Janne Andersson har fått nog

Japp, så enkelt är det. Janne Andersson har fått nog. Nog av dåliga inlägg. Nog av för mycket kladdande på boll. Nog av omställningar som går i ultrarapid. Men kanske framförallt har Janne Andersson fått nog av att ÖIS-spelarna uppträder som golden retrivers – åtminstone i jämförelse med motståndarnas rottveilerimitation – så fort laget får in bollen i offensivt straffområde.

Från och med nu är det ordning och reda som gäller på torpet. Det vill säga om man med torpet avser ÖIS-gården.

Nicolas Sandberg myser efter att han har fått övriga spelare att göra 50 armhävningar

Det är i alla fall den slutsats man kan dra av dagens träningspass uppe på ÖIS-gården. I dag var Janne Anderssons ton en helt annan än den jag har hört under tidigare träningsbesök. I dag fanns en helt annan bestämdhet och skärpa i rösten. Ett allvar. Instruktioner och uppmaningarna var rakare och mer direkta. Och de spelare som inte skötte sin uppgift till hundra procent fick höra det. Om jag ska vara ärlig trodde jag ett tag att Åge Hareide var tillbaka på ÖIS-gården. Men så var alltså inte fallet, utan det var bara Janne Andersson som hade fått nog och tänt till. Förhoppningsvis på alla cylindrar för morgondagens match mot Syrianska FC kommer inte att bli enkel.

Dagens träningspass var annars helt inriktat på omställningar, uppspel och hur laget ska agera när man väl tar sig in i den sista tredjedelen. Under 45 minuter nötte hela laget uppspel och inlägg. Och under hela den perioden predikade Janne och Janne om långa, distinkta bollar mot ytan bakom ett tänkt motståndarlags ytterbackar. Något som Pavel Zavadil, Alexander Mellqvist och Danny Ervik stundtals lyckades rätt fint med. Särskilt Ervik hade en bra dag och satte boll på boll precis på läppen på sin yttermittfältare. I den yta som bollen slås är det sedan tänkt att ÖIS yttermittfältare ska möta bollen med fart, ta med sig den i steget, sätta den under kontroll med mindre än tre touch och sedan gå på inlägg. Janne Andersson var väldigt noggrann med att låta spelarna veta att om de använde mer än tre touch innan de gick på inlägg så skulle motståndarnas backlinje hinna falla med uppemot 15 meter vilket, enligt Andersson, skulle försvåra anfallarens arbete avsevärt.

Och gång på gång mässade Andersson om att yttermittfältarna inte fick titta efter var medspelarna befann sig inne i straffområdet. Vad de istället skulle göra vara att titta efter ytor. Nu undrar förstås den frågvise läsaren varför man inte ska försöka hålla koll på var medspelarna befinner sig inne i straffområdet. Det måste väl för tusan vara bättre att spela bollen med rätt adress än att bara slå in den på måfå. Och det skulle man mycket riktigt kunna tro och i vissa fall är det ett korrekt agerande, men enligt Andersson är det hela mycket, mycket enkelt. Allt handlar om tempo och om att smida medan järnet är varmt. Enligt Andersson är det en felaktig strategi av en yttermittfältare att med blicken söka efter en medspelare inne i straffområdet. Om du gör det och sedan riktar ditt inlägg eller inspel mot den ytan där du senast såg din medspelare befinna sig kan du hoppa upp och sätta dig på att din medspelare har lämnat den ytan när väl bollen slås dit. Nio gånger av tio kommer du att slå bollen bakom din medspelare som då tvingas avbryta sin löpning och börja söka efter en ny yta att attackera i. Anfallet kommer därmed av sig och motståndarna kan vinna boll och sticka i väg på kontring. Nej, enligt Andersson, ska inlägget eller inspelet sättas in i en fri yta som din lagkamrat kan löpa in i. Varför inte mot den bortre delen av straffområdet eller mot straffpunkten? Och du, vad du än gör, låt inte inlägget fastna på första försvararen. Då får du dina fiskar varma (om man inte har sådant flyt som Alex Perreira hade när han satte ett inlägg som fastnade på första gubben [Björn Anklev] men som turligt nog gick in perfekt vid den bortre stolpen [via Anklevs panna]).

