IMG_0967

Superettanguiden – Lag 14

Lag: Syrianska FC
Grundade: År 1977
Antal SM-Guld: 0
Arena(Publikkapacitet): Södertälje Fotbollsarena (5785)
Förra årets placering: 2:a plats(Division 1 Norra)
Placeringstips i Superettan 2019 : 14:e plats
Välkända spelare som tillhört laget:
Louay Chanko, numera Arameisk-Syrianska Botkyrka IF(spelade i klubben år 2012-2017, 83 matcher & 4 mål)
Peter Ijeh, numera avslutat karriären(spelade i klubben år 2010-2011, 47 matcher & 22 mål)
Dinko Felic, numera AFK Linköping(spelade i klubben år 2007-2015, 201 matcher & 33 mål)

 

De fem senaste säsongernas placeringar:

2014: 10:e plats

2015: 7:e plats

2016: 13:e plats

2017: 15:e plats(nedflyttade från Superettan)

2018: 2:a plats(Division 1 Norra)

De fem senaste säsongernas inspelade poäng:

2014: 37 poäng

2015: 43 poäng

2016: 32 poäng

2017: 24 poäng

2018: 45 poäng


Skärmklipp

(Klicka på bilden för att se Syrianska FC inspelade poäng i jämförelse med de andra lagen i Superettan! OBS poäng för år 2018 är ej med i uträkningen pga spel i Division 1 Norra.)

 

Spelartrupp

*(Betyg sätts på en skala mellan 1 plus (+) till 5 plus(+++++). Tidigare insatser i karriären ligger som grund för en betygsättning men även andra faktorer kan komma att tas med i motiveringen under varje spelare.)

+ = Inte redo för Superettan

++ = Håller ok standard för Superettan

+++ = Håller bra standard för Superettan

++++= Håller väldigt bra klass för Superettan och borde kunna spela i Allsvenskan

+++++ = Håller alldeles för bra klass för Superettan och bör spela i Allsvenskan

 

 

Tränare:
Korosh Hatami, 35 år
Matcher som tränare för laget i Superettan: 3 matcher
Snittpoäng per match som tränare för laget: 1 poäng/per match
Betyg:++

 

Målvakter:

21. Dwayne Miller
Nationalitet: Jamaicansk
Ålder: 31 år
Längd: 191 cm
Matcher i Superettan: 50 matcher/64 insläppta mål
Betyg: ++
Motivering:
Rutinerad målvakt, med både spel i Allsvenskan och Superettan, som under många år varit klubben trogen. Under sin period i Allsvenskan så visade Miller på att han är en kompetent målvakt men har under de senaste åren inte fått många minuter på plan därav stannar betyget endast på ++.

77.Dejan Garaca
Nationalitet: Svensk/Serbisk
Ålder: 27 år
Längd: 186 cm
Matcher i Superettan: 63 matcher/ 91 insläppta mål
Betyg: ++
Motivering:
Den 27-årige målvakten har visat sig vara mycket viktig för klubbens väg tillbaka till Superettan och med endast 30 insläppta mål på 21 matcher i Division 1 så bör Garaca vara ohotad som den primära målvakten i truppen. Har sen tidigare gjort det helt ok i Superettan men frågan är hur lagets defensiv kommer att prestera med tanke på att man redan släppt i 9 mål på 3 matcher i Superettan 2019.

1.Abdulmasih Keriakes
Nationalitet: Svensk
Ålder: 32 år
Längd: Okänt
Matcher i Superettan: 0 matcher/ 0 insläppta
Betyg: +
Motivering:
Målvakt som ännu inte debuterat i Superettan och är tänkt som nummer tre bakom Garaca/Miller. Spelade 9 matcher i Division 1 förra året, där det blev 7 insläppta bollar. Svårt att avgöra spelarens kompetens med tanke på att majoriteten av karriären har spenderats som andre-/tredjemålvakt i en lägre division.

Försvarare: 

(Ny) 5.Matías Cahais
Nationalitet: Argentinsk/Italiensk
Ålder: 31 år
Längd: 185 cm
Matcher i Superettan: 3 matcher/ 0 mål
Betyg: ++++
Motivering:
Detta får ses som en mycket intressant värvning av Syrianska då man lyckats få tag på en spelare med erfarenhet från Argentinas, Chiles och Nederländernas respektive högstadivisioner. Är fostrad i den argentinska storklubben Boca Juniors och är inte rädd för att spela aggressivt mot sina motståndare. Är tänkt som en dominerande kraft i Syrianskas försvar. Frågan är motiverad spelaren kommer att vara då steget från att spela inför fulla läktare i Argentina i jämförelse med Södertäljeklubbens publiksnitt på drygt 1100 åskådare kommer att vara.

