Elias Gustafson: ”Viktigt med Dawitmatchen”

Sambadefensiv ställde också några frågor till kantspringare Elias Gustafson.

 
Tankar efter matchen?

– Ganska missnöjd med en poäng trots att matchen utvecklade sig som den gjorde. Vi skapade extremt många målchanser och borde ha vunnit. Det är ändå starkt att vända underläge två gånger, så det finns positiva saker att ta med sig även om prestationen är upp och ner. Första 30 har vi en riktigt bra period.

Det här var Dawitmatchen.

– Att uppmärksamma det är en bra gest. Det är en hemsk orättvisa som måste hanteras och absolut inte får glömmas bort. I samhället ska man ta ansvar och om inte andra gör det, så får man göra det själv. Man enas kring någonting och jag tycker det är viktigt.

Anfallsspelet allt bättre.

– Det är en av punkterna vi jobbar mycket på, att hota i djupled. Det är enklaste sättet att såra ett annat lag, antingen måste de falla eller så slår man ner den på djupet och får målchans. Vi blir bättre på det varje dag.

Obesegrade i sju omgångar.

– Det är en styrka i sig att inte förlora, men vi måste vinna också, oavgjort är kasst att spela. Moraliskt är det skönt att inte förlora, men en trea är så mycket mer värd.

Du har börjat göra mål.

– Jag gör ju aldrig mål annars, så det var kul att få göra det två matcher i rad. Fick en liten vrickning mot Värnamo, som gjorde lite ont då, men jag kände inte av det idag.

Derby med publik väntar nu.

– Det är en speciell match och för många runt omkring betyder den lite extra, så det ska bli jättekul. Det blir en mäktig inramning, framför allt vill man ha den där goa känslan att fira med fansen efter matchen.


'Elias Gustafson: ”Viktigt med Dawitmatchen”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se