Uddlösheten straffade ÖIS

Skiten fortsätter. Det är omöjligt att se det på något annat sätt. I dag gick nästan allt fel. 0-1 på straff. Sebastian Johansson utvisad. Janne Andersson uppvisad på läktaren. Dick Last som matchcoach sista tio minuterna. En djupt förvirrad domare. Men kanske framförallt ett motståndarlag som var minst lika bra som ÖIS, om inte bättre. Det är klart att man borde känna en viss glädje efter Markus Anderbergs sena kvittering, men det gör jag inte. Just nu känner man bara bitterhet.

Inte en enda gång hettade det till ordentligt. Inte ens vid Robin Jonssons kvitteringsmål. ÖIS var uddlösheten personifierad. Med tanke på vilka offensiva krafter som laget förfogar över var det i kväll en plåga att se spelarnas oförmåga att fatta rätt beslut när de heta lägena väl infann sig.

Väsby var överlag lite piggare än ÖIS. Dessutom var de bra mycket vassare och hetare när de väl fick chansen. I den andra halvleken hade man två skott i trävirket inom loppet av tio sekunder. Enligt Väsbys tränare, Thomas Lagerlöf, borde Väsby ha avgjort matchen där.

ÖIS var däremot riktigt uddlösa. Obeslutsamma och osynkade. Under långa stunder av matchen såg det ut som att merparten av spelarna hade glömt vinnarskallarna och fighterhjärtan uppe på ÖIS-gården. Visst, det är strongt att greja en poäng med en man mindre på plan. Det är det. Samtidigt har ÖIS ett så pass starkt lag att man egentligen ska klara av att ge ett lag som Väsby mardrömmar. Som matchen gestaltade sig är jag dock tämligen övertugad om att Väsbyspeöarna grämer sig mer över de två tappade poängen än vad ÖIS-spelarna gör. De hade trots allt ÖIS på repen. Allt som saknades för en knock-out var den där sista lilla uppercuten.

Jag måste bara återvända lite kort till den där förbannade uddlösheten. Med Álvaro Santos och Ken Fagerberg i laget bör ÖIS snitta någonstans i närheten av två mål per match. Tyvärr var det hela tiden fel spelare som fick lägena. Sett över hela matchen så skapade ÖIS ett gäng ”nästanlägen”. Men det hettade liksom aldrig till.

Inte heller fick Santos och Fagerberg men aldrig någon riktigt het målchans. Bara en sådan sak

På grund av planens kvalitet valde ÖIS att spela ett lite enklare och rakare spel. Bortsett från matchinlednimgen lyckades man också ganska bra med att trycka tillbaka Väsby mot eget straffområde. Vid ett flertal tillfällen skapade ÖIS också lägen inne i Väsbys straffområde.

Vid den efterföljande presskonferensen hittade Janne Andersson inte många ljuspunkter mer än att spelarna visade gott gry när man fightades ända in på övertid. I övrigt ägnade Andersson mest tid åt att gnälla på domaren. Enligt Jannes sätt att se var det inte straff (från min position på läktaren såg det ut som en solklar straff), och Sebastian Johansson borde inte ha fått gult kort för att han vann en nickduell mot en Väsbyspelare. Att han själv sedan blev uppvisad på läktaren hade han givetvis mycket svårt att förstå.

En poäng i alla fall.

Efter ett sådant här poängtapp känner man bara en enda stor kraftlöshet.


'Uddlösheten straffade ÖIS' have 7 comments

  1. 12 april, 2010 @ 22:48 timberhochmandie

    Nej, nej, nej och nej. Inte Anderbergs kvitteringsmål. Jonssons. Robins!

    Svara

    • 13 april, 2010 @ 06:04 Martin Johansson

      Helt riktigt! My mistake. Jag får skylla på stress eller det där hjärnviruset jag bär på som käkar upp alla viktiga detaljer. Fattar inte varför jag glömde ändra på ett ställe i texten. Fixata nu! Tack för korret!