 

 

(Ny)44.Abdel Diarra
Nationalitet: Ivoriansk
Ålder: 24 år
Längd: 188 cm
Matcher i Superettan: 11 matcher/ 0 mål
Betyg: +++
Motivering:
Ivoriansk mittback som senast kommer från Diego Montiels nuvarande lag, nämligen KFCO Beerschot i Belgien. Likt Cahais så är Diarra en fysisk spelare som inte är rädd för att spela på gränsen för att vinna bollen. Gjorde endast 9 matcher i belgiska andradivisionen förra året, där laget endast lyckades vinna två av dessa med 24-åringen på plan.


(Ny) 23.Patrick Dyrestam
Nationalitet: Svensk
Ålder: 23 år
Längd: 196 cm
Matcher i Superettan: 23 matcher/ 1 mål
Betyg: ++
Motivering:
Mittback som är fostrad i IFK Göteborg och kommer senast från spel i en annan blåvit klubb i form av Norrby IF. Gjorde ingen seriematch med Boråsklubben under förra säsongen och mycket talar för att mittbacken är sugen för att visa vad han går för i årets upplaga av Superettan.


(Ny) 26.Emin Grozdanic
Nationalitet: Svensk
Ålder: 19 år
Längd: Okänt
Matcher i Superettan: 11 matcher/ 0 mål
Betyg: ++
Motivering:
Ung back som senast kommer från GAIS. Endast gjort 11 matcher i Superettan men har redan hunnit på att visa upp att både kan spela centralt och på vänsterkanten. Är fortfarande ung och kan komma att utvecklas mycket under säsongen.


6.Noi Olafsson
Nationalitet: Isländsk
Ålder: 24 år
Längd: 180 cm
Matcher i Superettan: 9 matcher/ 0 mål
Betyg: ++
Motivering:
Isländsk mittback som har tidigare erfarenhet av Superettan under sin period med IK Frej. Kom att gå till Syrianska förra året när halva säsongen var spelad och imponerande stort. Laget snittade på 2,38 inspelade poäng per match när 24-åringen fanns med på plan men frågan är hur spelaren kommer att komma och prestera när man numera spelar på en högre nivå. Har möjligheten att slå fina långa passningar till anfallarna men brister i huvudspelet på grund av sin längd.

 

24.Johannes Ercan
Nationalitet: Svensk
Ålder: 18 år
Längd: Okänt
Matcher i Superettan: 3 matcher/0 mål
Betyg: +
Motivering:
Spelare som är fostrad i klubben och belönades för sin utveckling genom att få en hel del speltid i klubbens A-lag, där han under förra säsongen fick göra 10 matcher i Division 1. Ung spelare som besitter stor utvecklingspotential.


(Ny) 3.Jonathan Gürsac
Nationalitet: Svensk
Ålder:17 år
Längd: Okänt
Matcher i Superettan: 0 matcher/0 mål
Betyg: +
Motivering:
Likt Ercan så är Gürsac fostrad i klubben men väntar fortfarande på att få göra seriedebut. Lär få se detta år via bänken för att kunna samla på sig erfarenhet.


(Ny) 2.Martin Falkeborn
Nationalitet: Svensk
Ålder: 26 år
Längd: 182 cm
Matcher i Superettan: 44 matcher/ 5 mål
Betyg: ++
Motivering:
Snabb och offensiv vänsterback som nyligen kommer från spel med IK Frej i Superettan. Ansågs under sin tid i Brommapojkarna att vara lite av en talang och lyckades få igenom en flytt till det norska topplaget Lilleström. Karriären har därefter inte riktigt tagit den väg spelaren förmodligen önskat men kan mycket väl komma att vara en av de spelare som verkligen står ut i laget denna säsong.

 

85.Isa Demir
Nationalitet: Svensk/Turkisk
Ålder: 33 år
Längd: 180 cm
Matcher i Superettan: 95 matcher/ 2 mål
Betyg: ++
Motivering:
Högerback som hunnit med att tillhöra klubben under två omgångar. Är med sina 124 seriematcher för klubben en av de mer meriterade spelarna i klubben och lär kunna bidra en hel del med sin erfarenhet.

 

18.Reyad Poles
Nationalitet: Svensk
Ålder: 18 år
Längd: Okänt
Matcher i Superettan: 1 match/ 0 mål
Betyg: +
Motivering:
Ung spelare som är fostrad i klubben och fick spela under första matchen av denna säsongen, i 1-3 förlusten mot Degerfors. Lär främst finnas med på bänk för att kunna samla på sig erfarenhet.

