Robin Wallinder: ”Den här bollen ska inte lämna mig”

Visst var Ajdin Zeljkovic matchvinnaren med sina två kliniska mål mot Örebro, när ÖIS äntligen vann en match och fick lämna bottenplatsen i Superettan. Men hjältarnas hjälte var ändå målvakten Robin Wallinder, som med en härlig insats krönt av en underbar och avgörande straffräddning framför klacken, såg till att hålla nollan mot laget som spelade i Allsvenskan förra året. Sambadefensiv fick en liten pratstund med Robin Wallinder efter matchen.

 

 

Tankar efter slutsignalen?

– Stor krigarinsats från alla – helt underbart! Vi hade vunnit över ÖSK i svenska cupen och det hade vi med oss. Vi var väldigt tydliga från start med vad vi behövde göra. Vi har tidigare haft tillfällen när laget gjort mål och nästan lugnat ner oss, hamnat under press och liksom blivit chockade fast vi haft taktpinnen. Idag var det mer noggrant, alla var på alerten, det kändes bra fast vi var nedtryckta i andra. Underbart stöd från läktaren, tifot, alla som kom och sjöng, en fantastisk känsla att få fira med fansen efteråt.

Andra halvlek blev lång.

– Det var ingen vacker fotboll, men en vacker insats. Man ser hjärtat i varje person, vissa därute springer fram och tillbaka 3-4 gånger utan att få bollen, men de tar ändå löpningen för att vi ska vinna. Det är den mentalitet som gör det, vi krigar för varandra.

Det hade inte gått utan dig.

 
– Det tackar jag för! Det är en gedigen laginsats, jag tar en straff och gör några roliga räddningar. Klart att straffräddningen var viktig, 1-1 där hade ändrat matchbilden. När jag låg där med bollen i famnen, så ville jag inte resa mig ”den här bollen ska inte lämna mig nu” – en magisk känsla. Det är j-t roligt när du får göra de här viktiga räddningarna i det läget som vi är.

Du har haft en jobbig vårsäsong.

– Det är hård konkurrens mellan Sixten och mig, vi är jämna. Han åkte på en liten skada inför matchen mot Jönköping och då fick jag chansen. Jag gjorde det ok då, men nu föll det rätt för mig och laget. Det är bara att träna, göra sitt bästa, hoppas att det räcker och att jag får fortsätta.

ÖIS har haft en jobbig vårsäsong.

– Klart att det har varit jobbigt, man kollar ju på tabellen, man hör folk snacka. ÖIS ska inte vara i botten på serien, om bara saker faller på sin plats så ska vi kriga oss uppåt. Jag är säker att det vi såg därute kommer vi att få se igen. Håller jag nollan, så har vi minst en poäng.

Är självförtroendet tillbaka direkt?

– Vinsten var otroligt viktig, inget snack om saken. Och även för mig, att få göra en sådan här match. Det är bara positiva saker från den här matchen, sedan kan man alltid förbättra mycket och det är det vi ska göra. Först ska vi dock njuta av det här.


'Robin Wallinder: ”Den här bollen ska inte lämna mig”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se