Om man avslutningsvis ska säga något om morgondagens startelva kan det sägas att Janne Andersson gillar två saker: 4-4-2 och kontinuitet. Vänj dig vid att 4-4-2 är årets modell. Vi kommer inte att avvika från den inslagna vägen. Dessutom, kan Álvaro Santos spela så spelar Álvaro Santos från start. Något annat existerar inte. ÖIS har ett startanfallspar. Så kommer det se ut ända fram till sommaren (om inte Santos eller Ken Fagerberg blir skadade – gud förbjude). Var så säker. Vänta dig med andra ord inga stora förändringar till morgondagens match mot Syrianska FC.

Hur är det då med Álvaro Santos? Jo tack, det är bra! Alldeles utmärkt om sanningen ska fram. Därmed kommer också Ken Fagerberg och Santos att bilda anfallspar mot Syrianska. I övrigt kommer samma spelare som startade mot Ljungskile SK i måndags att spela från start mot Syrianska i morgon. Inga överraskningar där inte!

ÖIS förmodade startelva i matchen mot Syrianska FC

Det enda frågetecknet i startelvan är Markus Anderberg som har problem med ett ledband. Så vitt jag kan förstå är Anderberg just nu Janne Anderssons förstaalternativ till vänster på mittfältet. Anledningen till detta är att han helt enkelt har sett lite hetare ut än Alex på träningarna de senaste veckorna. Anderberg från start alltså. Om nu inte ledbandet ställer till det. Inför dagens träningspass körde Anderberg lite extra löp- och passningsövningar för att känna på ledbandet. Och som jag förstod det vågade inte Anderberg köra riktigt för fullt under dagens träningspass. Beslut om Anderberg spelar eller inte kommer sannolikt att fattas under uppvärmningen i morgon. Om Anderberg inte kan spela går Alex Perreira in till vänster på mittfältet.

ÖIS förväntade startelva om Markus Anderberg inte kan spela

Och för alla er som skriker om att Tommy von Brömsen inte har i startelvan att göra. Ni har givetvis rätt. Tommy von Brömsen är ingen vänsterback. Han är mittback. Helt korrekt. Men. Men. Men. Av allt att döma är Adam Eriksson iskall. Just nu befinner han sig i samma fack som Ice T, Ice Cube och Vanilla Ice. Ni fattar vad jag menar, inte sant? Eriksson fick sina chanser på försäsongen och lyckades på något lustigt sätt bränna både skepp, rep och broar och tycks nu vara helt fast på avbytarbänken. Övriga alternativ, som Alex Perreira, Seif Kahdim, Jakob Olsson och Christofer Bengtsson, tänker jag inte slösa tid och kraft på. Det är bara att gilla läget. Fram till sommaren är Tommy von Brömsen förstavalet på vänsterbacken. Live with it, you fucking cry baby, act like a man!

ÖIS trupp till matchen mot Syrianska FC

1. Peter Abrahamsson
3. Adam Eriksson
5. Markus Gustafsson
7. Björn Anklev
9. Pavel Zavadil
10. Ken Fagerberg
14. Tommy von Brömsen
16. Alex Perreira
17. Robin Jonsson
18. Álvaro Santos
19. Markus Anderberg
20. Luka Mijaljevic
24. Sebastian Johansson
25. Nicolas Sandberg
26. Dennis Jonsson
29. Danny Ervik
30. Victor Skoglund
44. David Leinar

Dagens gladaste nyhet är annars att Alexander Mellqvist är tillbaka i träning. Förhoppningsvis är han snart redo för att ta en plats i startelvan. Med tanke på hur det har sett ut hittills skulle jag inte ha något emot att få in Mellqvists löpningar, kraft och tyngd i anfallen. Där finns åtminstone sex till åtta mål att hämta.

Till sist vill jag även passa på att dela med mig av det senaste skvallret kring Valter Tomaz Jr. Enligt uppgift är det färdigspelat för Valter denna säsong. Lårskadan som Valter ådrog sig i bortamatchen mot Degerfors IF är så pass allvarlig att säsongen sannolikt är över. Det här är förstås oerhört tråkiga nyheter med tanke på att Valter värvades som en förstärkning som skulle hjälpa till att ta ÖIS tillbaka till Allsvenskan.


