Álvaro räknar med att vara i toppform på måndag

Något oväntat ser det ut som att ÖIS trots allt kan starta säsongen med sitt drömanfallspar. Efter Sportsdays intervju med Janne Andersson lutade jag annars åt att ÖIS skulle låta Álvaro Santos vila till en början. Att han rent av skulle få inleda matcherna på bänken för att sedan komma in vid behov. Men icke. Nu ser det ut som att Santos trots allt spelar från start på måndag.

Det var nog det mest matnyttiga man fick med sig från dagens öppna hus på ÖIS-gården. Av Ola Jodals intervju med Álvaro Santos framgick det ganska tydligt att åtminstone Santos själv förväntar sig att han startar matchen mot Väsby tillsammans med Ken Fagerberg:

– Vi har bara spelat två matcher tillsammans och på träningarna är det inte så lätt att hitta varandra, men på måndag är jag säker på att spelet mellan mig och Ken kommer att fungera. Jag tycker att vi börjar hitta varandra bättre och bättre. Framförallt i matchen mot Landskrona. Även om vi förlorade med 3-2 så gjorde vi en bra första halvlek.

Och Ken Fagerberg ser förstås fram mot att spela tillsammans med Santos. En hel del av oss läktarcoacher och förståsigpåare har annars uttryckt en viss oro över att Ken och Álvaro skulle vara för lika varandra i spelstilen för att fungera optimalt tillsammans. Något som Santos anfallspartner till viss del håller med om, men som han inte ser som något problem:

– Álvaro är en grymt bra spelare att spela tillsammans med. Det finns inga problem. Vi är kanske en aning lika varandra i spelstilen men Álvaro är en smart spelare. Det är alltid lätt att se vad han vill. Sedan är det bara att anpassa sig.

Fint främmande på ÖIS-gården, Marcus Allbäck och Göran Fagerberg

Fint främmande på ÖIS-gården, Marcus Allbäck och Göran Fagerberg

I samband med sin spelarpresentation passade Santos även på att skicka en passning till alla som tycker eller tror att han är skadad mest hela tiden. Något som Santos absolut inte höll med om:

– Jag mår bra nu. Många tror nog att jag alltid är skadad men så är det inte. Det känns bra nu. Sedan kan man inte vara i toppform än. Jag har bara spelat två matcher så jag är inte i toppform. Kanske blir jag det på måndag. Det räcker.

Peter Abrahamsson intervjuas av Ola Jodal

I samband med dagens presentation av spelartruppen passade Sambadefensiv, Balders Hage och Johan Frey på att räcka över de 57 700 kronor som årets Hjärtesponsor dragit in. En summa som tyvärr blev långt under det förväntade. I samband med överlämnandet passade vi även på att skicka med en önskan om att pengarna bör användas som en grundplåt för att knyta till sig Ken Fagerberg över hela säsongen. Visst, 57 700 räcker inte långt, men det täcker kanske en av Kens månadslöner. Det är i alla fall bättre än inget.

Ett kärt återseende, Valter Tomaz Jr är tillbaka på ÖIS-gården

Dagens mest bejublade framträdande gjorde annars Valter Tomaz Jr. Att döma av applåderna så har de flesta Öisare sin publikfavorit här. Valter berättade även en del om hur han haft det under sina år i Molde och att han haft en tung försäsong samt att han kom något otränad till årets försäsong och att han därför haft en hel del att ta igen. Han lovade dock att han skulle vara fit for fight till på måndag. Personligen så tror jag dock att Janne Andersson väljer att starta med Robin Jonsson och Dennis Jonsson.

Markus Gustafsson gjorde klart att han spelar där han gör mest nytta för laget. Om det är på högerkanten så är det så det blir.


'Álvaro räknar med att vara i toppform på måndag' have 19 comments

  1. 10 april, 2010 @ 18:36 Anonym

    Härlig rapport! Mycket uppskattat. Angående hjärtesponsorn är 57 700 kronor är inte fy skam. Det är inte lika mycket som den förra drog in. Men årets hjärtesponsor har väl varken hållt på lika länge eller fått i närheten av så mycket uppmärksamhet och hås. Om man sedan jämför med blåvitts supporterfond för nått år sedan som fick extremt mycket uppmärksamhet och höll på över ett år och endast drog in knappa 100000 så tycker jag ändå 57000 är ett helt ok resultat trotts allt.

    Svara

    • 11 april, 2010 @ 08:41 Martin Johansson

      Du har kanske rätt. Vad vet jag. Jag vet bara att jag lackade ur och tröttnade rätt snabbt efter allt gnäll som var kring insamlingen i början. När människor är mer fokuserade på att hitta något negativt i något positivt är det lätt att man tröttnar. Därmed fick inte denna insamling så mycket uppmärksamhet som den skulle kunnat få. Jag tror faktiskt att jag bara tog upp den en gång på den gamla bloggen. Och den enda gången den har tagits upp på nya Sambadefensiv var väl när den dissades av Johan G.

