Dane Ivarsson: ”Ska vara ett dominerande lag”

Sambadefensiv pratade med vår tränare Dane Ivarsson efter den mållösa kampen mot Värnamo.

 
Hur ser du på matchen?

– Det är som två helt olika matcher. I första gör vi ledare ett taktiskt katastrofval, vi väljer att spela på ett sätt som vi inte behärskar och då ser matchen ut som den gör. Vi var försiktiga, försvarsspelet var inte tillräckligt aggressivt, vi försöker täcka i st f att pressa. Då blir matchbilden absolut som vi inte vill ha den. Vi trodde att vi skulle kunna skifta mellan att ligga kompakt och slå om och vinna boll, men det gick inte. Efter paus var det mycket bättre och ser ut mer som vi vill. Vi får press på dem, kommer upp och skapar en del.

Väldigt passivt i första.

– Ja, vi valde att skydda de farliga ytorna och inte vinna boll. Det var ett regelrätt felval av oss, som vi fick korrigera till andra.

Stor skillnad.

– Det var bättre fart och fläkt. Vi får bättre tryck, kommer in bakom dem och skapar en del. Vi har mer självförtroende när vi spelar på det sättet.

Vi kunde faktiskt vunnit.

– Det kunde Värnamo också, men i andra är det betydligt jämnare och vi är med i matchen.

Är oavgjort mot serieledarna ok?

– Värnamo är ett bra lag och med tanke på första, så får vi vara ödmjuka och tacksamma att vi tar poäng, även om vi vill vinna. De kan döda matchen före halvtid. Annars tycker vi att vi är lika bra som alla andra i Superettan.

Passningstempot?

– Vi vill vara ett skickligt passningslag. En del av det är att det ska gå fort, man ska veta vart bollen ska och man ska placera sig på rätt sätt. Det är en del att jobba med. Att flytta bollen så snabbt det går från olika ytor ingår i det spelet vi försöker sätta. Det är tråkigt, men det tar tid. Jag vill verkligen göra det ordentligt! När man kommer och ser ÖIS framöver, så ska man känna igen ÖIS och vi ska vara ett dominerande lag. Där är vi inte idag, utan vi måste bygga från grunden.

Vi har inte haft något flyt under våren.

– Jag tror inte på tur och otur, utan på bra prestationer. Jag hoppas vi blir bättre hela tiden. Vi har haft en del avbräck i spelartruppen, som gör att det blir krångligare för oss. Vi har en attityd att man sliter och jobbar stenhårt för varandra och det är jag väldigt glad över. Det är grunden för framgång!


'Dane Ivarsson: ”Ska vara ett dominerande lag”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se