'Janne Andersson har fått nog' have 41 comments

  1. 28 april, 2010 @ 16:21 Rompan

    Det var väl på tiden! Jag tycker det är synd att Janne inte utnyttjar Pavel i en fri roll på kanten istället för Markus Gustafsson sen när blev Margus en bättre spelare än Pavel på den positionen? Det är Kanske dags att tänka lite 2008 med Pavel på ena kanten och Björn på andra

    Svara

    • 28 april, 2010 @ 16:54 Martin Johansson

      Men Pavel kan inte spela till höger. Det vet vi. Och att möblera om så mycket som på fyra positioner inför en så pass tuff match som Syrianska tror jag inte riktigt på.

  2. 28 april, 2010 @ 16:34 Magnus Börjesson

    En sådan betoning på inlägg från yttermittfältarna från Jannes sida blir nästan komisk när han sedan väljer Anderberg och Gustafsson att spela på platserna i fråga. Anderberg skulle möjligen kunna tänkas komma runt på kanten, men slår inga bra inlägg. Det kan man inte heller begära, han är väl inte vänsterfotad. Mackan kommer inte runt på kanten, punkt. Han är inte den typen av spelare. Och om Björn från sin högerbacksplats inte kommer upp i inläggsposition ens hemma mot Ljungskile, då skall man nog inte förvänta sig det borta mot Syrianska heller.

    Bästa inläggsfötterna i truppen har nog Pavel och Alex. Nu är kanske Pavel inte heller en sådan spelare som kommer runt på kanten, men han är nog i alla fall en aning bättre på det än Mackan, och han skulle om inte annat kunna slå tidiga inlägg.

    Svara

    • 28 april, 2010 @ 16:50 Martin Johansson

      Nja, jag vet inte om jag håller med dig, Magnus. Markus Gustafsson skulle jag säga har lagets bästa inlägg. Klart som fan man ska sätta honom i läge för inlägg. Precision och kraft. Dessutom fin blick för spelet. Du har en poäng i att han sällan slår sin gubbe, håller sin kant eller kommer ner till hörnflaggan för att måtta inlägg. Men till höger har vi inget alternativ, om man inte väljer att spela Markus Anderberg där, vilket skulle vara en möjlighet. Att sätta Pavel på högerkanten är ju helt dödfött. Och om du föreslår ett skifte Markus Gustafsson in i mitten, Markus Anderberg från vänster till höger och Pavel från mitten till vänsterkanten så tror jag du underskattar hur mycket Janne Andersson arbetar med kontinuitet.

      Jag kan hålla med att jag hellre skulle se Alex Perreira från start på vänsterkanten. Men när Janne Andersson säger att Anderberg har sett hetare ut på träning så får vi väl tro honom. Han ser trots allt spelarna oftare än vad du och jag gör. Visst, Anderberg inlägg är oftast riktigt usla, men han kommer runt sin spelare, har bra med fart och är dessutom bättre på att ta sig in i straffområdet när uppspelet går via högerkanten. Alex är en mittfältsspelare och är inte alltid vaken nog att ta löpningen in i offensivt straffområde. Jag gissar på att laguttagningen på den här positionen har att göra med fler faktorer än bara inläggens kvalitet.

  3. 28 april, 2010 @ 16:55 Anonym

    Sådär ja, lite Åge-stylie skadar aldrig. Att en svensk tränare som släppt in ett straffmål på tre seriematcher inte gör några radikala förändringar är ingen skräll. Tror Janne på det stora hela inte är helt missnöjd med säsongsupptakten, särskilt med tanke på hur försvarsspelet såg ut under försäsongen. Även om han säkerligen är allt annat än nöjd med anfallsspelet.

    På nått sätt känns det viktigare att få ihop mittfältet just nu än att lägga kraft på att analysera Fagerberg-Santos. Vi måste fylla på med mer folk i anfallen och dessutom snabbare. Nått är skevt då Pavel agerar defensiv och Seb offensiv som senast. Efterlyser en central kraft som för egen maskin kan transportera bollen framåt i banan. Alternativt en central kraft som ständigt tar löpningar mot offensivt straffområde (kanske Mellqvist). Bevisligen räcker det inte med att lägga bollar på Ken-Alvaro, för även när rätt boll kommer så har Ken väldigt få alternativ. Det finns liksom ingen dynamik i mittfältsspelet.

