Öis-Gais_ÖIS-16-1

Angående nomineringen av Henrik Thyselius

Så sent som igår valde vi att nominera Henrik Thyselius till posten som ordförande för Örgryte IS FF.

I ett pressat läge med ett sent besked om att valberedningen inte lyckades ta fram en kandidat till ordförandeposten valde vi att nominera en person som vi ansåg passa för posten. Kandidaten vi hittade var Henrik Thyselius och vi redogjorde igår för varför vi såg honom som en bra kandidat till posten som ordförande för sällskapet.

Det misstag vi begick var att inte kontrollera att Henrik varit medlem i sällskapet den tid som krävs för att vara valbar till styrelsen. Nämligen fyra veckor. Ett misstag som bara kan förklaras av den mänskliga faktorn i ett unikt läge då årsmötet stod utan ordförandekandidat.

Detta är sannerligen ett misslyckande.

Det har hänt tidigare i föreningens historia att ordförande valts utan stadgeenlig tid som medlem, exempelvis då Joachim Nordh valdes för två år sedan. Vid detta tillfälle höll valberedningens dåvarande ordförande Lars Ranäng ett anförande på årsmötet och församlingen godkände hans skäl.

En sådan lösning är inte optimal.

Skulle årsmötet besluta att omständigheterna även denna gång kan klassas som extraordinära och undantag av denna anledning bör göras är det upp till årsmötet.

Vårt förslag är annars att årsmötet lämnar ordförandeposten vakant för att kalla till ett extra årsmöte och där välja ordförande för tiden av ett år. Detta extra årsmöte bör hållas tidigast om fyra veckor.

 

Undertecknat:

Felix Jonsson

Sandra Arvidsson

Jonathan Larsson

Eric Sutton

Josefin Utbult Carlsson

Sofia Sinnerstedt

Ronny Fransson

Leif Johansson


'Angående nomineringen av Henrik Thyselius' have 3 comments

 1. 6 mars, 2018 @ 06:53 Rolf

  Pinsamt BH!
  Styrelsen för BH har åter visat sin inkompetens. Avgå!

  Svara

  • 7 mars, 2018 @ 00:27 Felix Jonsson

   Vill poängtera att det inte är Balders Hage som organisation som nominerade Henrik Thyselius utan ett antal individer. Vill du att folk ska avgå får du gärna precisera vilka och varför. Ditt ”åter” tyder på att du uppmärksammat snedsteg tidigare, kan du precisera dessa ska jag som styrelseledamot i Balders Hage ta med mig dina synpunkter.

 2. 6 mars, 2018 @ 15:45 Alfred

  På vilket sätt är det pinsamt? Vad skulle BH gjort tycker du? Hade BH gjort kontrollen och upptäckt att Henrik Thyselius inte var valbar innan årsmötet så hade det ändå inte givit dem några fler alternativ.
  Det finns få saker som svärtar klubben så mycket som när supportrar visar stort engagemang och får ta skit för det.
  Har du inget konstruktivt eller vettigt att komma med så vill jag föreslå att du gnäller för din mamma.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se