Matchrapport Örgryte IS-Östers IF 2-2

Det var dags för sjätte omgången och vi hoppades åter på årets första seger. Motståndet var dock svårast möjliga när Öster stod på andra sidan. Öster är topptippat av många och har också inlett Superettan starkt. Det blev uppförsbacke nästan omgående när bortalaget tog ledningen på straff genom gamla ÖIS-lånet Adam Bergmark Wiberg efter fem minuter. Spelet i första böljade fram och tillbaka. Båda lagen hade blandade bra och dåliga perioder, men antalet chanser och avslut var få.

Kvitteringen kom ändå efter 31 minuters spel. Isak Dahlqvist susade ned till kortlnjen, spelade snett-inåt-bakåt till Noah Christoffersson, som placerade bollen i nät. Målet påminde mycket det som vi gjorde mot Jönköping i senaste hemmamatchen. Vi fick vara lite nöjda i 9 minuter. Då fick Öster en högerhörna och med ett passivt försvar, så kunde Jesper Westermark nicka in 1-2.

Efter paus tryckte Lirarnas Lag ned Öster rejält och det gav utdelning nästan omgående. Hady Saleh Karim grundlurade två motståndare och gick mellan dem, han hittade William Svensson vid bortre och 2-2 var ett faktum. ÖIS hade sedan ett fortsatt grepp om händelserna, men hade svårt att komma till bra avslut. Närmast var Isak Dahlqvist, men hans skott gick utanför. Närmast seger var annars Öster, några misstag i 82:a minuten ledde till Östers andra straff för kvällen. Mathias Nilsson tog dock revansch på sig själv och svarade för en strålande räddning. Strax efteråt fick Mathias göra en reflexräddning, som såg till att vi fick en poäng. Vi ligger nu på 13:e plats med 4 poäng och härnäst väntar Örebro borta.


'Matchrapport Örgryte IS-Östers IF 2-2' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se