Ailton: ”Hjärtat är rött och blått”

Sambadefensiv fick också en pratstund med vår egen favorit Ailton, efter vinsten mot Landskrona.

 
Din syn på matchen?

– Vi hade en otroligt bra första halvlek och dominerade totalt.Vi är starkare och leder matchen. Andra blir upp- och nedförsbacke, men jag tycker vi löser det bra. Vi klev fram när vi hade svåra perioder och hittade ett sätt att fixa det. Alla gjorde ett bra jobb, både de som spelade från start och de som kom in. Det är så det ska vara, laget behöver sina spelare. Man ska alltid vara fokuserad när man kommer in och det var det som hände idag, både Anton och jag gjorde mål. Det var skönt för alla som sprungit och kämpat, nu fick vi med oss resultatet.

Stökigt och grinigt.

– Det var en jättekonstig match, första halvlek var hur lugn som helst, sedan blev det väldigt rörigt. Vi hade också varit grining ofsll Landskrona tagit tre poäng.

Vändningen?

– Det är tufft mentalt. Man måste koma från den dåliga känslan till att få kraft att vända matchen. Man får hitta någonting som triggar fram ett slags självförtroende. Idag hittade vi något, vi gjorde byten, de fick utvisningar sådant spelar också in.

Hur tänker du själv?

– Jag värmer upp och de gör 1-1, så jag tänker att jag ska in snart. Vi behöver skapa fler chanser framåt och göra mål. Sedan kommer 1-2 ochjag ska in väldigt snart. I mitt huvud finns bara att vi ska kvitteraoch sedan vända på matchen. Jag tänkte inte ens på en poäng, det är så man ska göra.

Andra veckan i rad du hoppar in och kvitterar till 2-2.

– Det är en skön känsla att man hjälper laget. Jag vill förstås spela från start varje match och inte sitta på bänken. Det är tufft, jag har alltid spelat i alla lag där jag varit, alltså ingen bänkspelare och jag känner mig inte som en sådan heller. Jag är i god form, har tränat hårt, men det är tränarens val. Jag skadade min hand och hade en operation. Vi fick in Jack Cooper Love i laget och han passar in i vår spelstil. Jag gör mitt jobb, det är svårt mentalt och inget jag förväntat mig. Men sådan är fotbollen, men det jag har med mig är att man alltid ska göra sitt bästa.

Är det här svårare för en ung spelare?

– Det är möjligt att man blivit arg eller ledsen då. Nu har jag varit med länge och vet hur det fungerar. I mitt huvud blir det; idag får jag sitta bänken, jag ska komma in och visa att jag ska spela. Det har jag gjort i de senaste matcherna.

Ajdin?

– Jag kan bara säga bra saker om honom. Han är helt grym, han är inblandad i allt vad vi skapar. En spännande spelare med många bra egenskaper. När han får bollen vet han vad han ska göra. Jag har sett en snabb utveckling, en sak som är lätt att se är självförtroendet, speciellt hos en spelare som har hög kvalitet och börjar göra mål. Hög potential och kommer att utvecklas mer. Förhoppningsvis kan han hjälpa ÖIS upp i högsta serien.

Viktigt att säkra kontraktet idag?

– Mitt eget mål var att komma högt upp i tabellen, men efter halva säsongen var det inte möjligt längre. Vi hade problem i början, nu spelar vi den sorts fotboll vi ska och hade vi gjort det från början, så hade vi också kunnat uppnå det målet. Efter uppehållet var allt på plats och vi började förstå vad vi ska göra. Jag ville hjälpa oss att komma upp i Allsvenskan, det är där vi ska vara och där vi spelade när jag var här första gången. ÖIS har tradition och ska spela i högsta serien, men det gäller att hitta vägen dit. Det var svårt når vi var långt efter och nu i slutet har de gällt att rädda kontraktet och hålla oss kvar utan kval. Nu kan vi i lugn och ro förberedda oss för nästa säsong. Jag är helt säker på att nästa år kommer att bli mycket bättre för ÖIS.

Hur ser du på nästa säsong?

– Mitt kontrakt går ut nu, klubben kommer snart att ta ett snack med oss som har utgående kontrakt. Jag kommer inte att sluta spela fotboll, jag älskar fotboll. Jag har jobbat hårt, tagit hand om min kropp och jag brinner för det. Jag är en riktig ÖISare, mitt hjärta är rött och blått, men vi får se var jag spelar nästa år.


'Ailton: ”Hjärtat är rött och blått”' har en kommentar

  1. 6 december, 2021 @ 20:29 BLinder

    Ailton … en av de största rödblå spelarna genom tiderna. Tack för sambaliret !

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se