Eftersnack med Janne Andersson

Nära, nära, men ingen skjuten hare. Trots en mycket bra insats, så försvann ÖIS ur cupen efter 0-1 mot Gefle. Janne Andersson hittade också en del ljuspunkter trots förlusten.

Årets cupäventyr tog slut lite snöpligt mot Gefle.

– Vi förlorade matchen och det är tungt som fan att göra det. Tittar man på prestationen hos killarna kan jag inte klandra dem, jag tycker vi genomför matchen bra.

Det var första förlusten i en tävlingsmatch för dig som ÖIS-tränare.

– Det är aldrig roligt att förlora. Alla sviter spricker förr eller senare, men dröjer det nio matcher till nästa förlust, så får man väl vara nöjd med det. Det är en tråkig match att behöva förlora utifrån hur det ser ut. Vi har ett bra tag i matchen i hela första halvlek, skapar inte så många heta chanser, men det finns lägen och delar som är bra. Vi har också grepp om spelet första kvarten i andra, sedan kommer de in i matchen under en tiominutersperiod i samband med fasta. Sen reser vi oss och har straffsituationen, Pavels skott i stolpen, Sebastians skott där målvakten gör en jätteräddning och har tryck på dem, så deras mål kom inte logiskt tycker jag, sedan forcerade vi matchen ut på ett bra sätt. När vi gör förändringarna så får vi effekt av det. Vi fick till en rejäl forcering och skapade en del lägen på slutet.

– Totalt sett så skapar vi för få riktigt farliga chanser, men mot ett lag som Gefle så får man inte heller många. Det gäller att sätta dessa och det gör vi inte idag och därför förlorar man. De rinner igenom en gång och det vinner de matchen på

Skulle det varit straff?

-Det är svårt när man är långt ifrån, men därifrån jag är så ser det ut som Luka blir nedriven från två håll så det är en jättestraff, men så är det…

Spelet var lika bra som mot Öster?

– Det var nåt liknande, men vi får inte utdelning. Gör vi mål är de tvungna att öppna upp sig och vi kan såra dem mer, men nu får vi inte in den och därmed är det inte en lika bra match på det sättet. Vi har helt klart ett bra passningsspel och det var roligt att vi efter andra halvlek i Falkenberg, då vi var direkt dåliga, och visar att vi är ett bra fotbollslag. Det är kul att vi kunde resa oss från det så tydligt och visa att det var en engångsföreteelse.

Du tror det var en engångsföreteelse?

– Ja det är det väl. Vi har spelat 18 halvlekar nu och delar i Värnamo-matchen, en bit mot Landskrona, början mot Syrianska och då andra halvlek mot Falkenberg har inte varit bra. I övrigt har vi sett ut att att hänga ihop även om vi inte spelat jättebra. Vi har varit tunga och rejäla där ute, så jag hoppas det dröjer länge innan vi gör en sån halvlek igen. Tyvärr kommer det ju perioder i matcherna där man inte presterar bra.

Och nu väntar serien tuffaste bortamatch mot Sundsvall.

– Så tänker jag inte. Hammarby, Syrianska, Assyriska, Norrköping, Ljungskile alla är tuffa att möta på bortaplan, men det är helt klart en nöt att knäcka. Sundsvall är ett lag med allsvenska rutin precis som vi själva. Vi möttes under försäsongen på Cypern och fick stryk med 0-3 även om det inte speglade matchen, så vi är beredda på en jättetuff kamp.


'Eftersnack med Janne Andersson' har en kommentar

  1. 26 maj, 2010 @ 08:16 Men för Helvete!

    Visst var det straff när Luka blev nerdragen…
    Målet åter igen efter miss på våran vänsterkant, TvB ngt bättre idag iof.
    Men undrar om inte vi skulle skola om Luka till vänsterback, snabb bra västerfot å stark i kroppen…
    Låter som ett skolboks exempel på en vänsterback… Eller ?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se