IMG_0946

Superettanguiden – Lag 13

Lag: Mjällby AIF

Grundade: År 1939

Antal SM-Guld: 0

Arena(Publikkapacitet): Strandvallen(7500)

Förra årets placering: 1:a plats(Division 1 Södra)

Placeringstips i Superettan 2019 :13:e plats

Välkända spelare som tillhört laget:

Moestafa El-Kabir, numera Kalmar FF(spelade i klubben år 2010-2012, 38 matcher & 16 mål)

Mattias Asper, numera avslutat karriären(spelade i klubben år 1993-1998 & 2008-2015, 309 matcher & 1 mål)

Christian Wilhelmsson, numera avslutat karriären(spelade i klubben år 1997-199 & 2014-2015, 69 matcher & 22 mål)

 

De fem senaste säsongernas placeringar:

2014: 15:e plats(Nedflyttade från Allsvenskan)

2015: 13:e plats(Nedflyttade från Superettan efter kval)

2016: 8:e plats(Division 1 Södra)

2017: 2:e plats(Division 1 Södra)

2018: 1:a plats(Division 1 Södra)

De fem senaste säsongernas inspelade poäng:

2014: 29 poäng

2015: 30 poäng

2016: 31 poäng

2017: 53 poäng

2018: 69 poäng

Skärmklipp

(Klicka på bilden för att se Mjällby AIFs inspelade poäng i jämförelse med de andra lagen i Superettan! OBS poäng för år 2014, 2016, 2017 & 2018 är ej med i uträkningen pga spel i Allsvenskan/Division 1 Södra.)

 

 

Spelartrupp

 

 

 

*(Betyg sätts på en skala mellan 1 plus (+) till 5 plus(+++++). Tidigare insatser i karriären ligger som grund för en betygsättning men även andra faktorer kan komma att tas med i motiveringen under varje spelare.)

+ = Inte redo för Superettan

++ = Håller ok standard för Superettan

+++ = Håller bra standard för Superettan

++++= Håller väldigt bra klass för Superettan och borde kunna spela i Allsvenskan

+++++ = Håller alldeles för bra klass för Superettan och bör spela i Allsvenskan

Tränare:

Milos Milojevic, 36 år

Matcher som tränare för laget i Superettan: 4 matcher

Snittpoäng per match som tränare för laget: 0,75 poäng/per match

Betyg:++

 

 

Målvakter:

 

(Ny)13.Carl-Johan Eriksson

Nationalitet: Finsk

Ålder: 23 år

Längd: 191 cm

Matcher i Superettan: 4 matcher/ 3 insläppta mål

Betyg: ++

Motivering:

Finsk målvakt som senast kommer från seriekonkurrenten Jönköping Södra. Fick inte mycket speltid i den småländska klubben och har nu bestämt sig för att testa lyckan i nyligen uppflyttade Mjällby. Har sen tidigare visat upp sina förmågor i mål för IFK Helsinki i Finlands högstadivision.

 

1.Jesper Johansson

Nationalitet: Svensk

Ålder: 24 år

Längd: 195 cm  

Matcher i Superettan: 12 matcher/ 20 insläppta mål

Betyg: +++

Motivering:

Lagets startmålvakt under de senaste två säsongerna och har så gott som spelat alla seriematcher i Division 1 under tiden. På dessa 55 seriematcher har 24-åringen endast släppt 56 mål och är oerhört viktigt för att laget skall kunna säkra ett nytt kontrakt.

 

Försvarare:

 

(Ny) 4.Max Watson

Nationalitet: Svensk

Ålder: 23 år

Längd: 186 cm  

Matcher i Superettan: 57 matcher/1 mål

Betyg: +++

Motivering:

Mittback som är inlånad från Superettanklubben Jönköping Södra. Spelade 24 matcher förra året i Superettan med J-Södra men blev överraskande nog utlånad till de gulsvarta nykomlingarna. Lär vara given i Mjällbys startelva.

 

2.Adi Terzic

Nationalitet: Svensk/Bosnisk

Ålder: 21 år

Längd: 173 cm  

Matcher i Superettan: 35 matcher/0 mål

Betyg: ++

Motivering:

Ung mittback som var nära på att neka ÖIS en plats i Superettan under kvalet säsongen 2015, detta efter att ha nickat in ett mål i den 83:e matchminuten. Såg imponerande ut i de matcher 21-åringen spelade förra säsongen och kan mycket väl komma att utvecklas till en ordinarie mittback för laget.

 

26.Mohammed Mbaye

Nationalitet: Svensk/Gambiansk

Ålder: 29 år

Längd: 188 cm  

Matcher i Superettan: 82 matcher/2 mål

Betyg: ++

Motivering:

Gambiansk-svensk back som sedan tidigare spelat i Superettan med klubben Assyriska FF. Har sedan säsongen 2014 spelat i Division 1 endast och det skall bli intressant att se om 29-åringen fortfarande har det som krävs för att hjälpa sitt lag att hänga kvar.

