Hur ska det bli med Ken Fagerberg?

När det är rejäl nyhetstorka kan även den allra mest ointressanta ickehändelsen bli till en stor nyhet. I dag slår Fotbollskanalen.se på stora trumman och basunerar ut att ”Ken Fagerberg lämnar Örgryte i sommar”.

No shit! Vad är det du säger!?! Det låter verkligen inte bra. Eller…

Enligt Fotbollskanalen säger vår gamle favorit och tillika Ken Fagerbergs rådgivare, Jesper Norberg, att Ken nu är redo att slåss för en plats i FC Midtjylland. Artikeln innehåller även följande citat från Norberg:

- Låneavtalet löper till den 30 juni, varefter han åker till Midtjylland. Det kan möjligen bli tal om ett förlängt lån, men det har inte varit tal om något sådant ännu.

Inget nytt under solen med andra ord.

Jag menar hur länge har det inte varit klart att avtalet mellan ÖIS och FC Midtjyllande och Ken Fagerbergs lånkontrakt med ÖIS sträcker sig fram till den 30 juni?

Sedan det datum som den tillfälliga övergången offentliggjordes.

Och det här blir en nyhet.

Jesus!

ÖIS är mitt inne i säsong och Ken har väl inte heller riktigt levererat som man hade väntat sig. Helt klart är att den Ken Fagerberg som spelar i ÖIS säsongen 2010 inte är samma Ken Fagerberg som lämnade ÖIS efter säsongen 2007. Det är klart som tusan att ÖIS är lite tveksamma och att man vill avvakta in i det sista innan man bestämmer sig för hur man vill göra. Som de flesta av er känner till vill ju Midtjylland dessutom ha en rätt saftig ersättning för Fagerberg om ÖIS skulle vilja köpa loss honom. Klart att man tvekar. Är Ken verkligen värd pengarna? Det är banne mig ingen lätt fråga att besvara. Kan ni vara snälla och komma tillbaka igen om tre omgångar?

Nej, vad det här handlar om är att Norberg försöker trumma upp lite intresse för sin spelare och att Fotbollskanalen har lite att skriva om i dessa tider av VM-uppehåll. Klart som tusan att det självklara blir en nyhet då.


'Hur ska det bli med Ken Fagerberg?' have 6 comments

 1. 26 maj, 2010 @ 22:10 gogol

  Detta är ett klockrent exempel på hur journalistiken fungerar.
  David B Larsson måste vara nöjd med sitt dagsverke.

  Svara

 2. 27 maj, 2010 @ 21:09 Anonym

  Vill Ken 100% satsa i Öis och trivs med livet i Göteborg, så tror jag på Ken.

  Svara

 3. 2 juni, 2010 @ 16:17 Anonym

  Jag tycker faktiskt Ken har uträttat saker på plan fast han inte gjort just mål. han är en stark kille som kan hålla fast bollen så att övriga i laget kan komma upp i banan. Jag tillhör dom som vill ha Ken kvar i laget. Åker han tillbaka till Danmark så kommer jag sakna honom det känner jag redan nu.

  Svara

  • 2 juni, 2010 @ 16:30 Martin Johansson

   Jag är ledsen, men nu hänger jag inte riktigt med, menar du att jag inte tycker att Ken har uträttat saker på plan? Hmm, jag tror du behöver läsa mer av Sambadefensiv. Jag har överlag varit positivt inställd till Ken. Hela säsongen. Jag gav honom rätt hård kritik i samband med cupmatchen mot Värnamo och kanske ytterligare någon gång, men jag har svårt att tänka mig att jag har gett uttryck för åsikten att han inte skulle saknas om han flyttade tillbaka till Danmark. Klart som fan jag vill ha kvar Ken. Vem vill inte det? Om han bestämmer sig för att flytta tillbaka till Midtjylland så gör han det men helst ser vi väl alla att han stannar och hjälper ÖIS tillbaka till Allsvenskan. Frågan är dock om Dick, Janne och Janne gör samma bedömning. Jag är inte helt hundra på det.

  • 2 juni, 2010 @ 21:03 Anonym

   Jag menar inte att du sågat Ken, Martin utan att så många andra gnällt att han inte gjort mål. Men jag ser att han varit väldigt nyttig på planen ändå.
   Det är bara vänta och se, samtidigt måste ju varje match vinna om vi skall till Allsvenska och det är ju målen som räknas. Sen om vi spelar bra för övrigt ger inga vinster. (Men är Ken inte med i höst så är det en som saknas.)

 4. 31 juli, 2010 @ 13:31 anonym

  tycker inte ken platsar i öis så enkelt är det. Han måste levera mer än vad han har gjort han spelar fan i superettan. Jag tror dock att midtjylland vill bli av med honom och om han fortsätter som han gör nu så kommer han få kicken när hans kontrakt löper ut. Han kommer inte få mer speltid i midtjylland han har fått sin chans och han tog den aldrig.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se