Alla heter Ken i Göteborg

Äntligen! Nu står det klart att Ken Fagerberg återvänder till ÖIS efter två år i danska Midtjylland. ÖIS och Midtjylland har kommit överens om ett lån av Fagerberg fram till i sommar. Hur det blir efter det återstår att se. Under de senaste dagarna har de två klubbarna varit överens om en affär. Vad man inte varit överens om är hur mycket Fagerberg ska kosta om ÖIS vill köpa loss honom när lånetiden går ut i sommar (30 juni). Midtjylland lånar ut Ken eftersom man tror att 15 matcher i Superettan kan hjälpa honom att ta nästa steg i karriären:

- Ken har en meget professionel indstilling og vil med lejeaftalen få muligheden for at kickstarte sin karriere. Det fortjener han. Vi glæder os til at følge ham i Örgryte og til at byde ham velkommen til FCM igen til sommer tanket med selvtillid.

Det är bara att höja glaset för Dick Last och Kristian Sundborn som rott den här affären i hamn:

”Vi har alltid haft Ken i tankarna och att få hem honom till årets serie med den offensiva målsättningen vi satt upp är bingo. Superettan 2010 är en tuff serie och vi kommer att ha favoritskapet på oss i de flesta matcherna. Med Ken i anfallet så höjer vi beredskapen bland våra motståndare helt klart”.

Det här är förstås stora nyheter för alla ÖISare. Den förlorade sonen återvänder. Deja vu. Marcus Allbäck all over again? Oavsett vilket tror jag att Kens återkomst kommer att betyda oerhört mycket för ÖIS. Med Fagerberg på plats är vi inte lika känsliga för tjurskalliga brasilianare och vi behöver inte förlita oss helt på junisar och oprövade kort från de lägre divisionerna. Nu har vi en anfallare som vi vet kan leverera i Superettan. Ken har gjort det förr och jag övertygad om att han kommer att göra det igen. Satsningen mot Allsvenskan 2011 fick helt plötsligt en helt annan tyngd.

Det här inlägget måste förstås avslutas med klassikern Dick Last till Ken Fagerberg i matchen mot GIF Sundsvall hemma på Valhalla IP säsongen 2007:

YouTube Preview Image

Fagerbeeerg – Fagerbeeerg – Fagerbeeerg – Fagerbeeerg – Fagerbeeerg – Fagerbeeerg


'Alla heter Ken i Göteborg' have 3 comments

  1. 17 februari, 2010 @ 16:22 Jens Z

    Å vad fantastiskt trevligt! Skönt att detta äntligen löste sig! Temperaturen på Superettan steg just upp till feber-nivå!

    Svara

  2. 17 februari, 2010 @ 17:02 G.C

    Det var la änna gött!

    Svara

  3. 17 februari, 2010 @ 17:48 Vergilius

    Dick borde ta med fler spelare på teater…

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se