IMG_4701

Torslandavallen nästa

Försäsongen börjar närma sig halvtid. Den allra hårdaste träningen avtar och det är nu spelet ska filas till. Denna period inleds med två matcher mot motstånd från Division 2. Lördagens match mot Torslanda IK och tisdagens möte med Lindome GIF på ÖIS-gården.

En utflykt till IFK Göteborgs främsta fäste i staden kanske inte låter som en alldeles för kittlande aktivitet på en lördag men det finns faktiskt något att se fram emot där ute på ön. Nämligen debuten för ett av vinterns allra tyngsta nyförvärv. Niklas Klingberg har efter en lång vinter äntligen kurerat sig och verkar vara i tillräckligt god vigör för att spela fotbollsmatch.

Defensiv mittfältare har varit hans utgångsposition under tiden i Degerfors men han har även använts som mittback. Förhoppningsvis ges han möjlighet att slåss på mitten i morgondagens kamp på Torslandavallen.

Då Hannes Sahlin tränade för fullt slipper Klingberg troligtvis undan mittbackssysslorna den här gången. Bli dock inte förvånad om han kallas in som vikarie under säsongen då det finns få försvarsspelare i truppen.

Flera glada besked

På skadefronten kan vi annars konstatera att Robin Ingvarsson och Andreas Östling båda är tillbaka i intensivt träning. Ingen av de två lär dock spela mot Torslanda, båda utgick när laget skulle spela tvåmål. Våren 2015 har som bekant genomsyrats av en enorm noggrannhet på rehabfronten. Ingen spelare har tillåts spela match för tidigt. Något som visade sig vara rätt melodi för William Atashkadeh förra veckan. Det återstår att se om detsamma gäller för Niklas Klingberg.

Utgick när det blev dags för närkontakt gjorde även André Nilsson. Oklart varför.

Tyvärr kan vi också konstatera att Adam Roséns skada inte verkar läka riktigt så fort som många nog hoppats. Han pendlar fortfarande mellan att delta i vissa spelövningar till att bara hålla sig i gymmet. Idag deltog han i de inledande passningsövningarna men gick åt sidan när övningarna tilltog i intensitet.

Varken Johan Hedman eller Stellan Carlsson deltog under dagens träningspass. De båda linkade som bekant av planen med lindade lår mot Qviding.

Dagens allra gladaste nyhet var dock Oskar Wallén i fotbollsskor. Även om det fotradande är en bit kvar till matchformen så knde han idag ta några löpsteg och röra bollen.

Post-konkurs-ÖIS är ingenting utan Oskar Wallén. Han ska bara vara där helt enkelt.

Många anfallare kan bli fler

Spelövningarna är svåra att tyda såhär års. Att sia i en startelva är, som jag tidigare påpekat omöjligt och att se några vidare trender är också svårt då det sällan matchas elva mot elva. En trend som dock går att skönja är att Sebastian Ohlsson verkar ses mer och mer som anfallare. Idag kamperade han i par med Anton Sandberg-Magnusson, en duo som rönte vissa framgångar. Marcus Lantz verkar inte vara helt bestämd över hur han vill använda Ohlsson, tydligt är dock att han inte verkar ses som yttermittfältare i första hand.

Anfallarna är många och kan bli fler. Victor Rotting, med ett förflutet i IF Elfsborg provtränar med laget och har så gjort en tid. Det sägs att det handlar om ett gratis lån från Elfsborg fram till sommaren då Oskar Wallén och Henrik Carlsson förhoppningsvis är tillbaka.

Även om tanken med att ta in Victor Rotting är att han ska täcka upp för Oskar Wallén och Henrik Carlsson så känns värvningen onödig. Då det i nuläget knappt finns tid att låta samtliga anfallare visa upp sig skulle det bara hindra utvecklingen för exempelvis Anton Henriksson som i nuläget får sporadiska inhopp som yttermittfältare på sig att visa sina kvalitéer, som uppenbarligen finns då han levererat förvånansvärt väl då chansen givits.

Nej, George Mourad, William Atashkadeh, Johan Hedman, Sebastian Ohlsson, Anton Sandberg-Magnusson, Stellan Carlsson och Anton Henriksson borde räcka fram till sommaren.

Dessutom har Daniel Paulson, Niklas Klingberg och Björn Anklev alla använts som anfallare tidigare i sina karriärer. Det borde som sagt räcka.

Debut för Klingberg?

Som jag nämnde i början av texten kan vi nog räkna med att Niklas Klingberg startar på innermittfältet på Torslandavallen. Degerforssonen har väntat länge på att komma igång på allvar och kommer inte hålla igen. Bredvid honom är det mer osäkert vem som kommer spela. Jakob Lindström har spelat samtliga matcher under försäsongen och borde rimligtvis behöva vila. Kanske får Sebastian Ohlsson återigen vikariera som innermittfältare.

Kanske är det dags för Kristoffer Björk att äntligen få chansen att spela en match i den rödblå tröjan. Målvakten har provspelat i månader nu och borde snart skriva på. Kanske är det dags att testa honom i matchsituation?

Det är ingen idé att vi spekulerar mer i vilka som ska spela. Vi har ju faktiskt ingen aning.

Ses på Torslandavallen 13.00! Inträdet är gratis!


'Torslandavallen nästa' har en kommentar

  1. 7 mars, 2015 @ 09:11 Anders Dahlby

    Mycket intressant att se Klingberg i action, lagom start för honom mot Div 2 motstånd

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se