Anel Rashkaj: ”Spelar som ett topplag”

ÖIS spelade säsongens 12:e oavgjorda match mot Trelleborg efter att Ajdin Zeljkovic och Daniel Paulson lyckats kvittera 0-2 till 2-2. Spelmässigt låg ÖIS närmast seger, men efter underläge så kunde det mycket väl ha bliviit en snöplig förlust. Sambadefensiv fick en liten pratstund med Anel Rashkaj.

 
Din syn på matchen?

– Det fungerade bra första 30 och vi har en del lägen, sedan kommer 0-1 från ingenstans. Vi orkade inte riktigt pessa på samma sätt där. TFF gör direkt 0-2 i andra, ett konstigt mål.Efter det visar vi karraktär och moral, gör två mål och kunde nog gjort mer. Vi tar en poäng, sett till hela matchen spelar vi som ett topplag, men vi vinner inte som ett topplag ska. Det det som är problemet, vi gör mycket bra och ska ha tre poäng, men vi är inte riktigt där. Utvecklingen har varit bra, men resultaten har inte följt med.

Hur tänker man?

– Det blir svårt psykologiskt när man är det bättre laget och styr matchen. Det växlar och matcherna gäller mycket, båda lagen går för vinst och det blir det en del Hawaii-spel. Vi möter ändå ett lag som kämpar för Allsvenskan.

Många matcher ser likadana ut.

– Vi måste utnyttja lägena bättre, vi skapar mycket och ska göra fler mål helt enkelt. Vi kommer fram till straffområdet, ut på kanterna, har bra skottlägen – det gäller bara aatt sättadit den, det får vi jobba på.

En assist blev det för dig.

– Det var skönt, jag hade också ett bra läge i första, men sköt utanför. Det känns ändå bra spelmässigt.

Prio ett att säkra kontraktet.

– Vi går för att vinna varje match, så jag hoppas att det blir några segrar, vi har absolut kapacitet för det. Vi kommer fram och skapar mycket. Första målet skulle vara viktigt, nu styr vi matchen och det blir 0-1, så vi fär jobba i uppförsbacke. Det känns ändå bar att vi kommit så långt spelamässigt.

Du har kanske lagets viktigaste roll.

– Första året i ÖIS och jag var borta nästan hela våren, men jag försöker mitt bästa. Det tar lite tid, nu har jag kommit in i spelsysyemet och vet var spelarna är, så jag behöver inte så mycket tid att tänka. Då blir det mycket enklare och det känns bra. Hela laget måste vara aktivit och hitta ytor, ett mittfält som styr matchen gör mycket, vi ska vinna och fördela bollar är hjärtat och den gäller att vinna den kampen.


'Anel Rashkaj: ”Spelar som ett topplag”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se