?”.

Efter några år på sittplats med medföljande vuxen vågade jag mig ensam över till klacken. Minns än idag första matchen på Östra Stå. Med nervösa steg gick jag in till klackens kärna utan vetskap om man ens fick ställa sig där. Det tog inte många sekunder innan en äldre supporter tog kontakt för att dela ut en ÖIS-flagga och sedan den stunden var jag hemma och fast på ståplats. Jag älskar gemenskapen, jag trivs som bäst när klacken kokar och trots många tunga stunder så är ögonblicken när vi gemensamt firar rödblåa triumfer det bästa som finns.

Jag har min akademiska bakgrund som affärsekonom med examen från IHM Business School. Sedan 2013 tjänstgör jag på Svenska Mässan som ytterst ansvarig för Båtmässan som årligen samlar ca 60 000 besökare och 300 utställare med en passion för livet vid, i och på vattnet. I min roll leder jag projektet från start till mål och väldigt förenklat så handlar det om att fylla mässhallarna med utställande företag, skapa innehåll och aktiviteter som attraherar besökare och sedan kommunicera/marknadsföra detta med så stort genomslag som möjligt.

Sportsligt har jag inga egna meriter att skryta med men jag har varit barn- och ungdomsledare inom fotbollen i närmare 10 år och genomgått förbundets bas-utbildning. Så insyn och erfarenhet från denna viktiga del av verksamheten finns också. Rent privat bor jag i Lerum med sambo och tre döttrar där den äldsta spelar fotboll.

Vad kan jag tillföra ÖIS?

I mina ögon är medlemmarna och supportrarna bland de viktigaste resurserna vi har i ÖIS. Genom mina år i supporterleden har jag lärt känna många passionerade supportrar, såväl fristående som tillhörande till någon supportergrupp. Jag är en aktiv supporter som befinner mig på ståplats vid varje hemmamatch, åker på bortamatcher och finns representerad på andra platser och sammanhang där Öisare samlas.

Det är min bestämda uppfattning att det är positivt att få in supporterröster i styrelsen som dels kan föra fram det som diskuteras på läktarna och på bortaresebussarna men även vara drivande i supporterdialogen med målet att nå ett förbättrat samarbete. Det finns en otrolig kraft i våra egna led och det skall vi givetvis ta till vara på.

Genom min profession har jag stor erfarenhet av att arbeta med evenemangsfrågor och kan bidra med idéer och förverkligande av dessa med syftet att locka fler till våra hemmamatcher och höja upplevelsen för de som faktiskt väljer att stötta oss på plats i nuläget. Tillväxt på publiksidan (när väl Corona är historia) bör fortsatt vara ett högprioriterat mål. Här kommer även kommunikationen in som ett avgörande område. Glädjande nog har vi tagit fina kliv framåt de senaste åren men det finns alltid mer att göra och här skulle jag kunna vara ett stöd och bollplank för de som sköter den operativa delen av detta i Sällskapet.

Kommunikation är en del av min vardag, både i mitt arbete men även i mitt supporterskap där jag sedan ett antal år driver ett av ÖIS mest aktiva supporterkonton på Twitter. Även försäljning mot företag är något jag bedriver dagligen där jag arbetar både med relationsskapande och uppsökande försäljning som på flera sätt påminner om hur ÖIS underhåller och söker nya sponsorer. Det finns med andra ord en palett av egenskaper som kan vara värdefulla men om valberedningens förslag går igenom blir det givetvis upp till det konstituerande styrelsemötet att avgöra vad jag skall fokusera på.

Vilka frågor brinner jag extra mycket för?

Utöver att utveckla ÖIS finns det givetvis frågor i vår omgivning som påverkar oss och som måste upp på styrelsebordet. Det ena är arenafrågan som efter en tids dvala nu återigen seglat upp som en aktuell fråga i maktens korridorer. Personligen ser jag mycket positivt i ”Plats För Göteborgs” förslag där nu politikerna verkar finna mycket inspiration med bland annat bostadsbebyggelse längs med ån i området mellan nuvarande Valhallabadet och Ullevi. Det jag absolut saknar i nuvarande diskussioner är förslaget att bygga en mindre arena på Heden som skulle kunna fungera som hemmaplan för oss i framtiden. Såväl för vårt damlag som för våra herrar. Vi skall inte stå passiva när dessa viktiga frågor avgörs!

En annan fråga som tyvärr påverkar oss just nu är Villkorstrappan och den icke existerande dialogen mellan fotbollen och polismyndigheten. Trappan är ett hot som får stora konsekvenser för alla arrangörer. Det vore helt enkelt bättre för ÖIS om den skrotas och en mer konstruktiv dialog tog vid istället.

Hoppas dessa rader gett en liten bättre inblick om vem jag är. Finns givetvis ännu fler frågor att belysa och diskutera och ett av mina egna mål om jag blir invald är att vara en väldigt tillgänglig styrelsemedlem. Jag vet att det finns massor av bra idéer och inspel i våra egna led.

Jag har fått ett gott intryck av valberedningens arbete och tycker de kommit fram till ett mycket bra förslag på sammansättning till ny styrelse. Håller tummarna för att vi får förtroendet att göra vårt yttersta för ÖIS.

Slutligen, delta i årsmötet och gör din röst hörd! Länge leve föreningsdemokratin!

Amor et fides.
Jacob Ryder


'Öisare redo för tjänstgöring i styrelsen.' har en kommentar

  1. 3 mars, 2021 @ 11:09 Anders

    Lycka till……..

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se