    Lösningen Pavel som vänster tror jag faller lite på att han i så fall ska backas upp av TvB. Ingen lapp på den vänsterluckan då Pavel går in i banan.

    3 pinnar imorgon och vi är back on track. Ingen omöjlighet att ÖIS är en typ av lag som höjer sig mot bättre motstånd, särskilt med GAIS matchen i minnet. Vi har inte tillräckligt hög lägstanivå för att spela ut sämre lag just nu men vi höjer oss mot dem bättre. Kan ju alltid hoppas i alla fall :)

    Svara

    • 28 april, 2010 @ 17:13 Anonym

      Förresten MJ. På tal om din golden retriver referens. Vår egen Lee Bowyer Jakob Olsson saknas i truppen. Såg även han ut som en gammal west-coast rappare på träning?

    • 28 april, 2010 @ 21:06 Hox

      Ja Martin, vad är detta? Inte ett nytt fall av Lex Chekroun hoppas jag, nu missade jag b-laget igår men det lät som om han var en av de bättre spelarna och hade ju ett mål och en assist iaf.

    • 28 april, 2010 @ 21:13 Martin Johansson

      Ingen aning, men Jakob utmärkte sig faktiskt åt det sämre hållet på dagens träning. Ingen vidare bollbehandling och inget vidare inlägg. Å andra sidan spelade man hela U21-matchen får man nog vila. Och någon måste ut ur truppen när Santos ska in. Det var väl Jakob som stod näst i tur helt enkelt.

    • 28 april, 2010 @ 17:38 Martin Johansson

      Bra poänger! Särskilt den där om att mittfältet inte fyller på i offensiven. Jag är förvisso amatör på området men en sak som jag tycker skiljer bra lag från dåliga lag är antalet spelare som man får med i anfallen och in i straffområdet när inläggen/inspelen kommer. Om man tar Allsvenskan som utgångspunkt så måste jag säga att ett lag som Elfsborg nästan alltid har fem till sex spelare i, eller i närheten av, offensivt straffområde när inlägg/inspelen kommer. De kan då skapa ett större antal farligheter eftersom de har fler löpningar och fler spelare som kan utmana försvararna om bollarna. Sämre lag, vi kan ta AIK eller IFK Göteborg som exempel här, har ofta en eller två spelare inne i straffområdet när inläggen/inspelen kommer. De blir därmed lätt utmanövrerade av motståndarlaget som vanligtvis har fyra till fem spelare inne i eget straffområde, plus två eller tre strax utanför. Så här långt tycker jag att ÖIS påminner om AIK och IFK. Det är inte lovande. Därför sätter jag också stort hopp till Alexander Mellqvist. Satan vad jag saknar hans offensiva löpningar och förmåga att suga upp bollar på gränsen till motståndarnas straffområde just nu. Jag trodde aldrig jag skulle säga det här – särskilt inte efter fjolåret – men just nu saknar jag Mellqvist något enormt. Måtte han komma tillbaka i bra form.

      Och i nuläget tror jag inte på att sätta ut Pavel Zavadil på en kant. Till höger kommer han inte till sin rätt och med tanke på att von Brömsen gör han sig inte särdeles bra på vänsterkanten heller. Vi behöver en kantslickare där. Förr eller senare måste väl Janne & Janne gå över till 4-2-3-1, inte sant? Vi har ett riktigt bra material för det. Nuvarande backlinje med Sebastian och Pavel som defensiva ankare/tvåvägare. Framför dem har vi sedan Gustafsson, Mellqvist och Perriera. Vem som ska spela på topp har jag ingen aning om. Kan man bänka någon av Santos och Ken? Jag tror inte det. Fan också!

