Daniel Paulson: ”Det svider”

Matchen ÖIS-Västerås påminde väldigt mycket om förra veckans drabbning med BP – inte bara vad gäller slutställningen. Det var väldigt tillknäppt, få målchanser. Än en gång tog Lirarnas Lag ledningen, men efter en snabb kvittering så blev resultatet 1-1 och ytterligare en oavgjord match på kontot. Man kan notera att den korta tid vi ledde, så var vi också över det förhatliga nedflyttningsstrecket. Sambadefensiv pratade med vår lagkapten och trotjänare Daniel Paulson efter slutsignalen.

 
Kommentar till matchen?

– Det var en match som innehöll mycket kamp och inte så mycket ordnat spel. Många dueller och de som vann dessa kunde ta sig till anfall. Nyckeln är att vinna dueller och sedan styra matchen. Lagen hade olika perioder i matchen, men det var ganska jämnt.

1-1 för andra matchen i rad efter tappad ledning.

– Vi är grymt besvikna att vi inte kan hålla ledningen. Det är bara att fortsätta jobba hårt samt analysera varför det blir så.

Du får ägna en stor del åt att förklara varför det går dåligt.

– Det svider när man inte vinner fotbollsmatcher och det gör ont i en, men det finns bara en lösning – hårt arbete.

Tabellen?

– Det går väldigt fort uppåt, när man kommer in i en bra trend och plockar trepoängare, men det gäller också att göra det. Nu har halva säsongen gått och vi kommer att behöva vara mycket bättre andra halvan. Det vet vi om. Vi har tappat ledningen i många matcher och det gäller att gå till botten med varför det blir så, och få en förändring. Vi på planen har ett stort ansvar att hitta en lösning på det.

Vad är lösningen?

– Det kan finnas många olika lösningar, det är inte säkert att vi gör samma fel varje gång. Det är många situationer, som vi behöver göra bättre, framför allt när vi tagit ledningen och döda matchen. Få tiden och samtidigt inte bli passiva.

Blir vi ängsliga?

– Känslan är inte så på plan, men det är något som inte stämmer när vi tagit ledningen och det måste vi rätta till. Nu är det tajt med matcher framöver, det är en jätteviktig period med många poäng att spela om.


'Daniel Paulson: ”Det svider”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se