 

Mittfältare:

(Ny) 30.Anders Baath
Nationalitet: Svensk
Ålder: 28 år
Längd: 186 cm
Matcher i Superettan: 25 matcher/ 1 mål
Betyg: +++
Motivering:
Nyligen värvad defensiv mittfältare som under de senaste säsongerna spelat i den finska högstaligan med topplaget SJK. Är även något av en hemvändare då Baath tillhörde Syrianska under åren 2009-2013. Kan komma att vara en viktigt pjäs på lagets mittfält med sin förmåga att vinna tillbaka bollen. Har sen tidigare allsvensk erfarenhet i och med spel för Gefle, där 28-åringen gjorde 82 matcher.


(Ny) 88.Ammar Ahmed
Nationalitet: Svensk/Eritreansk
Ålder: 30 år
Längd: 173 cm
Matcher i Superettan: 105 matcher/ 22 mål
Betyg: +++
Motivering:
Intressant mittfältare som senast kommer från tidigare allsvenska Dalkurd FF. Senast Ahmed spelade i Superettan år 2017 så visade spelaren upp hur farlig han faktiskt är från mittfältet med sina 6 seriemål. Presterade inte alls lika bra offensivt i Allsvenskan men denna värvning kommer att bli intressant att följa. Om Ahmed tillåts frihet på mittfältet så kan den svensk-eritreanske mittfältaren mycket väl komma att visa upp vilka egenskaper han besitter. Kan komma att minnas hos en del ÖIS-supportrar från år 2016, när mittfältaren spelade i Åtvidaberg och placerade in en fin frispark i mål.


(Ny) 25. Mauricio Albornoz
Nationalitet: Svensk/Chilensk
Ålder: 31 år
Längd: 183 cm
Matcher i Superettan: 70 matcher/ 12 mål
Betyg: +++
Motivering:
Mycket rutinerad mittfältare med 159 matcher i Allsvenskan och 70 matcher i Superettan. Kommer senast från IK Sirius där speltiden blev begränsad på grund av skador bland annat. Kan komma att vara viktig för Syrianska men frågan är i vilket skick spelaren befinner sig i. Har endast gjort 30 seriematcher de tre senaste åren och en hel del frågetecken bör höjas. Betyget får stanna på +++.


(Ny) 94.Smajl Suljevic
Nationalitet: Svensk/Bosnisk
Ålder: 24 år
Längd: 180 cm
Matcher i Superettan: 14 matcher/ 0 mål
Betyg: ++
Motivering:
Kontroversiell mittfältare som förra säsongen skapade rubriker i media efter att ha skallat Imad Khalili efter en match i Allsvenskan. Har en hel del erfarenhet från spel i Allsvenskan(44 matcher) men svårt att ta en plats i startelvan både hos Dalkurd och Östersunds FK. Är ute efter speltid i Syrianska och hoppas på att kunna göra en bra säsong för hjälpa klubben att undvika nedflyttning.

 

4.Sucess Nwosu
Nationalitet: Svensk
Ålder: 24 år
Längd: 174 cm
Matcher i Superettan: 99 matcher/ 5 mål
Betyg: +++
Motivering:
Liten men effektiv mittfältare som oftast får göra det otacksamma arbetet på mittfältet. Är fostrad i klubben och har sen dess varit den trogen under 145 seriematcher. Imponerande för den 24-årige mittfältaren, som en dag hoppas på att spela i Allsvenskan med den gulröda klubben från Södertälje.6.Igor Santos Koppe
Nationalitet: Brasiliansk
Ålder: 27 år
Längd: 172 cm
Matcher i Superettan: 34 matcher/ 1 mål
Betyg: ++
Motivering:
Brasiliansk spelare som fortfarande försöker återhämta sig från en skada som förstörde hela förra säsongen. Har sen tidigare spelat i Allsvenskan och Superettan med klubben och kan komma att bidra i laget trots att han inte befinner sig på plan. Oklart när brassen kommer tillbaka och vilken form han kommer att hålla isåfall, betyget får därför stanna på ++.


(Ny) 8. Elias Durmaz
Nationalitet: Svensk
Ålder: 19 år
Längd: Okänt
Matcher i Superettan: 0 matcher/ 0 mål
Betyg: +
Motivering:
Lillebror till den svenska landslagsspelaren Jimmy Durmaz, som senast kommer från Hammarby. Spelar på mittfältets högra kant och anses av många att besitta en stor utvecklingspotential. Har sen tidigare endast spelat i Division 1 i ett fåtal matcher och frågan är ifall detta är säsongen som den 19-årige yttern får möjlighet att visa upp sig på plan.