  4. 28 april, 2010 @ 17:00 E

    Martin, din analys är så detaljrik och initierad att jag undrar om den bör offentliggöras redan ett dygn före match? Den här typen av information skulle jag vilja ha som motståndartränare. Om Syrianska dyrkar upp Öis försvar och neutraliserar anfallspelet kommer säkert Janne A. att utnyttja presskonferensen till att göra Sambadefensiv.se ansvariga för förlusten ;)

    Svara

    • 28 april, 2010 @ 17:44 Martin Johansson

      Hrrm, inte den diskussionen tack! :-) Ni vet vad jag tycker och tror i den här frågan. Och seriöst, avslöjar jag verkligen så mycket annat än att ÖIS har kört inläggsträning de senaste dagarna? Säger väl inget om hur man kommer att spela i morgon? Å andra sidan, det är bara för Janne & Janne att ryta till om de inte gillar vad vi gör här på Sambadefensiv. Min gissning, varken de eller Syrianska har en aning om Sambadefensivs existens. Ni skulle bara veta hur sorgligt lite läsare vi har på den här bloggen. :-)

    • 28 april, 2010 @ 17:56 E

      Hehe, se min kommentar som positiv feedback. Jag tar tacksamt för all info jag kan få inför matcherna!

    • 28 april, 2010 @ 18:09 Martin Johansson

      Haha! Jag tog det verkligen inte så allvarligt. Ville mest käfta tillbaka lite eftersom det här är lite av min baby. Inför matchrapporterna är de absolut roligaste att skriva. Att gå på träningar och skriva om dem är nog det som jag uppskattar mest med den här bloggen. Under och efter matcherna är man mest stressad och pressad och i år missnöjd och besviken. Det är inte lika roligt. I just den här frågan känner jag mig dessutom väldigt säker på vad jag gör. Att nämna startelvan dagen innan match är helt OK. De flesta tränare har inte en aning om vem Markus Gustafsson eller Markus Anderberg är. Fråga bara Mikael Stahre, som sägs vara en tränare som förbereder varje liten detalj in i minsta detalj. Under åren i Halmstad har jag dessutom för mig att Janne Andersson alltid släppte startelvan dagen före match. Inget lustigt med det. Nu tror jag i och för sig att förbundet har bett lagen hålla in med elvorna. Ger väl mer media och snack kring matchen när allt inte är givet på förhand. Och när det gäller hur man ska spela har lagen så bra koll på varandra så det jag skriver bidrar med nada, slitch, nothing! Däremot, och det här är en regel som vi alltid följer, skriver man aldrig om fasta situationer. Aldrig! Gör man det är man värd spö! Och spe! TV4 blev en gång utskällda av Åge Hareide för att de filmade en ÖIS träning när man nötte hörn- och frisparksvarianter. Mycket underhållande.

    • 28 april, 2010 @ 18:16 E

      Lite info kring fasta situationer kan vi väl ändå bjuda på… Såg ut som att Anklev kommer att ta de flesta frisparkarna för att med sin känsliga vänster nå in i boxen mot Zavadils panna

    • 28 april, 2010 @ 18:24 Martin Johansson

      Ja, ja, du får skylla dig själv. Men ring inte mig när du vaknar vid tre i natt och du är omringad av tre män (Janne A, Janne C och David Leinar) med basebollträn och rånarluvor. Var rädd om knäskålarna. ;-)

    • 28 april, 2010 @ 18:31 Yodabul

      Vad? Är det så få läsare trots all publicitet sidan får?

    • 28 april, 2010 @ 18:39 Martin Johansson

      Haha, om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte vad som bör betraktas som bra. Vi har ungefär lika många läsare och sidvisningar som när jag låg under Allsvenskan 24. Jag tror nog att de flesta tror att vi har fler läsare än vad vi har.

      Hur många läsare tror du att Sambadefensiv har en vanlig dag?
      Och vad är en realistisk siffra att sikta mot?

      Vi försöker så klart locka fler och fler läsare, men om jag ska vara ärlig så har inte den senaste tidens ”reklam” gjort varken till eller ifrån. Ni som gillar oss gillar oss. Det uppskattar vi så in i bomben. Att folk bryr sig och engagerar sig är den enda belöningen. :-)

      De som inte kände till oss tidigare verkar inte vara särskilt intresserade av att läsa oss. Nu har jag ingen koll men jag tror att det finns med en referens i matchprogrammet i samband med en text jag har skrivit där men jag tycker knappast att det har gett något tillskott till bloggen. Mikael och jag delade till och med ut flygare i samband med första hemmamatchen. Och visst vi snubblade över en hel del människor som aldrig hade hört talas om oss, men jag kan samtidigt inte säga att vi har märkt någon större skillnad i antal besök per dag sedan dess. Tyvärr får man väl säga. Den trista och bistra verkligheten är väl att de flesta människor inte har något större intresse eller engagemang för ÖIS.