  2. 12 april, 2010 @ 22:56 Rompan

    Är verkligen Öis trupp så bra Martin. Jag hittade inte några tendenser till att vi skall greja detta i år. Grymt besviken på Zavadil som bara slänger sig och filmar inte en domare går på detta längre. Tyvärr ser det ut som Pavel inte är lika bra längre. Nivån från 2008 tror jag inte vi får se igen

    Svara

  3. 12 april, 2010 @ 23:17 Anonym

    Konstaterar ett par grejer:

    Öis mittfält är inte så bra vi alla hade hoppats på.
    – Zavadil verkar ha peakat 2008.
    – Sebastian Johansson är inte i form.
    – Markus Anderberg är i många avseenden en division 5 spelare, men målnäsa har grabben.
    – Margus får inte ut någonting på kanten.

    Det kommer att straffa sig att ha så fantastiskt boll-otrygga backar även i superettan. Det är jag övertygad om efter kvällens match.

    Tommy von B sattes inte på några större prov i löpningarna, de flesta ”bollar bakom backlinjen” sattes in på ÖIS högerkant. Vill vänta med ett slutgiltigt verdict gällande vänsterbacken.

    Det kändes lite kaka på kaka med både Ken och Alvaro på topp.

    Peter såg säker ut.

    En positiv tendens som jag tycker skiljer sig från förra året är att många av uppspelen på forwards spelades efter backen till förmån för luftpastejer, mycket bra.

    Svara

  4. 12 april, 2010 @ 23:26 Jens Z

    Inget bra resultat. Ingen bra domare. Men psykologiskt viktigt att ändå få en poäng i premiären.

    Jag är dock mer hoppfull än vad vissa tycks vara. Jag tyckte att matchens Öis var ett typexempel på fotbollslag som ännu inte fått chansen att spela ihop sig. Man hittade inte varandra helt enkelt. Mer oroande är att man totalt slutade löpa och visa sig i andra halvlek, kanske som ett resultat av den fruktlösa första.

    Från och med nu kan det bara bli bättre –och det kommer det att bli. En haltande försäsong får ersättas av några trevande första omgångar av serien. Kanske med stora förbättringar redan till nästa match?

    Svara

  5. 13 april, 2010 @ 00:34 Slicen

    Instämmer med dig, Martin, nästan från första bokstav till sista. Och visst kan man lägga till att underlaget var bedrövligt, domaren ännu sämre, men sämst var ändå Öis. Läste någonstans om att inställningen var bra, men det tycker inte jag. Under första halvleken gick Seb in ett par gånger och visade klorna men i övrigt var det mycket snällt och såg ut ungefär som en fortsättning på träningsmatchandet. Visst vaknade laget litegrann efter baklängesmålet och Dannys inställning var skön att se det lilla han spelade. Men i övrigt….ja, tjock-Dennis fortsätter att dra på sig frisparkar med idiotangrepp i ryggen. Alex är, ja bortsett från ett par skapliga hörnor i andra halvlek fullständigt värdelös. Förmodligen därför vi kunde göra mål med en man mindre – det var helt enkelt som att spela med tio man så länge han var på plan (eller nio innan han byttes ut) Tycker heller inte det var mycket till frispark från hans fot i första halvlek (är väl det enda fel du har i din text,Martin;-) )
    Nä i framtiden (efter att Seb kommit tillbaka) förordar jag att Danny och Seb får mala ner motståndet på mittfältet medan Pavel återfår sin fria roll med utgångspunkt från vänster. Alex förpassas till läktaren.

    Svara

  6. 13 april, 2010 @ 06:47 Anonym

    Sämst var inte Öis, sämst var Alvaro Santos! Han missade varenda mottagning, var för sent till varenda situation, fy fan var dålig han var! Sandberg & KEn tillsammans mot Väsby!

    Fettot på bänken…

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se