Hampus Dahlqvist: ”Skönt för självförtroendet”

Sambadefensiv fick också en pratstund med duktige mittfältaren Hampus Dahlqvist.

 

Kommentar till vinsten?

– Vi kommer in och vet att Gefle är ett duktigt lag med boll. Vi har svårt att få tag i dem första 15-20, sedan reder vi ut det och när vi väl satte hög press och vann mycket boll, så leder det till att vi skapar många chanser. Vi borde förstås gjort fler mål, men vår höga press var viktig och vi var aggressiva, då är det många lag som har svårt. Så farliga som vi var idag har vi inte varit på hela säsongen. Vi är alltid på rulle och har många snabba och duktiga spelare, fast vi ska utnyttja det bättre.

Var vi helt överlägsna?

– På plan blir man alltid lite stressad och deras mål kom i ett dumt läge. Vi har pratat om att inte bli passiva och det är just det vi blir. I andra kom vi tillbaka till vårt spel och det blev en skön seger. Vi har bra matchhantering efter 3-1. Förra matchen tappade vi boll i fel lägen och de kunde ställa om, men idag skapade Gefle ingenting. Skönt för självförtroendet!

Dålig start, men nu är det två raka segrar.

– Det såg bra ut hela försäsongen, både försvarsspel och hur vi är med boll. När serien började märktes det att vi har många nya spelare och en del som inte hade spelat Superettan förut. Det tar några matcher att komma in i det. Jag vet själv hur det var, de första 4-5 matcherna var man lite feg, men sedan känner man ju att det funkar. Nu knns det som vi har växt in i det. Som Jeffrey har sagt, så har vi gjort det spelmässigt bra, men inte fått resultaten med oss. Sedan kom vinsten mot Sundsvall och nu vågade vi släppa loss lite till.

Hur viktigt?

– Klart med lyfter. Den första vinsten som satt långt inne, den är jobbig mentalt. Efter den känns det som nu kan vi det här, då kan man släppa på handbromsen och bara köra. Det är tredje året jag är här och vi har startat nästan lika dåligt varje säsong, men jag vet inte varför.

Din egen säsong?

– Jag missade fyra matcher p g a skada och det var väldigt tråkigt, särskilt som vi inte tog många poäng och man inte kan göra något åt det. Nu är det härligt att vara med från start och att vi vinner. Nu är ju Niklas Bärkroth och jag tillbaka och vi har ändå en del rutin att bidra med och det har betydelse.

Det känns som du styr laget mer än tidigare?

– Det är något som Jeffrey varit på mig om att jag ska börja styra mer. Jag har en viktig roll i laget och det gör att jag också växer som spelare. Det kanske inte är så naturligt för mig, men ju mer man gör desto mer trivs man med det.


'Hampus Dahlqvist: ”Skönt för självförtroendet”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se