Jonathan Azulay: ”Jäkligt bra, när vi är bra”

Så har då äntligen Superettan 2022 kommit igång. Örgryte fick möta seriefavorten Halmstad redan i premiären. Matchen hade två ansiktet och ÖIS ledde med 2-0 ända till den 86:e minuten, men man kunde inte hålla undan utan kampen slutade oavgjort, 2-2. Sambadefensiv fick en pratstund med Jonathan Azulay efter slutsignalen.

 
Tankar efter matchen?

– Det är surt, känns som en förlust. Det är svårt att analysera just nu och jag är väldigt besviken. Vi är jäkligt bra, när vi är bra och det visar vi första 20. Vi går in i halvtid med 1-0 och får 2-0 med lite halvflyt. Vi har ändå många målchanser, men HBK skapar inte så mycket trots att de har mycket boll, vi ligger lägre och det känns stabilt. Vi blev lite fega i andra, låg för långt ifrån varandra, hjälpte inte varandra i uppspelsfasen. Det kan också berott på att vi var rädda om ledningen. Vi måste bli bättre på det här och kunna hantera en ledning, jag tycker att vi är ett bättre fotbollslag.

Varför hamnade vi så lågt?

– Det är klassiskt när man leder och de försöker komma ikapp. Vi kom inte åt dem i pressen, vi räknade fel, hittade inga lägen att bryta ut från lågt försvar till högre. Vi fastnade där, men det kändes ändå ok när de inte skapade mycket. När vi väl vann boll blev vi för fega, vi måste komma in bakom dem och få dem att vända.

Halmstad hade många inlägg och hörnor.

– De bygger sitt spel mycket på tillfälligheter och det visste vi innan. Vi måste också bli bättre på att få stopp på inläggen. Nu skickde de in bollen ofta och vi fick hantera det där i stället.

Hur surt är det?

– En premiär kan gå hur som helst och vi får ta med oss det som var bra och jobba på det andra. Vi ska förvandla sådana här kryss till vinster framöver.

Ändå stor skillnad mot förra årets premiärförlust mot Öster.

– Vi är på en bättre nivå, vi är tryggare i vårt spel. Vi är bättre i allt, men vi är fortfarande inte där vi vill vara. Vi är bra periodvis, men vi måste göra perioderna längre – då blir vi svårslagna. Vi krigar på varje dag, allt är upp till oss själva. Får vi fortsätta med den träningsmiljön vi har, bygga på det spelet vi vill bli bättre på, då sitter det till slut, men vi måste jobba hårt.


'Jonathan Azulay: ”Jäkligt bra, när vi är bra”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se