 

(Ny) 5. Mohanad Jeahze

Nationalitet: Svensk

Ålder: 22 år

Längd: 166 cm  

Matcher i Superettan: 15 matcher/0 mål

Betyg: +++

Motivering:

Vänsterback som kommer från nyligen nedflyttade Brommapojkarna. Fick trots sin unga ålder göra 10 matcher för Stockholmsklubben i Allsvenskan men har nu bestämt sig för byta det rödsvarta mot gulsvart. Är inte den fysiskt största eller jobbiga spelaren att möta men Jeahze kompenserar upp detta med sin imponerande fart.

 

3.Amer Eriksson Ibragic

Nationalitet: Svensk

Ålder: 24 år

Längd: 178 cm  

Matcher i Superettan: 5 matcher/0 mål

Betyg: ++

Motivering:

Högerback som fick spela 20 matcher i Division 1 Södra förra året när laget tog hem förstaplatsen. Visar upp vilken stamina han besitter med ständiga löpningar på sin högerkant men behöver förbättra sina offensiva egenskaper. Gjorde endast 3 assist förra året i Division 1 Södra.

 


9.Joel Nilsson

Nationalitet: Svensk

Ålder: 24 år

Längd: 180 cm  

Matcher i Superettan: 4 matcher/1 mål

Betyg: +++

Motivering:

Väldigt snabb högerytter som gör sin första säsong i Superettan någonsin. Har inlett säsongen bra med 1 mål på 4 matcher och Nilsson kommer att behöva leverera under hela året för klubben skall ha chansen att stanna kvar. Gjorde en mycket fin säsong förra året med sina 13 poäng(5 mål + 8 assist) i Division 1 Södra.

 

17.Jacob Ottosson

Nationalitet: Svensk

Ålder: 20 år

Längd: Okänt

Matcher i Superettan: 3 matcher/0 mål

Betyg: ++

Motivering:

Ung mittfältare som gärna befinner sig strax bakom anfallarna på plan. Har sen tidigare fått chansen att visa upp sig i Division 1 med laget men lär under denna säsongen främst fungera som en truppfyllare. Har lite överraskande nog redan fått göra 175 minuter på plan för laget under denna säsongen av Superettan.

 

Mittfältare

Motivering:

7.Victor Gustafsson

Nationalitet: Svensk

Ålder: 24 år

Längd: Okänt

Matcher i Superettan: 2 matcher/ 0 mål

Betyg: ++

Motivering:

Defensiv mittfältare som gör sin första säsong i Superettan. Har sen tidigare spelat i Division 1 med både Mjällby AIF och FK Karlskrona. Är nog främst sedd som backup till David Löfquist.

 

12.David Löfquist

Nationalitet: Svensk

Ålder: 32 år

Längd: 188 cm  

Matcher i Superettan: 82 matcher/10 mål

Betyg: ++++

Motivering:

Mittfältare som gjort sig lite av en ikon i klubben med sina 232 matcher för klubben. Har både representerat de gulsvarta i Allsvenskan, Superettan och Division 1. Kommer senast från en bra säsong med sina 15 poäng(5 mål + 10 assist) och är med särklass den viktigaste spelaren i klubben.

 

22.Jesper Gustafsson

Nationalitet: Svensk

Ålder: 24 år

Längd: 174 cm  

Matcher i Superettan: 11 matcher/0 mål

Betyg: ++

Motivering:
Ännu en spelare som tillhört klubben länge och ännu mer imponerande nog endast representerat Mjällby på proffsnivå. Kommer förmodligen spela på mittfältet med Löfquist.

 

(Ny) 11.Gísli Eyjólafsson

Nationalitet: Isländsk

Ålder: 24 år

Längd: 180 cm  

Matcher i Superettan: 11 matcher/0 mål

Betyg: +++

Motivering:
Isländsk mittfältare som senast kommer från Breidablik och gör sin första säsong utanför den norra ön med 330 000 invånare. Gjorde bra ifrån sig under sin förra säsong i Island med 7 mål på 22 matcher och är inte rädd att skjuta när han har bollen vid fötterna. Skall bli intressant att se vad 24-åringen kan komma att tillföra i laget.  

 

8.Bubacarr Jobe

Nationalitet: Gambiansk

Ålder: 24 år

Längd: 167 cm  

Matcher i Superettan: 4 matcher/1 mål

Betyg: +++

Motivering:
Kort men snabb högerytter som under förra säsongen gjorde det riktigt bra ifrån sig poängmässigt. Med 16 mål och 6 assist i Division 1 så är det ingen fråga om att Jobe kommer att försöka fortsätta med denna poängskörd trots att laget tagit ett steg uppåt i seriesystemet. Har börjat sin karriär i Superettan på ett bra sätt med 2 poäng(1 mål + 1 assist) på 4 spelade matcher.

 

(Ny) 6.Pavle Vagic

Nationalitet: Svensk/Serbisk

Ålder: 19 år  

Längd: Okänt

Matcher i Superettan: 15 matcher/2 mål

Betyg: ++

Motivering:
19-åring som är inlånade från allsvenska Malmö FF och tillhörde Jönköping Södra förra säsongen. Gjorde 12 matcher där och såg riktigt lovande ut. Kan mycket väl komma att få sitt stora genombrott denna säsong. Höll ögonen öppna för den svenska P19-landslagsspelaren under årets säsong!

