Eftersnack med Janne Andersson

Efter fem omgångar av Superettan finns det bara ett obesegrat lag och därmed en obesegrad tränare. Sambadefensiv passade på att kolla hur läget är efter 1-1 mot Landskrona.

Din syn på matchen, Janne?

– Tycker att vi har tag i matchen även om vi inte är riktigt så resoluta i försvarsspelet som vi borde. Anfallsspelet stämmer däremot fint, vi skapar många bra chanser och borde gjort mer än ett mål. Första halvlek är bra och första tio är riktigt, riktigt bra. Där kunde både Alvaro Santos och Sebastian Johansson gjort mål. Prestationen är bra idag, men resultatet sådär.

Hur resonerade du vid bytena?

– Vi ville ha mer inläggsspel och Pavel har en bra fot så vi satte ut honom på kanten. Jag satte in Danny för att vi tyckte att vi behövde mer kraft på mitten. Sen började Luka bli trött och eftersom David är duktig på huvudet, så skulle vi bli mer tydliga i attackspelet.

Lagets klass just nu?

– Vi hade en jobbig försäsong med otroligt många skador – Alvaros Santos har t ex bara spelat tre hela matcher, men nu börjar vi närma oss formen. Vi tar små steg framåt hela tiden och det börjar bli strukturmässigt rätt, så vi växer sakta men säkert.

Är serien jämnare än väntat?

– Jag brukar säga att efter 1/3 ser man vartåt det lutar. De som ligger topp-fem eller botten-fem, brukar också sluta omkring de platserna – även om nåt lag kan sticka ifrån – och vi vill verkligen vara med i toppen av Superettan. Det känns som om serien är jämnare nu än när ÖIS vann senast -08. Alla lagen utvecklas, men de sämre lagen har knappat in under de senaste säsongerna.

Och nu är det match mot Öster redan på söndag.

– Vi såg Öster mot Landskrona och har hyfsad koll på dem. Jag förväntar mig en jämn kamp, de har en bra blandning av ungt och gammalt.

Dags för ännu en bortaseger?

– Det är mest tillfälligheter att vi hittills vinner borta och kryssar hemma, men vi ska givetvis försöka ta full pott igen.


'Eftersnack med Janne Andersson' have 5 comments

  1. 6 maj, 2010 @ 12:04 Anonym

    Grym uppföljning av matchen sambadefensiv.

    Svara

    • 6 maj, 2010 @ 13:10 E

      Snygg uppföljning, Nu måste målsättningen höjas för Sambadefensiv! Istället för att få göra exklusiva intervjuer med coach och spelare bör nu den omvända situationen eftersträvas. Janne A. och andra nyckelpersoner bör förmås att ta vara på möjligheten att fråga om Sambadefensivs syn på matchen och hur laget skall förändras till nästa match. Sambadefensiv bör helt enkelt få rollen som e-coach till Öis.

      Exempel:…

      Janne A: Hej Sambadefensiv, jag funderar på att använda Leinar som offensivt alternativ på bänken, skall vi göra så eller?

      Sambadefensiv: Glöm det, har prövats sen flera år tillbaka i tiden utan framgång. Blir för orörligt och impotent. Kör på Nico istället och ge honom mist sista halvtimmen. Inte för sena byten.

      Janne A: OK, tack då gör vi så.

      ……

  2. 6 maj, 2010 @ 13:12 Janne A

    Fantastisk idé skall ta upp det med Janne C och Dicken så kör vi igång från och med imorgon. Erkänner att jag borde ha lyssnat mycket mer redan från början.

    mvh JA

    Svara

    • 6 maj, 2010 @ 18:39 Björn Anklev

      Jag trodde det var du som var coachen, Janne. Är mycket besviken på dig nu…

  3. 6 maj, 2010 @ 14:02 Anonym

    Härligt med den goa humor som finns.Jag fick mig ett gott skratt tack efter att läst inläggen här.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se