Robin Wallinder: ”Det vi behövde”

Sambadefensiv pratade också med Robin Wallinder efter att Lirarnas Lag bärgat tre poäng mot Utsikten på Bravida Arena.

 

Kommentar till matchen?

– Underbart stöd från läktarna, mycket folk på plats och de hörs verkligen. Det blev ungefär den matchbild vi hade förväntat oss. Det vi hade pratat om och det vi hade tränat på. Skönt att få ett mål tidigt, då har vi tid att hantera matchen på det sätt vi vill. Det är också nyttigt för oss ur träningsperspektiv med tanke på att vi tappat många matcher när vi tagit ledningen. Det är lättare att pressa i början, att våga ligga lite längre fram när vi har spring i benen. Jag ser ju senare i matchen att några är helt slut och får kramp, men vi får bra gubbar på bytena också. Sedan blir vi rejält nedtryckta i andra. Utsikten forcerar mer och mer i slutet. De har ett bra skott som Marcus räddar med en nick. Och jag räddar ett skott vid stolpen. Vi har snackat väldigt mycket om matchhantering på sistone och vi gör det vi behöver.

Vad har ni kommit fram till?

– Vi har behövt gå tillbaka till grunderna. Vi är stundtals för snälla, inte tillräckligt fula, vi måste få stopp på splet ibland och grisa nära det behövs. Vi får inte låta motståndarna få något flow i spelet, utan måste göra allt för att ta tre poäng. Det var inte jättevackert idag, men det blev vinst och det var det vi behövde.

Frisparken i stolpen?

– Det var nog deras farligaste chans. Den var bra slagen, men aningen för långt ut. Jag hinner se den någorlunda tidigt och vill tro att om den går innanför, så får jag fingertopparna på bollen.

Har du skadeproblem?

– I förra matchen åkte jag på något i fästet mellan baksidan och rumpan, så det biter när jag slår längre bollar. Det nyper till ordentligt när jag slår iväg bollen, men jag fick på en linda och så funkade det ok efteråt. Jag får antagligen gör rehab med återhämtning och isbad.

Nästan halva serien kvar.

– I det här läget försöker vi vända förluster till lika och likamatcherna till vinster. Det är därifrån vi utgår och det känns som om vi är på rätt spår, att vända den här dåliga trenden. Vi får tre sköna poäng, men det är snart match igen. Dags att ladda om, ställa om huvudet, få rätt på kropparna och ta med oss den goa känslan att vinna och av jobbet vi gjort.

Och över strecket.

– Vi strävar efter att ligga över nästa streck också. Vi tar poäng nu, det är jobbigt att möta oss. Det ska inte bara vara att ta poäng från oss utan det ska vara ett jäkla krigande. Kan vi fortsätta så här. så blir det definitivt fler trepoängare.


'Robin Wallinder: ”Det vi behövde”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se