10.George Makdesi
Nationalitet: Svensk/Syrisk
Ålder: 28 år
Längd: 179 cm
Matcher i Superettan: 144 matcher/ 10 mål
Betyg: ++
Motivering:
Mångfaldig spelare som nästintill kan spela varsomhelst på plan. Spenderade många säsonger i Assyriska FF men tillhör sedan 2017 Syrianska och hoppas kunna vara en bidragande faktor till att klubben säkrar Superettan-status ytterligare ett år.


15.Ihab Nasser
Nationalitet: Svensk
Ålder: 22 år
Längd: 182 cm
Matcher i Superettan: 9 matcher/ 0 mål
Betyg: ++
Motivering:
Spelare som kan spela antingen som yttermittfältare eller ytterback på planens högra sida under matcher. Fick spela i nästan alla matcher i Division 1 förra säsongen och lyckades producera 3 poäng(1 mål +2 assist). Behöver bli mer effektiv i offensiven för att etablera sig på Superettans nivå.

 

(Ny) 28.Beneyam
Nationalitet: Etiopisk
Ålder: 20 år
Längd: 172 cm
Matcher i Superettan: 1 match/ 0 mål
Betyg: ++
Motivering:
Mittfältare som senast kommer från den albanska högstaligan med spel för klubben KF Skenderbeu, där han var med och vann ligan förra säsongen. Svårt att avgöra vilket betyg spelaren skall få eftersom den albanska ligans nivå är svår att avgöra. Är landslagsman för Etiopien och har spelat 6 matcher för sitt land.

17.Stefan Illic
Nationalitet: Svensk
Ålder: 27 år
Längd: 178 cm
Matcher i Superettan: 75 matcher/ 3 mål
Betyg: ++
Motivering:
Vänsterytter som förra året kom att tillhöra Syrianska efter att ha lämnat GAIS. Är snabb med bollen och hur teknisk han kan vara i tajta situationer men behöver förbättra sitt poängspel. Producerade 22 poäng(9 mål + 13 assist) i Division 1 år 2017 med IK Brage men sedan dess har det endast blivit 3 assist på 23 matcher under de senaste två åren.

11.Sebastian Rajalakso
Nationalitet: Svensk
Ålder: 30 år
Längd: 186 cm
Matcher i Superettan: 17 matcher/ 3 mål
Betyg: +++
Motivering:
Före detta talang som stormade fram med spel  i Allsvenskan och Djurgårdens IF år 2008, endast 20 år gammal. Blommade aldrig riktigt ut till att bli den spelaren som många hade hoppats på och har sedan förra säsongen tillhört Södertäljeklubben. Producerade 13 poäng(8 mål+5 assist) i Division 1 Norra och är otroligt viktig i det offensiva spelet för laget. Kan mycket väl vara en av de sista chanserna att visa upp sina kvalitér på denna nivå för 30-åringen.

Anfallare: 

(Ny) 22.Giovanni Hiwat
Nationalitet: Nederländsk/Surinamesisk
Ålder: 25 år
Längd: 171 cm
Matcher i Superettan: 2 matcher/ 0 mål
Betyg: ++
Motivering:
Anfallare som är född och uppvuxen i den Nederländerna, där han kom att bli fostrad i den nuvarande Eredivisie-klubben PEC Zwolle. Fick en hel del speltid i ung ålder när klubben spelade i landets andradivision men hade svårare ta en startplats när laget tog steget till högstadivisionen. Endast gjort 11 mål på 119 matcher under sin seniorkarriär, vilket höjer en del frågetecken inför säsongen.


(Ny) 7. Steeven Ribéry
Nationalitet: Fransk
Ålder: 23 år
Längd: 180 cm
Matcher i Superettan: 1 match/ 0 mål
Betyg: ++
Motivering:
En värvning av Syrianska som fick mycket uppmärksamhet i media inför årets upplaga av Superettan. Varför kommer det sig att intresset var så stort för en fransk 23-åring som är värvad av ett nyligen uppflyttat lag? Jo, Steeven är nämligen lillebror till en av världens bästa yttermittfältare – Franck Ribéry. Lillebrodern har även han spelat i Bayern München men endast som ungdomsproffs. Skall bli intressant att se vilken nivå spelaren håller!