  2. 10 april, 2010 @ 19:10 Anonym

    Tack för rapporten, alltid lika härligt för oss utbölingar att kunna ta del av vad som händer runt Öis.tack tack

    Svara

    • 11 april, 2010 @ 08:42 Martin Johansson

      Håll ögonen öppna. Under dagen kommer det sannolikt en träningsrapport, ett referat från derbyt i juniorallsvenskan och om jag är riktigt på hugget och allt går enligt plan så kan det kanske även bli någon spelarintervju. Men som sagt, vi får se. :-)

  3. 10 april, 2010 @ 20:34 Mikael Carlsson

    Bra sammanfattning av dagen Martin! Håller med. Trodde heller inte att Alvaro skulle vara i sådan form så att han själv kunde tänka sig att spela redan på måndag. Men med honom OCH Ken på plan samtidigt så lutar det åt en bra premiär, trots deras hittills skrala resultat tillsammans på plan tidigare. Jag tror det lossnar på måndag med målen som Alvaro också sa idag. Det hade varit så förbannat rättvist och välkommet.

    Snygg zoom på spelarna också i bilderna. Lade ganska snabbt ner min digitalkamera när jag såg dig rodda med 2 st kameror, med objektiv, på en gång Martin! Advanced! ;)

    Väl värt att notera är väl att dagens öppna hus på Öisgården inte drog någon större publik. Vad annars att vänta? Var vi ens 100 pers sammanlagt tro, inkl spelare och ledare? Trevligt väder och värmande vårsol fick vi som orkade ta oss dit.

    Dagens höjdpunkt var ändå Janne Anderssons vädjande om stöd från supportrar i premiärmatchen och sedan i alla hemmamatcher framöver. Han hyllade oss supportrar och sa att vi var bland de största intrycken han hade fått sedan han kom till ÖIS och även när HBK mötte oss förra säsongen. Han var imponerad av ”hålligånget” på läktarna helt enkelt. Något han inte varit med om tidigare i HBK där hemmapubliken är bra mycket lugnare. Det är bara att fortsätta på en inslagna linjen och klacken skall ha all eloge tycker jag! Hoppas det blir ännu bättre i år!

    Vi hoppas därmed att uppslutningen blir enormt bra nu i premiären mot Väsby United. Hade varit kul att få till ett bra tryck redan från början och förhoppningsvis så vinner laget och så lockar vi än mer publik till matcherna på sikt. Personligen kan ju jag tycka att det hade varit den bästa presenten vi supportrar kan ge klubben.

    Svara

    • 11 april, 2010 @ 08:46 Martin Johansson

      Jo, jag borde ha skrivit om Janne Anderssons lilla brandtal. Mycket fint! Hade skrivit en liten text om detta men valde att ta bort den mot slutet av rapporten då jag missade del av hans snack då min uppmärksam var riktad åt ett annat håll.

      Och apropå det där med kameran. Den ena kameran var Joakim Geigertz. Så avancerade prylar äger inte jag. :-) Däremot har jag en schysst fejk-zoomfunktion på min egen kamera. Gillar personlingen min paparazzibild på Mackan och Fagerberg d.ä. :-)

    • 11 april, 2010 @ 10:35 Martini

      Håller med dig Micke att det det var synd att inte fler var där.
      Kanske en anledning var att det började så tidigt och att de som var där då tröttnade och gick hem när det inte hände så mycket förrän senare. Jag kom ca halv 12 och hann mingla o shoppa lite innan presentationer och intervjuver ägde rum.
      Det var trevligt och värt en större publik.

  4. 10 april, 2010 @ 21:21 Bob Dobalina

    Hur såg årets matchställ ut?

    Svara

    • 10 april, 2010 @ 21:34 G.C

      Jag undrar med det. Posta en bild, tack?

    • 11 april, 2010 @ 01:44 Anonym

      tycker det ser exakt samma ut som förra årets eller?

    • 11 april, 2010 @ 08:47 Martin Johansson

      Jag ber om ursäkt. Jag hade huvudet bland molnen och glömde helt bort att fota de nya matchställen. Förhoppningsvis kan detta åtgärdas på något vis. Det här är det bästa jag kan erbjuda:

      http://tiny.cc/b4yi0

    • 11 april, 2010 @ 10:19 Martini

      Men lite kaxigt var det med bortastället. Sand-guldfärgat… Helt OK.

    • 11 april, 2010 @ 10:25 Martin Johansson

      Kaxigt var det kanske, men var det så snyggt? Personligen är jag inte så förtjust i den typen av färger. Ser nästan lite smutsigt ut. Är som sagt inte helt hundra på årets bortaställ.

    • 11 april, 2010 @ 11:20 Martini

      Tja. Smaken är olika. Jag tycker den var schysst. Tyvärr (eller som tur är? ;-) ) lär vi väl bara få se den vid 3-4 tillfällen i år.

    • 11 april, 2010 @ 11:05 Mikael Carlsson

      Illavarslande med guldställ om man inte heter FC Barcelona. Kaxigt guldställ är som att lira med guldmedaljen dinglande om halsen hela serien där segern är uttagen i förskott. Jag gillade det vita bortastället bra mycket mer. Men som tur är är ju smaken som baken! :)

    • 11 april, 2010 @ 18:21 Bob Dobalina

      Jag har saknat det klassiska helvita bortastället sedan något stolpskott föreslog helblått för några år sedan!

    • 11 april, 2010 @ 18:41 Martin Johansson

      Personligen så tycker jag att det helvita bortastället var riktigt stilfullt. Det får mer än gärna komma tillbaka.

    • 11 april, 2010 @ 19:02 adrian

      Men har dem tagit bort det vita. Förra året etc så hade dem ju två borta ställ är det bara det guldiga som gäller iår.

  5. 11 april, 2010 @ 16:36 Seb JR

    Smaken är som baken, min är bättre än din, och jag gillar dom guldiga ställen!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se