      Men om någon har några bra idéer på hur vi kan marknadsföra oss och locka fler läsare är det bara att dra i väg ett mail till mig eller någon av de andra som skriver här. Vi är öppna för (nästan) alla förslag.

    • 29 april, 2010 @ 12:42 Anonym

      Nä, nu blir jag nyfiken. Är det unika ip eller sidöppningar som är intressant när man driver en blogg?

    • 29 april, 2010 @ 12:50 Martin Johansson

      Säg det! För vår del spelar det väl ingen större roll. Vi har inga annonser. Inte heller säljer vi någonting. På Allsvenskan 24, där Sambadefensiv fanns förut, var det sidvisningar som gällde eftersom avtalen/ersättningarna från annonsörerna grundades på detta. Egentligen borde man väl se till antal besökare och antal besök (utifrån IP-nummer). I mina ögon är väl det som är mest intressant. Å andra sidan, när man vill pigga upp sig själv är det bättre att prata om sidvisningar. Då ser man genast lite större och viktigare ut.

    • 29 april, 2010 @ 15:45 Anonym

      Jo, ip är väl mest intressant och dessutom enklast att räkna på om vi nu ska hitta en realistisk siffra att sikta mot. Får tänka några varv kring målgrupp, demografi etc så ska jag återkomma med en siffra.

    • 29 april, 2010 @ 17:40 timberhochmandie

      Nja, vet inte om jag håller med här… Sitter det en person eller 2000 och läser via ett företags/en kommuns IP-nummer? Den som läser på jobbet, läser han också hemma med fast lina och ute på stan med mobilt bredband? (En sak är i alla fall säker – han läser inte via mobilen för det är sidan för stor för. Martiiiin! Fixa! Kan du inte begränsa antalet blogginlägg/sida så att det går att öppna sidan även i mobilen?) Kort sagt innebär ett IP-nummer en eller flera läsare? Innebär flera IP-nummer en eller flera läsare? Kan vara nog så intressant att läsa av den totala trafiken till sidan. Finns det 15 helfrälsta personer som öppnar sidan 20 ggr/dag så finns det ju rimligtvis ett visst marknadsföringsutrymme. Kan detsamma sägas om det finns 200 pers som öppnar sidan en gång i månaden?

    • 29 april, 2010 @ 18:04 Martin Johansson

      Aj fan! Bloggen är tung att ladda i mobilen alltså? Även om man använder en RSS-reader? Jag har aldrig haft några problem med bloggen i mobilen. Funkar hur fint som helst. Både i Opera och i RSS-reader. Men jag ska givetvis fixa detta. Vad tror ni är en bra mängd inlägg på förstasidan, 5 eller 10 inlägg?

    • 29 april, 2010 @ 21:55 timberhochmandie

      Men va? Ska man behöva köra den som RSS-feed? *suck* Jaja, nu har jag installerat en (fransk!) rss-läsare, BARA för att kunna läsa sambadefensiv. :-) När jag kör den i mobilens vanliga webbläsare kraschar den så att jag måste starta om mobilen… Men nu slipper jag ju det då.

    • 29 april, 2010 @ 22:41 DrJonas

      funkar fint i mobilen för mig också. Men tänk på att text tar mycket mindre plats än bilder…och det är ju för texterna man surfar in. Mindre och färre bilder kanske?

    • 29 april, 2010 @ 22:42 Martin Johansson

      Jonas, det där är en knepig fråga. Många efterfrågar mer bilder och då vill man ju gärna tillfredsställa dem också. Å andra sidan har du en poäng om att det är texterna man kommer hit för (antar jag).

