Leinar: ”Vi är klart bättre”

Nu var det dags för David Leinar att spela från start i backlinjen och han gjorde precis som resten av laget en bra insats.

Äntligen riktig årsdebut för dig.

– Det kändes ganska bra. Vi hade ett bra samarbete och snack i backlinjen och de skapade inte mycket. Det var kul att vara med och känna den riktiga pulsen. Man blir som en kalv på grönbete när man får spela i A-laget igen, det är annorlunda att spela i U-21 även om match alltid är match, men lite extra blir det och givetvis vill man försöka visa att man ska slå sig in i laget igen.

Inte alls ringrostig?

– Nej.

Vad säger du om matchen?

– Jag tycker vi gör en bra match och är klart bättre än ett allsvenskt lag som ställer upp med bästa möjliga lag. Vi ska vara stolta över vår insats och ta med det spelet vi har idag – sen är det j-a tråkigt att förlora matcher oavsett hur det ser ut.

Gefle var väldigt effektiva.

– Det kändes som det var den enda farliga chansen de hade och den satte de dit. Det är så med ett lag från Allsvenskan Det är upp till oss själva att sätta dit bollen på chanserna, det gör vi inte idag – så vi får göra det på lördag i stället.

Hur skulle ni förhindrat målet?

– Vet inte exakt hur det gick till. Det var ett bra anfall. De hittar varandra snabbt i en halvkontring efter att vi tappat bollen på deras planhalva, ställer om kvickt och gör det bra. Ibland får man erkänna att de gör nåt bra också.

Du kunde kvitterat i slutminuten.

– Det var meningen att nicka in till Robin som var den ende jag kunde se, men tydligen var jag ganska ensam och hade kanske kunnat ta ner bollen och skjuta på mål i stället.

Du hade flera bra chanser.

– Målet borde kommit i första, när jag hade ett par möjligheter efter hörnor. Den ena ska bara vara mål där, men man kanske just var lite ringrostig där.

Man sökte dig på hörnorna i stället för Björn?

– Det var mer en tillfällighet. Vi är 4-5 som försöker komma in och ibland kommer bollen olika. Vi vet ungefär var den ska hamna och det gäller att ta fart och komma i varsin yta. De gånger vi träffar Björn är mer en variant.

Revansch mot Sundsvall?

– Absolut, vi tar med oss det här spelet idag och så ska vi göra vårt bästa för att vinna där uppe.


'Leinar: ”Vi är klart bättre”' have 2 comments

  1. 26 maj, 2010 @ 10:36 Martin Johansson

    Nya Sambadefensivs 200:e text! Grymt!

    Skönt också att läsa att Leinar håller med om att han borde satt sin chans i första halvlek. Han har missat ett par sådana givna sedan han kom till ÖIS. Inte bra. Skärpning. Tyvärr tror jag inte att han spelar från start på lördag och det skriver jag ovansett hur bra det såg ut mot Gefle. Hade varit kul att se vad den här uppställningen (minus Luka, plus Santos) hade kunnat åstadkomma mot The Giffers.

    Svara

  2. 26 maj, 2010 @ 14:00 Tjuvnyp

    Ett tips – helt utan relevans till ovan 200:e inlägg (grattis!).

    För oss som gillar Superettan-läsning. Av alla landsortstidningar och deras märkliga och vinklade följe av texter om sina resp. Superetta-lag, så fann jag den här bloggen. Riktigt bra, och hyfsat objektiv (all slagsida ligger inte på Öster) – väl värd att besöka:

    http://www.smp.se/blogg/superettan/

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se