Anel Rashkaj: ”Gäller att visa karraktär”

Efter att ha lett laget i 37 seriematcher, så blev de dåliga resultaten till slut för mycket. Borta var tränarduon, Dane Ivarsson och Johan Mattsson, i stället fanns en isländsk sfinx med vingslag från förr på plats för att leda laget.

Fru Fortuna var dock inte på vår sida den här kvällen heller. Redan efter två minuter gjorde Trelleborg 0-1. Efter en missad straff och ytterligare ett tidigt mål i andra, så fick vi lämna Gamla Ullevi med nedböjda huvuden och en 1-2-förlust.

Sambadefensiv pratade med mittfältsmotorn Anel Rashkaj efter matchen.

 

 

Tankar efter slutsignalen?

– Vi får en jobbig start med 0-1 direkt. Sedan reser vi oss och gör en ganska bra halvlek. Vi styr matchen och skapar chanser. Gör också 1-1 trots en straffmiss. I andra händer samma sak med snabbt baklängesmål. Det är jobbigt mentalt, när man släpper in sådana här mål. Vi gör en bra insats totalt, men det känns som om mycket går emot just nu.

Vi får nästan alltid jobba från underläge.

– Ja, det är inte bara idag utan det har hänt i många matcher. Det är jättesvårt att komma tillbaka hela tiden. Ska man hitta något positivt, så är det att vi gör en bra match. Vi släpper inte till mycket defensivt. Det är bara att jobba på, i det här läget gäller det att visa karraktär och bara köra nästa match.

Fyrbackslinje?

-Det blir lite lättare i vissa situationer. Vi har bättre koll på mitten och vinner många andrabollar, vi blir mer tajta i det här spelsystemet. Det gäller att ta vara på lägen både offensivt och defensivt, det är saker som avgör matcherna, grejor i båda boxarna har gjort att vi har tappat matcher och poäng.

Självförtroendet?

– Klart att det sitter mycket i huvudet, när det händer match efter match, men det gäller att ha moral, bara köra på – det finns inget annat i det läget.


'Anel Rashkaj: ”Gäller att visa karraktär”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se