Jonathan Azulay: ”Växer med förtroende”

Örgryte följde upp segern mot Sundsvall med ännu en bra insats. Trots att man dominerade första halvlek kraftigt, så ledde Akropolis med 1-0 i halvtid. I andra gjorde Lirarnas Lag tre snabba mål och bärgade en viktig seger i den täta nedre delen av Superettan.

Sambadefensiv pratade med den duktige försvaren Jonathan Azulay efter matchen.

 
Tankar just nu?

– Jävligt gött att vinna fotbollsmatcher!!! Vi började första bra, kom in bakom dem många gånger, skapar situationer, men lyckas inte göra mål. Sedan blir vi alldeles för bekväma, särskilt i vårt positionsspel och även i andrabollsspelet. Vi rullar mycket framför dem och komer ingen vart och Akropolis gör 0-1. Iandra mal vi på och visar att vi är ett bra lag – både fotbollsmässigt och mentalt. Vi gör tre mål, är det bättre laget och kan sedan rulla av matchen.

Starkt att vända.

– Det är inte lätt att vända matcher mot lag, som ligger så lågt och täcker ytor. Man får mala på och tro på det man gör. När vi kommer in bakom dem, så får de springa åt fel håll. Efter 2-1 kändes som om luften gick ur dem och vi kan också göra trean, en stark laginsats.

Din egen insats?

– Det kändes bra och tryggt, jag är nöjd. Jag fick ha mycket boll, vilket jag tycker om. Jag hittade in med en del passningar, medan Akropolis inte hade mycket att hämta offensivt.

Säsongen?

– Jag har varit skadad och avstängd, men har nu fått kontinutet på högerinnerback det senaste, där jag känner mig tryggast och där jag vill spela. Jag kan annars spela på flera olika positioner. Det känns som jag fått förtroende och det växer man med. Det är konkurrens, vi har bra spelare och man får inte slå sig till ro.

Inledningen av året var tufft.

– Jag brydde mig inte om placeringen så mycket i början. Jag trodde på det vi höll på att göra här med Dane och Johan, sättet det ville spela på och ÖIS som förening – det ville jag vara en del av. Jag tycker att mina egenskaper som fotbollsspelare, syns bättre i den typen av spel.

Att återvända till ÖIS?

– Det var ett självklart val och känns jättebra. ÖIS är en klubb, som jag alltid velat komma tillbaka till. Det är en behaglig miljö, fina träningsplaner och bra förutsättningar att utvecklas. Nu känner jag mig bättre än någonsin och glad att jag kan bidra.


'Jonathan Azulay: ”Växer med förtroende”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se