(Ny) 14.Lumala Abdu
Nationalitet: Svensk/Ugandisk
Ålder: 21 år
Längd: 170 cm
Matcher i Superettan: 68 matcher/ 6 mål
Betyg: ++
Motivering:
Ung anfallare och vid 21 års ålder redan hunnit med att göra 69 matcher i Superettan. Spelade med numera nedflyttade IFK Värnamo förra säsongen, där det inte blev ett enda mål i serien på 22 matcher. Är fortfarande ung och kan utvecklas men bör inte vara en anfallare som Syrianska bör förlita sig på när det kommer till mål.

 

(Ny) 9.Andrew Stadler
Nationalitet: Amerikansk
Ålder: 30 år
Längd: 179 cm
Matcher i Superettan: 62 matcher/ 18 mål
Betyg: ++
Motivering:
Amerikansk anfallare som spenderade förra årets säsong med Dalkurd FF, som blev nedflyttade från Allsvenskan. Under de tre senaste säsongerna har det blivit 55 matcher i Allsvenskan och Superettan, med endast 6 gjorda mål. Tränare Hatami verkar ha stort förtroende för den 30-årige anfallaren som hoppas få igång målskyttet på nytt igen, denna gång i en lägre division.

13.Mathias Ranégie
Nationalitet: Svensk
Ålder: 34 år
Längd: 196 cm
Matcher i Superettan: 2 matcher/ 1 mål
Betyg: ++++
Motivering:
F.d landslagsspelare, vinnare av Allsvenskan och erfarenhet av speltid i italienska Serie A. Ranégie är en spelare som hunnit med mycket under sin 12 år långa karriär och många blev nog förvånade när anfallaren skrev på Division 1-laget Syrianska FC förra året. Var instrumental för laget förra säsongen med sina 15 seriemål och kommer behöva hålla en hög standard denna säsong för att laget skall klara sig kvar i Superettan.

91.Mattias Genc
Nationalitet: Svensk
Ålder: 29 år
Längd: 180 cm
Matcher i Superettan: 122 matcher/ 35 mål
Betyg: ++
Motivering:
Mångsidig anfallare som både kan spela centralt och en av kanterna. Var huvudtränare för laget under slutet av förra säsongen då Paolo Tarozzi lämnade. Imponerande nog så tog laget steget upp till Superettan ändå trots den oerfarne 29-åringens ledning. Spenderar denna säsong på plan efter en lång skada.

 

Nyckelspelaren:
Matias Cahais
Den argentinske mittbacken har sedan tidigare erfarenhet från spel i ligor som håller betydligt högre klass än Superettan och kan komma att ta laget ett ytterligare steg. Är en stark mittback som säkerligen kommer att dela ut sin del av hårda tacklingar på motståndare och känns redan nu given i ett Syrianska som behöver en säker backlinje för att klara sig undan nedflyttning. Det som bör tas med i utvärderingen av Cahais roll i klubben är den sen tidigare frågan om motivation(läs om spelaren längre upp i texten).

 

Talangen:
Johannes Ercan
Ung mittback som tillhört klubbens A-lag sedan säsongen 2016. Har sedan dess fått göra 10 matcher i Division 1 och kan mycket väl komma att bli en framträdande mittback i Superettan. Trots att Syrianskas trupp inte består av många tonåringar så har de spelare som väl kommit fram visa en stor mognad för sin ålder. Skall bli intressant att se hur tränare Hatami kommer att använda 18-åringen under säsongen.

 

Frågetecknet:
Ledarskapet
Det går att kritisera lagets trupp på flera olika sätt men den tanke som får mig att främst fundera är hur tränare Korosh Hatami kommer att kunna leda ett lag som förmodligen kommer att finnas vid tabellens botten under säsongen. Hatami gjorde ett bra jobb med den lilla Boråsklubben Norrby förra året trots den spelartrupp som fanns tillgänglig. I Syrianska är situationen annorlunda då klubben på nytt vill kunna etablera sig som ett lag att räkna med i Superettan och med imponerande värvningar så finns det även press från styrelsen. 35-åringen har nu en trupp bestående av spelare med erfarenhet från stora ligor i Europa, Sydamerika och i Allsvenskan, där ett flertal av spelarna har visat sig vara problematiska i sina förra klubbar. Ranégies ledarskap, Rajalaksos personlighet och Suljevics humör kan mycket väl vara bidragande faktorer till ett körigt år för tränaren.

 

Vilken plats tror ni Syrianska FC slutar på? Skriv gärna vad ni gissar på i kommentarsfältet! 

//@MOrgryte

 

 

 

 

 


'Superettanguiden – Lag 14' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se