Anel Rashkaj: ”Man är jättearg”

ÖIS var på väg mot en välförtjänt och välbehövlig trepoängare mot Norrby. Men 2-0-ledningen försvann snöpligt i slutminuerna. Efter matchen pratade Sambadefensiv med målskytten och mittfältsmotorn Anel Rashkaj.

 

 

Tankar efter matchen?

– Man är jättearg, vi har 2-0 och segern i våra händer, sedan kommer straffen som gör att matchen vänder. För mig är det obegripligt hur huvuddomaren kan fråga fjärdedomaren om det var innanför eller utanför linjen, när AD har bäst position. Vi är det bättre laget och ska ha tre poäng idag. Vi har stundtals bra passningsspel och skapar många chanser, det är positiva saker som vi tar med oss.

Ska det vara så svårt att stänga en match?

– När vi gjort 2-0 borde vi vara mer lugna och noggranna första 5 minuterna. Det är surt att de får straffen, sedan blir det tryck med hörnor och inkast sista 10. Det är mycket mentalt, vi har kontroll och plötsligt får de energi, medan vi blir oroliga.

Tungt att inte vinna?

– Ja det är jobbigt, man känner att man är där och har tre poäng. Vi har släppt för många poäng i slutet av matcherna, sådant ska inte få hända.

Du gör mål för andra hemmamatchen i rad.

– Det är alltid kul att göra mål, men jag är ingen målskytt utan mer balansspelare, som ska försöka styra laget nerifrån – vara en liten playmaker framför backlinjen. Det var ett inlägg, som gick in och det kändes som om ingen annan (Ajdin) rörde den. Det var ett bra anfall och svårt för målvakten att veta om någon kommer att toucha bollen.

Du styr spelet väldigt bra.

– Det känns bra. Jag var borta en tid efter en titthålsoperation i knät. Nu har formen gått uppåt och jag hoppas det fortsätter så här. Jag försöker göra mitt jobb och se till att laget presterar bra. Vi som är lite äldre ska ta mer ansvar.

Kul att spela i ÖIS?

– Det är jätteroligt! Formkurvan är på väg uppåt, efter sommaruppehållet har vi spelat väldigt bra, men vi behöver få resulten med oss också. Vi har varit stabila och det är små marginaler att vi inte tagit fler poäng. Vi har förstått taktiken alltmer, nu kännas alla trygga på positioner och i långa loppet kommer det att bli mycket bra.

Sambadefensiv tycker att det finns ett samband mellan detta och din återkomst.

– Tack, men själv gör jag inte sådana bedömningar. Förhoppningsvis kan jag bidra till att laget blir bättre och bättre.


'Anel Rashkaj: ”Man är jättearg”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se