    • 29 april, 2010 @ 22:59 timberhochmandie

      Klart att det är texterna man kommer för, men lite bilder bidrar ju till att lätta upp texterna lite. (Speciellt när Martin går in för att publicera texter i storleksordningen samtliga band i NE…) Ingen kan ju bli annat än glad av att se bilder på våra fina spelare t.ex. :-)

      Jaja, det är väl nåt knas med min fina mobil då. :-P Men nu har jag ju feeden så nu klarar jag mig. Fast man kan ju ändå fundera på hur många inlägg som behöver ligga på första sidan. Hur sällan är folk här? Hur många artiklar kommenteras samtidigt? Är det 20 inlägg på förstasidan nu – i så fall bör ju en bantning till 10 göra rätt stor skillnad i laddningstid, eller?

    • 29 april, 2010 @ 23:12 Martin Johansson

      Ska tänka på det där med bilder och för omfattande texter. Har av någon anledning svårt att hålla mig kort. Det är så mycket som måste ut. Nu har jag docl ändrat så bara de fem senaste inläggen visas på förstasidan. Borde bli något mer lättladdat då, eller?

    • 29 april, 2010 @ 23:24 Magnus Börjesson

      Fem är i min mening för lite, tio vore mer lagom. Periodvis skrivs det riktigt mycket här. Vi skall nog inte tro att alla läsare tittar in oftare än var femte inlägg, eller att de som inte gör det är tillräckligt hängivna för att göra sig omaket att bläddra efter äldre artiklar när de märker att de inte läst den som ligger sist på sidan. Läsare är bekväma av sig, det vet man ju utifrån sig själv om inte annat.

      Över huvud taget tycker jag inte det skall göras alltför stora ansträngningar för att försöka anpassa sidan till mobil. Så bråttom är det oftast inte att man inte kan vänta tills man kommer hem till sin riktiga dator med att surfa in på Sambadefensiv. Och skall surfmobiler ha en framtid så får de anpassa sig till internet snarare än tvärtom.

    • 30 april, 2010 @ 00:01 timberhochmandie

      Du är uppenbart alltför o-otålig! Klart att man inte kan vänta tills man kommer hem. (Eller så pendlar du helt enkelt inte några längre sträckor.) Visst måste mobilerna utvecklas en hel del, men det ligger ju i framtiden, Sambadefensiv är NU, och även om mobilerna utvecklas så kommer det länge än att finnas folk kvar med äldre surfmobiler. Min är f.ö. en Samsung galaxy Spica, vilket inte känns lastgammalt. Den klarar dessutom facebook så varför Sambadefensiv var så svårt vet jag inte.

    • 30 april, 2010 @ 00:02 timberhochmandie

      Varför gör den så här då?? Staplar inläggen på varandra, fast jag klickar ”svara”…

    • 29 april, 2010 @ 23:56 timberhochmandie

      Japp, med fem inlägg klarade min mobil det också. Och du behöver inte alls korta ner texterna, jag påpekade bara att bilderna faktiskt kan fylla en funktion i en maratontext.

  5. 28 april, 2010 @ 18:52 DrJonas

    Skall man tolka dina upprepningar ”enligt Andersson” som att du inte håller med? Gör det tills du kommer med motsatt info. ; )
    Inte bra med stelbenta ledare. Man måste kunna ändra sig. 4-4-2 funkar uppenbarligen inte med det spelarmaterial ÖIS just nu har. Itte än iaf.
    Om bara Jannarna vågade att ta chansen att flytta in MarGus i mitten och ta in en extra gubbe på kanten, så kanske kanske vi kunde får ett harmoniskt och kreativt mittfält igen. Typ såsom när Ulander-Källander-Johannesson-Aubynn härjade (hmmm de var visst bara 4st).
    En anfallare måste således bort – känns som det kvittar vem just nu…eftersom både Fagerberg&Santos är ur form.

    Svara

    • 28 april, 2010 @ 20:21 Martin Johansson

      Dina tolkningar av mina upprepningar är lika bra som mina tolkningar. Men överlag är jag inne på att vi spelar 4-4-2 av två anledningar:

      1) Janne Andersson ÄLSKAR 4-4-2. Det är hans grej. Sedan att han säger skit i siffrorna och kolla på spelet är en sak. Grunduppställningen med Janne som tränare är 4-4-2.

      2) Ken Fagerberg och Álvaro Santos. Ingen av dessa två spelare finner sig i att bli petade. För allas ”bästa” spelar man därför med två anfallare fast man sannolikt skulle maximera med en annan uppställning.