 

19.Mirza Halvadzic

Nationalitet: Svensk/Bosnisk

Ålder: 23 år

Längd: 178 cm  

Matcher i Superettan: 0 matcher/0 mål

Betyg: +++

Motivering:
Spelare som fanns med i det svenska U17-landslaget som tog VM-brons år 2013. Spåddes en fin karriär efter detta men verkligheten har sett annorlunda ut för 23-åringen. Har spenderat de senaste säsongerna i Allsvenskan, Division 1 och bosniska högstaligan. Gjorde bra ifrån sig under förra säsongen och lär vara sugen på att visa vad han går för i Superettan.  

 

(Ny) 21.Felix Konstandeliasz

Nationalitet: Svensk/Grekisk

Ålder: 20 år

Längd: 182 cm  

Matcher i Superettan: 1 matcher/0 mål

Betyg: ++

Motivering:

Är likt Vagic inlånad från Malmö FF, där han under förra säsongen fick göra tre inhopp i Allsvenskan. Kan både spela som vänster-/högerytter och kan vara ett alternativ när laget behöver variera i serien.

 

 

Anfallare:

(Ny) 23.Óttar Magnús Karlsson

Nationalitet: Isländsk

Ålder: 22 år

Längd: 190 cm  

Matcher i Superettan: 3 matcher/0 mål

Betyg: +++

Motivering:

Ung anfallare som under sin korta karriär redan hunnit med att spela på den högsta möjliga serienivån i Island, Norge och Sverige. Låter imponerande för en såpass ung spelare men om sanningen skall fram så har Karlsson haft det svårt att få igång målskyttet. Hoppas förmodligen på att detta skall förändras i Mjällby AIF.

 

10.Andreas Birgersson

Nationalitet: Svensk

Ålder: 28 år

Längd: 180 cm  

Matcher i Superettan: 20 matcher/1 mål

Betyg: ++

Motivering:
Anfallare som Mjällby lyckades knyta till sig under mitten av förra säsongen i Division 1. Birgersson hade sen innan tillhört Lunds BK och gjort 16 mål på 16 matchen. Flytten till Mjällby visade sig inte ge samma målskörd och 28-åringen gjorde endast 1 mål på 8 matcher.

 

16.Jacob Bergström

Nationalitet: Svensk

Ålder: 23 år

Längd: Okänt  

Matcher i Superettan: 4 matcher/1 mål

Betyg: ++

Motivering:

Anfallare som imponerade under förra säsongen med sina 8 mål i Division 1 Södra. Med Bergström på plan så snittade även laget 2,22 inspelade poäng per match och utgör därmed en viktigt del i lagets anfall.

 

24.Taylor Silverholt

Nationalitet: Svensk

Ålder: 18 år

Längd: 182 cm  

Matcher i Superettan: 1 matcher/0 mål

Betyg: +

Motivering:
F.d ungdomsspelare som tillhört Halmstad BK och lämnade för Mjällby inför förra säsongen. Fick en del speltid i Division 1 Södra och med sina 3 mål på 12 matcher så ser 18-åringen imponerande ut för sin ålder.

 

 

Nyckelspelaren
David Löfquist

Det är svårt att inte att peka ut David Löfquist som lagets viktigaste spelare och han kommer att vara instrumental i kampen om överlevnad i Superettan. Mittfältaren är en ledare på mittfältet med sitt defensiva arbete men är även inte rädd att ta sig uppåt i banan med bollen. Med 10 assist förra året så kommer 32-åringen även vara viktigt i uppbyggnaden av lagets anfall och motståndare kommer i de flesta matcherna försöka begränsa mittfältarens passningsalternativ. Har under denna säsong möjlighet att genomföra sin 250:e match för klubben vilket är väldigt imponerande.

 

Talangen

Pavle Vagic
Ung spelare som främst spelar på mittfältets vänstra kant men kan även rotera som anfallare. Fick göra sin allsvenska debut förra säsong med Malmö FF och belönades även med ett nytt kontrakt på 3,5 år. Är en spelare som de ljusblåa skåningarna verkar tro på inför framtiden och kan mycket väl komma att överraska många i Superettan. Är även landslagsman för det svenska P19-landslaget.

 

Frågetecknet
Lagets erfarenhet

Även om jag personligen gillar att se att Mjällby har ett såpass ungt lag så kan det även komma att bli deras fall. Många spelare i laget har endast gjort ett fåtal sen innan i Superettan och de mer erfarna spelarna behöver ta ett stort ansvar om förlusterna börjar bygga på varandra. Löfquist, Mbaye och Watson behöver visa upp sina ledarkunskaper men frågan är om det är tillräckligt. Om laget klarar av att säkra ett nytt kontrakt i Superettan får vi se när de 30 matcherna är avklarade men laget dominerade Division 1 Södra förra året och hoppas kunna fortsätta med det positiva momentum man befinner sig inom.


Vilken plats tror ni Mjällby AIF slutar på? Skriv gärna vad ni gissar på i kommentarsfältet!

// @MOrgryte

 


'Superettanguiden – Lag 13' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se