Janne Carlsson efter matchen

En bra andra halvlek var inte tillräckligt för att ta med sig poäng från Norrporten Arena. Hemmastarka Giffarna såg till att ÖIS åkte på årets första förlust i Superettan. Vi talade med Janne Carlsson efter matchen.

Hur vill du sammanfatta matchen Janne?

– De är bättre än oss i första, är hetare och vinner fler dueller. De skapar ett antal chanser och vi ska vara nöjda med att det står 1-1 i halvtid. Vi fick pratat ihop oss under pausen och gick tillbaka till 4-4-2 efter att ha kört 4-4-1-1 i första. Då fick vi mer tryck, första 25 i andra är vi riktigt bra och styr matchen.

– Det var lite ologiskt att vi skulle kvittera och det var lika ologiskt att de skulle göra 2-1- och j-t klantigt.  Vi har fel position på en kille efter hörnan, han ska inte få stå där och skjuta så fritt. Vi ska ha en spelare där och såna mål är jobbiga att släppa. Det var bättre att de gjort ett snyggt mål i stället. Det är surt att förlora en sån här match. Lagen hade varsin halvlek och vi var värda 1-1, men det är bara att ta nya tag nu

Vad hände i paus?

– Det är svårt att förändra en matchbild genom att stå och gapa ut saker från sidlinjen. Nu kunde vi sitta ner, samla oss och prata om de saker vi skulle gjort, men inte gjorde – så det är inga större förändringar utom att vi gjorde allt mycket bättre .

Vilka saker?

– Vi vann dueller, vi klev fram i banan i stället för att backa och när vi tog emot bollen så tog vi den framåt och inte bakåt. Såna där små saker som vi skulle gjort från början. Björns djupledslöpningar var riktigt bra och då blev det bättre tryck framåt.

Och Markus fick byta.

– Dels hade han en varning och var nära att åka på en till i slutet av första, hade han gjort en grej till så hade hade han nog åkt ut. Jag tyckte att han jobbade bra, så det var inte helt givet, men varningen vägde över och det var bäst att ta honom eftersom vi inte ville riskera en utvisning – trots att han inte var dålig på nåt sätt.

Var det svårt att spela med 4-4-1-1?

– Planen är lika stor, spelarna lika många, bollen lika rund och det ska gå att spela passningsspel ändå. Det kan vi inte skylla på.

Det var ändå tunt framåt.

– Vi får inte till den sista biten, är inte tillräckligt heta och har inte många löpningar in i straffområdet. Aggressiviteten var inte bra i första, men blev mycket bättre sen. Det var framför allt Björn och Alexander som kom med bra fart. Det är kanske lätt att vara efterklok och säga att vi skulle startat så, då hade det kanske sett bättre ut över 90 minuter.

Alvaro saknades rejält.

– Ja det gjorde han. Säsongen är lång och vi vågade inte riskera att han skulle få en riktig sträckning och vara borta 8 veckor. Det är möjligt att vi fått ett annat resultat med en frisk Alvaro på plan.

Och vi har bara en riktig målskytt just nu?

– Det håller inte utan vi måste fördela målen. Vi kan inte förlita oss på en spelare utan fler måste kliva fram.

Spelare in och ut under sommaren?

– Det kommer säkert att hända nåt åt bägge håll, men jag vet inget om det ännu.

Nu är förlustnollan borta.

– Ja, jag hade gärna behållit den serien ut. Att vara obesegrade är en styrka, det är skönt att ha med sig den känslan. I andra hade vi bestämt oss för att visa det och var det bättre laget. Det hade varit härligt att få med sig 1-1 hem.


'Janne Carlsson efter matchen' have 4 comments

  1. 30 maj, 2010 @ 14:29 Oskar Ä

    Det som jag tyckte var mest intressant med det här var att Janne sa att det säkert komma hända något åt bägge håll angående frågan om spelare in och ut under sommaren.

    Kan detta ha något med Alvaro att göra kanske?

    Svara

  2. 30 maj, 2010 @ 18:11 Kuba

    Undanflykter är inte Jannes grej. Tänker såklart på kommentaren om 4-4-1-1 som fick mig att skratta högt! Men ÖIS skulle kanske ställt upp med 4-5-3 ändå… :-)

    Svara

  3. 31 maj, 2010 @ 06:42 Martin Johansson

    Vilken djävla intervju! Tomas vs. Janne C efter match borde vara standard framöver. Riktigt intressant och underhållande läsning. Jag gillar!

    Svara

    • 31 maj, 2010 @ 10:40 Anonym

      Håller med, riktigt bra intervju Tomas.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se