Fredrik Andersson: ”Det är vi som dikterar villkoren”

ÖIS vann rättvist derbyt mot GAIS efter att Anton Andreasson gjort matchens enda mål. Sambadefensiv tog en liten pratstund med Fredrik Andersson, som också stod för avgörande insatser.

 
Hur ser du på matchen?

. Vi gör en jättebra match från början till slut, en bra prestation. Det är vi som dikterar villkoren, det är omställningsspelet som de kan straffa oss på, men vi har bra kontroll.

På sätt och vis var du också matchhjälte.

– Ja, från att bli syndabock när jag kommer på mellis när Wängberg nickar över till att göra en avgörande räddning i 92:a, det är målvaktens liv. Den här gången gick det med mig och det var härligt.

Du är inne i en bra period.

– Det är laget som gäller. Det kändes faktiskt ganska bra senast mot AFC även om jag släppte fyra, fast det är väl dumt att säga. Det är som för hela laget, nu rullar det på och det är väldigt skönt att få bidra. Vi får hoppas att vi kan vinna flera klara segrar framöver.

Annars brukar vi ha svårt mot GAIS.

– Det är sällan vi gör bra matcher när det är derby. Det var en skitmatch när vi vann 2019 efter ett misstag av deras försvar, men ikväll gör vi det bra. Det märks att GAIS är ett lag som har det jobbigt, inte mycket självförtroende i deras spel – det känns och syns. Vi hade samma poäng och tabelläge innan, men det känns som om vi tror mer på det vi gör.

Från bottenlag till mittenlag.

– Anledningen till at vi hämtat oss är att vi inte slutat tro. Samtliga spelare har sagt att de tror stenhårt på det här, nu är det kul att det ger resultat. Det är frukten av att ingen vikt en tum från det vi håller på med. Jag trodde det skulle vända redan när vi fick grissegern över Akropolis borta utan att spela bra, men sedan fick vi en rejäl knäpp på näsan av Sundsvall (som alltid är bra mot ÖIS) i matchen efter.

Känslan på plan?

– Det är en otrolig skillnad! Målvakt är nog annars den enklaste positionen att prestera i med- och motgång, jag kan ju bara fokusera på en sak – att spela mitt spel.


'Fredrik Andersson: ”Det är vi som dikterar villkoren”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se