Elias Gustafson: ”Gillar att spela den fotbollen, som jag kan stå för”

Sambadefensiv pratade också med debuterande Elias Gustafsson, som fick hoppa in i slutet av matchen.

 
Hur var det att få spela?

– Skönt att ha debuten avklarad, fick komma in och känna på det och tre poäng var en bra start.

Vad säger du om matchen?

– Vi genomför matchen på ett bra sätt. Vi visste att om vi tryckte upp våra innerbackar, så droppar Vasalund ner på en fembackslinje. Då fanns det ytor i korridorerna, där vi kunde komma ut och hämta boll och det gjorde bra.

Du var nära att få hoppa redan i början när Anton Lans fick en armbåge?

– Ja, det hade blivit en rivstart, man får alltid vara beredd.

Du kommer närmast från Jönköping.

– Ja, förra året spelade jag 29 av 30 matcher, avstängd en gång, men i år blev det mindre speltid efer en skada på försäsongen. Det blev bara en match från start (mot ÖIS) och 4 inhopp. Det har varit ett hackigt år för mig på det sättet. Nu var det många bitar som öppnandes för den här flytten. Jag känner Dane och Johan sedan tidigare och deras sätt att spela boll, vilket är mycket attraktivt.

De vet vad de får?

– Och jag vet vad jag får! Jag gillar att spela den fotbollen, som jag kan stå för – med mycket bollinnehav, då är det som roligast och mest givande. Det är en dröm att få komma hit, allt är färdigserverat.

Trebackslinje?

– Passar mig väldigt bra. Senaste 4 åren har jag spelat wingback och den positionen försvinner ju lite i en fyrbackslinje. Jag är rätt allround och kan spela på olika positioner.

Hur ska du slå dig in i laget?

– Det är det gamla vanliga. tugga på, vara drivande på träningar, bidra till laget och göra det som jag är bra på. Fotboll är detaljer hit och dit, tur och otur. Jag har i alla fall fått en bra start och kommit in i gruppen.

Du utvecklades en del i Jönköping?

– Jag skulle kalla mig själv en ”late bloomer”, jag utvecklas fortfarande väldigt mycket känner jag själv och nu har jag kommit till en bra miljö för att fortsätta utvecklas.

Du kommer från en riktig fotbollsfamilj.

– Det är en väldig fördel, alla är insatta och det diskuteras mycket fotboll hemma. Det värdesätter jag högt.

Hur ser du på hösten?

– Vi är inte nöjda med att ligga därnere, det är väl ingen. Ambitionen är att komma uppåt och det här var en jättebra start efter uppehållet. Förhoppningsvis ger det här oss momentum, som vi kan bygga vidare på.


'Elias Gustafson: ”Gillar att spela den fotbollen, som jag kan stå för”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se