Matchrapport Örgryte IS-Jönköpings Södra IF 2-2

Så var det äntligen dags för årets riktiga hemmapremiär och förväntningarna på säsongens första seger var höga. Jönköping som haft en stökig inledning på 2023 stod för motståndet och det verkade överkomligt. Efter senaste matchen mot trelleborg borta, där inte mycket fungerade hade ÖIS bytt både system och spelare. Det gamla 4-3-3, som sett mest ut som 4-2-3-1 hade nu blivit 3-4-1-2 och äntligen var Amel Mujanic redo att spela från start.

Första halvlek bjöd på stunder av bra spel, men också perioder av felpass och bolltapp. Den innehöll en hel del chanser från båda lag och riktigt nära var det när Daniel Paulson fick bra träff efter pass från William Svensson, men stolpen stod i vägen. ÖIS kändes dock aningen starkare och var också laget som tog ledningen efter 38 minuter. William Svensson hittade Isak Dahlqvist, som svepte förbi sin försvarare, kom ner till kortlinjen och passade Amel Mujanic, som placerade in bollen till vänster om målvakten. Hade ÖIS kunnat hålla ledningen till halvtid, så hade det kunnat bli en annan historia, som man brukar säga.

På stopptid fick Jönköping en frispark på mittplan. Bollen spelades in i straffområdet och mellan ett antal passiva ÖIS:are letade sig bollen fram till Pashang Abdulla, som rakade in bollen i mål. Närapå en repris spelades upp två minuter senare. I inledningen av andra fick J-Södra en frispark på högerkanten. En lyra in framför mål och Pashang Abdulla nickade in 1-2.

Lirarnas Lag såg nu att ha en lång uppförsbacke. Men i takt med att Jönköping blev allt lägre, så blev trycket allt större sista 15 och det kom chans efter chans. Det behövdes dock en straff för att vi skulle kvittera. En bortaspelare var väldigt yvig i sitt spel och lyckades vifta till bollen. Jonathan var lika säker som vanligt från straffpunkten när han skickade in 2-2 i 86:e minuten och detta blev också slutresultatet.

Som vanligt har vi svårt att ta poäng i början av serien och även om tre poäng på fyra omgångar inte är en katastrof utan tvärtom bättre än både -21-och -22, så behöver vi en vinst snart. Nästa måndag väntar Utsikten på Bravida. Är det dags då?


'Matchrapport Örgryte IS-Jönköpings Södra IF 2-2' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se