    • 29 april, 2010 @ 13:05 C

      Tycker att denna sidas främsta egenskap är just diskussionen före match, det är där ni främst bidrar med intressant input enligt min mening och innan match finns ju alltid nerv. Nu verkar ju Jannes stil minska möjligheten till olika kreativa lösningar på att finna den optimala elvan inför varje aktuelll fight då han är mycket tydlig på hur han vill spela sitt lag. 4-4-2 så länge det finns två dugliga forwards är grundinställningen. Tror att Janne haft den länge. Dock tror jag han är öppen för mer kreativa lösningar på mittfältsproblematiken. Han har tidigare sagt att han velat testa Pavel till vänster under försäsongen men pga skador samt att han varit bästa innermitt så har det inte blivit så många chanser (var väl till vänster de minuterna han spelade mot Jönköping). I övrigt var det glädjande att höra att Mellqvist var tillbaka, tror också på att få in honom i konkurrensen om innermittfältet. Kul också att höra att Ervik satte några pass, det trodde inte jag var möjligt. Var han otrangd i dessa situationer? Nu håller vi tummarna för att Santos stänker in ett inlägg med magen och fixar en 1-0 seger ikväll.

  6. 29 april, 2010 @ 01:30 Slicen

    Gött att höra att Janne ger spelarna en riktig hårtork – de förtjänar det – säsongen har börjat och det är dags att vakna.Håller inte att tappa en massa poäng mot avstigningslagen. Gött också att mitt favorit-bash-objekt fått se sin speltid beskuren ner till en kvart nu senast. Nu handlar det bara om vi ska få ett välkomponerat mittfält med Pavels utgångspunkt till vänster och med Anderberg på den andra flanken. Tycker förresten Anderberg såg pigg ut och lite tuffare i kroppen senast mot Lsk. Det blir nog åka av med honom på lite bättre planer. När sedan MarGus äntligen kan kliva in i mitten och och få utlopp för sin kreativitet och servera våra anfallare sina smarta instick så kommer också målen att komma. Och med Pavel i en lite friare roll där han tillåts vandra runt och såväl slå inlägg från vänster (kom ihåg Mackans nickmål mot Väsby) som söka egna skott så kommer det här att bli bra.
    Med Pavel i en friare roll finns inget behov av att Tommy ska ägna sig åt offensiven. Hans jobb blir att försöka täta bakåt på ungefär samma sätt som Prytz gjorde 2008. Här har Seb också en viktig roll att spela genom att hjälpa till att täta det hål som uppstår när Pavel goes walkabout. Vi kommer helt enkelt att få ett rörligt och kreativt mittfält med förmåga att dyrka upp motståndarens försvar och våra giftiga anfallare får äntligen visa att de är giftiga.
    Återstår dock bara att Janne inser att Pavel bör spela till vänster och att Alex är bäst på bänken.

    Svara

  7. 29 april, 2010 @ 19:03 Yodabul

    Niklas Jarelind säger i sändningen att han har läst träningsrapporter från onsdagen! Gissa var ;)

    Svara

    • 29 april, 2010 @ 20:13 Martin Johansson

      Åh fan, där ser man.

    • 29 april, 2010 @ 20:17 Hox

      Hehe, det var inte bara jag som tänkte på det. Iofs så säger väl Janne även det i införvideon på öis.se, men jag fick ändå intrycket att det kom härifrån.

    • 29 april, 2010 @ 21:47 E

      Ja, han kan ju inte gärna ha läst träningsrapporter i den videoinspelade intervjun.

      Det visade sig förövrigt att min dessinformation kring frisparkar här på Sambadefensiv fungerade. Jag tar åt mig halva äran för dagens seger.

  8. 29 april, 2010 @ 23:29 DrJonas

    Håller med timberhochmandie (lite långt det där-har du ingen kort titel du kan flasha med istället? ; ) Skoja bara!). Man kan skära ned ’smart’ också. Typ bara visa de senaste plus de fem mest lästa/kommenterade. Bara en tanke – ’collective intelligence’ (typ amazon.com rekommendationer) e cooolt

    Svara

    • 29 april, 2010 @ 23:57 timberhochmandie

      Klart att jag har! ;-) Timber brukar vara det vedertagna bland latmaskar.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se